Na hitro - katera kaca bi to bila?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tako natančno je pa nisem gledal.
crazy1.gif

Slikal, dal v vedro in odnesel na travnik.

Nadloga se lahko vrne

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Aha, hvala. Nisem bil prepričan, pa raje vprašam.

Če bi zverinica hotela biti samo na vrtu ne bi imel nič proti, pred pragom je pa nočem gledat.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Jaz mam navado pogledat kako ima glavo. Če je špičena jo takoj.......tale je prijazna na vrtu in do ljudi. Zadnje je meni pomemben podatek, ker kač se pa res bojim. Še slepec mi povzroča težave.

tony

Guru
23. jul 2007
9.756
1.538
113
Ja, drugič probaj malo nazumirati...
grin1.gif

Tipični znaki za strupenjačo pri nas so (tudi) odebeljena glava, vzorec v iksu na njej in stanjšan rep, ampak v to pade tudi nekaj naših nestrupenih kač, tudi tale smokulja. Če pa pogledaš gadovo/modrasovo zenico, pa ta ni okrogla amak navpična/špičasta (ko sponka). Pa ga imaš.
zmaga.gif

Pohvalno, da si jo pustil živeti. Avtohtone vrste kač so pri nas zaščitene in jih je prepovedano pobijati.
zmaga.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Jaz mam navado pogledat kako ima glavo. Če je špičena jo takoj.......tale je prijazna na vrtu in do ljudi. Zadnje je meni pomemben podatek, ker kač se pa res bojim. Še slepec mi povzroča težave.

Jo takoj kaj? Upram da ne pobijaš zaščitenih živali...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Dvomim, da je katera kača prijazna do ljudi. Vsaka se boji za življenje in v nevarnosti ugrizne. Tudi smokulja te šavsne v roko, če se ji približaš. Zadnjič sem v službi v garderobah lovil belouško in je prav tako zagrizla v rokavico.
smile-1.gif
. Sedaj jih odnesem na mirno lokacijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.058
6.248
113
Smokulja je to.

Gad ima vzorce na hrbtu spojene, smokulja pa ne. Čeprav sta si oba zelo podobna.