Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ti pa kar mešaš vse skupaj in celo primerjaš funkcijo poslanca z neko ideološko zgradbo.
Sploh ne. Primerjam pravice 2.500 ljudi s pravicami 47.000 ljudi.
Eni imajo uradni jezik in dvojezičnost (vkljucno z drzavnimi listinami), lastnega poslanca - nekoga, ki lahko vpliva na politiko drzave, občinske prestavnike, in z ustavo zagotovljene pravice, drugi imajo pa... kaj? Ok, prav, pa recimo takole - dajmo Bosnjakom (ki so zgolj slucajno tudi povecini muslimani) status manjšine - glede na to, da so tukaj, kot homogena skupina z lastno kulturo še iz casov bivse drzave si ga zagotovo zasluzijo? - in vse pravice, ki s tem pridejo, pa je problem rešen?
7. člen ustave RS:
Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.
Torej? So Katoliki "bolj enakopravni" kot muslimani?
Citat:
Kaj kdo sem jaz. Dajmo ne referendum in bomo na demokratičen način rešili to vprašanje (primer Švice).
Sicer je Svicarski sistem malo drugacen kot nas, pa tudi člani EU niso - ampak, prav, dajmo na referendum. Zacni zbirat podpise - 100.000 zafrustrirancev bos z lahkoto nasel, kajne? Ali pa se morda politiki zavedajo, da je cisti samomor posegati v z ustavo določeno pravico ločenosti cerkve od države - jebat ga, v obe smeri velja!
Citat:
Zakaj ne mošeje-džamije? preprosto, ker to ni teniško igrišče, če hočeš svoje primerjave
Oprosti, ne razumem primerjave, ampak sem preprican, da mi jo bos - v luci 7 clena ustave, ki je naveden zgoraj - to na preprost in meni razumljiv način obrazložil.
Citat:
In če se ljudstvo, ki ima oblast pri nas tako odloči, je to to. Marsikaj je diskriminatorno, morda tudi obnašanje musliæev za večino, ki to mora trpeti.
Kot sem ti zgoraj omenil, začni zbirati podpise. Ampak ti garantiram, da ustavno sodišče NE BO dopustilo referenduma (glej 7, 8, 14, 15, 19, 23, 39, 41, 61 in 62, in, še posebej zate - 63 člen). Lahko pa začneš lobirati za spremembo ustave - in, ko si že ravno pri tem, za izstop iz EU... saj ne rabiš prepričati več kot 75% poslancev.
Bodimo resni - ni variante, da bo država dopustila referendum, ali da bo referendum uspel.
Citat:
Gledaš na zadevo samo iz enega zornega kota, kar je popolnoma zgrešeno.
Res je! moj zorni kot je "Vsi drugačni, vsi enakopravni". Kaj je pa tvoj? "Slovenceljni za 6 generacij nazaj, ki so katoliki ali neverni, in niso homoseksualni ali liberalni so bolj enakopravni kor čefuji, zamorci, bosanci, musliči, bolgari in romuni, hrvaška zalega ter jebeni štajerci"?
Citat:
Problem je samo v tem, da so religije škodljive.
Napača. Vera kot taka ni škodljiva. Škodljivi so tisti, ki vero - to ali ono - obračajo v svojo smer. Ampak Islam pri tem ni nobena izjema, so katoliki to počeli preden je Mohamed naokoli taval.
Sicer pa, tri minute za poznavanje svetega pisma (in ne RKC):
1 pismo Korintčanom, 6 del:
19 Mar ne veste, da je vaše telo tempelj Svetega Duha, ki je v vas in ki ga imate od Boga? Ne pripadate sebi, 20 saj ste bili odkupljeni za visoko ceno. Zato poveličujte Boga v svojem telesu.
Matej, 7:
3 Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš? 4 Ali kako moreš reči svojemu bratu: ›Pústi, da vzamem iver iz tvojega očesa,‹ če imaš sam bruno v očesu? 5 Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver iz očesa svojega brata.«