Na A1 od 2021 prepoved medsebojnega prehitevanja tovornjakov

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Bo treba še nekaj takega nabavit da bodo lahko kontrolirali.

190608-1526-29-72969199-img-5777.jpg

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Če bolje pogledaš, je v mreži luknja. Se pa te naprave v Nemčiji ponavadi uporabljajo za nadziranje prekrškov. Predvsem za neupoštevanje varnostne razdalje in prekoračitev hitrosti. Verjetno tudi za neupravičeno prehitevanje v času prepovedi.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Že bianco prepoved je blesava, sploh ker pri nas ne gre za ravnice, je precej klančin, kjer je jasno, da starejše gare, ko so obremenjene s tovorom, pač ne zmorejo držati teh maksimalnih 90 km/h.
Upam, da je reč malo bolj umirjena, torej, da tam, kjer so trije pasovi, ki povečini v klancih so, da gre bolj prepoved za sam skrajni levi pas, tako, da so za tovornjake še vedno uporabna vsaj dva pasova.

Prepoved je super, skrajni čas, upam le, da bodo ob tem še varnostno res nadzorovali.
Upat pa ni treba, ker je predvideno (in je Virtovec tudi jasno povedal in zapisal), da lahko prehitevajo, kjer so vsaj 3 pasovi. Povedano drugače: le na skrajno levi pas ne smejo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
KSZ
Slab predlog. Namrec v RS velja omejitev za vozila s priklopniki 80kmh. Razen ce imajo posebaj vpisano da gredo lahko hitreje. To pomeni da ce se nekdo drzi zakonodaje, bo bremzal sleperje za vec kot 10% hitrosti.

To se bo nadziralo le obcasno oz bo se en od prometniskih ukrepov ki zrejo manpower, ostala podrocja policijskega dela pa trpijo.
Ukrep namenjen promociji ministra.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Tako kot je napisal Shift, v Italiji ne boš videl prehitevanja, razen na tri pasovnicah. Upam da bodo pošlihtali tudi to kar si napisal (priklopnik-šleper) in uvedejo ac policijo. Bi bil že skrajni čas.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
A tahografov vec ne nadzirajo? Ker prejsnji teden sem iz petka na soboto zvecer vozil za šleperjem, ki je šel po mojem števcu skoraj 120kmh, slovenski kamion. Ga nisem slikal, pač se mu je mudilo domov itak prazna avtocesta. Dober je, da upa.:)

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
Glede tovornjakov super, kar se pa vinjet tice po obrocu pa nikakor. Placaj potem se pa vozi. Zabaroneti niste nc vec k ostali.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
167
72
28
KSZ
Slab predlog. Namrec v RS velja omejitev za vozila s priklopniki 80kmh. Razen ce imajo posebaj vpisano da gredo lahko hitreje. To pomeni da ce se nekdo drzi zakonodaje, bo bremzal sleperje za vec kot 10% hitrosti.

To se bo nadziralo le obcasno oz bo se en od prometniskih ukrepov ki zrejo manpower, ostala podrocja policijskega dela pa trpijo.
Ukrep namenjen promociji ministra.
Dober predlog. Imajo na vsake 10km tri pasove in naj se tam prehitevajo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Tako kot je napisal Shift, v Italiji ne boš videl prehitevanja, razen na tri pasovnicah. Upam da bodo pošlihtali tudi to kar si napisal (priklopnik-šleper) in uvedejo ac policijo. Bi bil že skrajni čas.
Popolna laz. Vsakic lahko vidis kako prehitevanje. Pac kamionarju popusti zivc in gre prehitevat. Namrec nekateri kamioni majo elektronsko omejitev tud na 86. In sicer s strani lastnika zaradi porabe goriva (eni majo celo nalepko zadaj s tem podatkom).

in glede na to da sem par let nazaj tedensko vozil relacijo LJ-milano-LJ je ta fama kako se med trstom in benetkami ne prehiteva pac samo fama

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Poleg kazni za prehitevanje kamionov, bi lahko kontrolirali vožnjo po levem. Sem že nekajkrat objavil printscren kamere z Loma, kjer je na počasnem pasu 0 vozil, na voznem 5, na prehitevalnem pa "30". In grem stavt da prehitevalni ni sel več kot 120.
Če bi jaz takrat po počasnem pasu jo vžgal 130, bi komu napisali kazen?
Apollo8

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
Popolna laz. Vsakic lahko vidis kako prehitevanje. Pac kamionarju popusti zivc in gre prehitevat. Namrec nekateri kamioni majo elektronsko omejitev tud na 86. In sicer s strani lastnika zaradi porabe goriva (eni majo celo nalepko zadaj s tem podatkom).

in glede na to da sem par let nazaj tedensko vozil relacijo LJ-milano-LJ je ta fama kako se med trstom in benetkami ne prehiteva pac samo fama

Seveda ja. Sem pa tja je kako prehitevanje, vecinoma pa vozijo 5x bolje kot pri nas - isti vozniki oz. kamioni. Tako da ne bluzi, je red.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Poleg kazni za prehitevanje kamionov, bi lahko kontrolirali vožnjo po levem. Sem že nekajkrat objavil printscren kamere z Loma, kjer je na počasnem pasu 0 vozil, na voznem 5, na prehitevalnem pa "30". In grem stavt da prehitevalni ni sel več kot 120.
Če bi jaz takrat po počasnem pasu jo vžgal 130, bi komu napisali kazen?
Apollo8
Se ne ukvarjam s tem ker redno uporabljam pocasni pas ce je prazen. Sem pac obupal nad ostalimi v prometu.

• Wow
Reactions: Hanzi

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Nič ne prehiteva po voznem pasu če vozi 130, mimo dedija, ki na prehitevalnem bremza dinamike na stotko. :D