Na A1 od 2021 prepoved medsebojnega prehitevanja tovornjakov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Šleper (in ostali) se nimajo kaj umikat, ko pridejo glasilci in rešilec. Takrat mora že bit umaknjen. Reševalni pas se dela vedno, ko pride do zastoja (recimo nekje pod 30-40 km/h). In kjer je odstavni pas, je za reševalce ob pravilno narejeni špuri na voljo praktično cel vozni pas.
Skoraj vozni pas in pol ;)
Edino Trojane zadnjic in Postojna (pa seveda vso ostali odseki brez odstavnega)danes je pa lahko kriza, ker ni odstavnega pasu in v tri ozke (baje so ozji od 3,75) tezko stlacis se resevalnega.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Ob pravilno narejenem reševalnem pasu tudi trojane niso problem. Problem je, ker noben noče/ne upa čez črto zapelat do roba asfalta

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Problem je, da so nas ucili, da nikoli ne zasedes odstavnega pasu, ker je bil vedno tretiran za no mans land, po domace za intervencijska vozila. Samo jaz itak ne vem, ker mi je tudi prehitevalni prepocasen.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Problem je, da so nas ucili, da nikoli ne zasedes odstavnega pasu, ker je bil vedno tretiran za no mans land, po domace za intervencijska vozila. Samo jaz itak ne vem, ker mi je tudi prehitevalni prepocasen.
Za odstavna vozila, ki imajo okvare. Kje naj se pelje resilec, ce je odstavni zaseden?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Predhodnega posta se ne citira. Ti lahko recem kar bedak na tvojo letnico rojstva. Glede ugank v prometu se pa najprej vprasaj zakaj pri nas toliko sparamo s prostorom in ne gradimo sirsih cest. Zadnja vpadnica v kranj ima en pof.ukan vozni pas in dve novi ind. coni od komende dalje. Lol. Kdo je kreten?

• Všeč mi je
Reactions: Jado in Najbolji

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Da bodo prebivalci lahovc in sencurja zdaj do leta 2039 cakali na siritev ali obvoznico? Jest ne vem ampak a res ne boli, ce si prizadet v glavo in danes formalna izobrazba ing ne pomeni nic vec

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Predhodnega posta se ne citira. Ti lahko recem kar bedak na tvojo letnico rojstva. Glede ugank v prometu se pa najprej vprasaj zakaj pri nas toliko sparamo s prostorom in ne gradimo sirsih cest. Zadnja vpadnica v kranj ima en pof.ukan vozni pas in dve novi ind. coni od komende dalje. Lol. Kdo je kreten?
Jebal te citat bedak. Srečen?

Kje si ti v avto šolo hodil - da vem vsem odsvetovat?!

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Zadnjic na Hrvacki.

Od Maslenice gor nesreca, pocasna, kolona na obeh pasovih. Na mostovih reklama za resevalni pas. Ker vlecem prikolico, se razvrstim na pol odstavnega, da je dovolj lufta. Prvi z luckami pride Audi A8, zivinovozec verjetno, in sicer nezno in vljudno vklopi sireno, se lepo umaknem na svoj pas v celoti. Potem pride po odstavnem avtovleka in se nekaj buni, spet umik na sredino voznega. No na koncu policaji, regularni z luckami in sireno po sredini, kot delajo reklamo na mostovih.

Prmejdus, da na koncu ne ves kako in kam naj se umikas. Verjetno tko k Poljaki in Madzari, ki se ne umikajo dokler ni nujno.

Iste tezave kot jaz, je imelo se nekaj Nemcev z pripetimi prikolicami in so nekak navajeni reda.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Zadnjic na Hrvacki.

Od Maslenice gor nesreca, pocasna, kolona na obeh pasovih. Na mostovih reklama za resevalni pas. Ker vlecem prikolico, se razvrstim na pol odstavnega, da je dovolj lufta. Prvi z luckami pride Audi A8, zivinovozec verjetno, in sicer nezno in vljudno vklopi sireno, se lepo umaknem na svoj pas v celoti. Potem pride po odstavnem avtovleka in se nekaj buni, spet umik na sredino voznega. No na koncu policaji, regularni z luckami in sireno po sredini, kot delajo reklamo na mostovih.

Prmejdus, da na koncu ne ves kako in kam naj se umikas. Verjetno tko k Poljaki in Madzari, ki se ne umikajo dokler ni nujno.

Iste tezave kot jaz, je imelo se nekaj Nemcev z pripetimi prikolicami in so nekak navajeni reda.
Pol sva pa v isti koloni stala...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ja nemci imajo res red. Po prehitevalnem 80-100kmh od berlina do izole. Pa ne jebejo zive sile

Ne vem sicer kje se voziš. Na Hrvackem je to domena vzhodnoevropskih narodov.

Vozni pas, varnostna razdalja, vključevanje na AC. Ne gre, ni šans. Se pelješ 100 in se ni spodoben vklopit na AC.