Na bruhanje mi gre...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Spet imam v roki dokaz o ponarejanju servisne dokumentacije. Vodja servisa iz Italije je bil prijazen in si je vzel čas in se pogovoril na temo konkretnega avtomobila. Potrdil je, da je servisna ponarejena, da konkreten avtomobil ni bil nikoli pri njih servisiran in omenil, da bodo verjetno dali prijavo za ponarejanje dokumentov. Upam da res, ker pri nas se žal nič ne zgodi.

Še zakaj pišem tole: kdorkoli kupuje rabljen avto iz uvoza (pa tudi Slovenije) naj ga ne kupuje brez neodvisno preverjene servisne zgodovine. Izjave prodajalca, servisna knjižica, itd. to niso.

PS: Avto je že prodan.
frown-1.gif

PS2: Javno ne mislim objavljat imena podjetja, ker nimam časa, da bi se ukvarjal s tožbami.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Saj a ni tako pri vseh uvoženih avtomobilih, ki se prodajajo pri dilerjih? Meni se je to zdelo splošno znanje, da te avtomobile pripeljejo iz odpada nekje in jih tukaj malo popravijo.
Ni mi samo jasno, zakaj ljudje še vedno hodijo na oglede teh avtov in jih kupujejo, to mi je bolj čudno. Vsakih ko kdo prilepi linke ali sprašuje za nasvet kater avto kupit prilepi povezave od teh smeti, ki se prodajajo kot avti in se zraven hihita, ker so po parih letih toliko cene zgubili in kako bo dober deal naredil.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Spet imam v roki dokaz o ponarejanju servisne dokumentacije. Vodja servisa iz Italije je bil prijazen in si je vzel čas in se pogovoril na temo konkretnega avtomobila. Potrdil je, da je servisna ponarejena, da konkreten avtomobil ni bil nikoli pri njih servisiran in omenil, da bodo verjetno dali prijavo za ponarejanje dokumentov. Upam da res, ker pri nas se žal nič ne zgodi.

Še zakaj pišem tole: kdorkoli kupuje rabljen avto iz uvoza (pa tudi Slovenije) naj ga ne kupuje brez neodvisno preverjene servisne zgodovine. Izjave prodajalca, servisna knjižica, itd. to niso.

frown-1.gif

PS2: Javno ne mislim objavljat imena podjetja, ker nimam časa, da bi se ukvarjal s tožbami.

Še dobro da si naletel na sogovornika, ki je bil pripravljen sodelovati glede na to da gre za "občutljivo" temo

Ravno par dni nazaj sem na to opozoril kolega ki kupuje rabljeno Insignio, uvoz iz italije in že opravljen veliki servis
rolleyes-1.gif

Ne rečem da gre za enako zadevo ampak sem pomislil tudi na to.

Sam sem "veliki" servis opravljal po nakupu vozila ker je bilo ravno toliko km, ko sem šel čez čas mimo prodajalca, ki mi je avto prodal sem povedal koliko me je veliki servis prišel (cca. 60% ceneje kot uradni z enakimi deli kar je ugodno) se mi je smejal koliko sem preplačal in da se sploh ne rabi menjati vse kar so mi zamenjali (menjano je bilo vse po uradnem programu proizvajalca), recimo vodna pumpa se menja on mi je rekel to se samo malo spuca in je uredu, jermen, olje v a. menjalniku se po njegovo dela po potrebi, uredil pa bi mi seveda da bi mi v servisni vse to potrdili da so papirji ok...
bonk.gif

Vem da se določeni posegi lahko "prilagajajo" ampak to potem ni glavni servis ampak nujna popravila...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
..potem se pa pojdi nakup rabljenega vozila uvoženega iz tujine....

Boš prej na euro jackpot zadel kot dobil, to kar ti flancajo prodajalci...
10.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Pa sej ima danes na avtonetu pod opisom vsaj 80% prodajalcev napisano ravnokar opravljen velik servis. Ja itak da, ljudje ko avto prodajajo bi se benz ven stankali kajsele vrgli 500eur v avto za servise.

I

Izbrisan uporabnik 3287

tudi ce ne bi nic napisal. napisi kateri [cenzura] goljufa, da se ve, koga se je treba izogibati. drugace kar pobrisi temo, ker je samo: rekla kazala

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
..potem se pa pojdi nakup rabljenega vozila uvoženega iz tujine....
Boš prej na euro jackpot zadel kot dobil, to kar ti flancajo prodajalci...
10.gif

Moj je bil pripeljan iz tujine z 105.000 km, danes jih imam 330.000 in vse BP, do danes brez izrednih stroškov. Tak da sem kr zadovoljen.
In počasi bom zamenjal, zopet iz tujine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
V verigi prodaje je lahko vec vpletenih podjetij (lahko tudi samo "virtualnih") samo z namenom skrivanja dobicka in ugotavljanja gresnikov takih dejanj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:

frown-1.gif

Za ovadbo si že slišal?

Ne vloži se na alterju in še ta je takšna brez vsakršnih podatkov

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa ne razumem.
Na alterju opisuješ kaznivo dejanje, namesto, da bi se obrnil na pristojne inštitucije.

Meni ni smešno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Namen tega je bil, da se kupci rabljenih vozil zamislijo in pa napisal sem tudi, kaj naj naredijo, da ne bodo na suho nategnjeni.
Kar se tiče smeha pa: meni tudi ni smešno, je žal žalostno...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Se strinjam s Snecerjem. Kupec avta s ponarejeno dokumentacijo bi moral to prijavit.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Namen tega je bil, da se kupci rabljenih vozil zamislijo in pa napisal sem tudi, kaj naj naredijo, da ne bodo na suho nategnjeni.
Kar se tiče smeha pa: meni tudi ni smešno, je žal žalostno...

Verjamem, da je namen dober, ampak, kaj pa naj naredijo? Naj kličejo v Italijo?

Če ne boste stručkoti, kot si ti ukrepali pri Policiji, le kdo bo? Pa še vse dokaze imaš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Verjamem, da je namen dober, ampak, kaj pa naj naredijo? Naj kličejo v Italijo?
Enostavno: ne kupiš avtomobila, za katerega ne moreš preverit servisne zgodovine. Pa čeprav je ne vem kako ugodna priložnost in super cena. Super cena je tam z razlogom, saj je avto zamortiziran in takšna je bila tudi cena za prodajalca.
wink-1.gif
.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če ne boste stručkoti, kot si ti ukrepali pri Policiji, le kdo bo?
Ni haska.
uf-1.gif