Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se pravi da živiš v Beneluxu in kar si povedal ti je lahko v sramoto.
Actually... ne
In nisem rekel da ne znam nič povedat ali razumeti, ampak ne znam tekoče, in tudi nikoli ne bom, se raje lajanja ali kitajščine učim, mi bo bolj koristilo.
Sicer pa, govorim (tako-tako sicer, ampak dovolj, da se znam sporazumevat) tako Francoscino, kot osnove Nizozemscine (edino Belgijsko me jebe, hehehe). In se tudi malo ne sekiram, da ne znam teloče govoriti lokalnega jezika, ker tukaj ne bom za vse vecne case, nisem porocen z lokalko, razen tega da delam tukaj nimam nikakrsnih navez na drzavo, in ker so oni prosili, ce lahko pridem sem, in ne obratno, tako da se mi gladko jebe za ideje kaj se komu zdi primerno in kaj ne
Je pa res, da je razlika med tem, da si zacasni expat, tako kot jaz - in med tem, da si drzavljan in stalni prebivalec neke drzave. Pri "nas", recimo, brez 5 let rezidenstva in znanja jezika ne mores dobiti drzavljanstva (ne da bi ga kdo hotel.press).
In, medtem ko se mi za prvo gneracijo zdi popolnoma sprejemljivo, da ne govori - ali da ne govori dobro* - lokalnega jezika, mi je za drugo generacijo ze malo manj. Za tretjo pa... uf.
OP.A.: Vseeno mi je za naglas, ampak vsaj sintaksa stavkov in naglasevanje besed naj bo pravilno.