multivan

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Trafic je drvarnca proti Multivanu. Res je bistveno cenejsi.. sam.. je namenjen res sam tovoru.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
2006 letnik je pri hisi. Kupljen nov, comfortline oprema, 2.5 130 KM, tiptronic. Avto je za kruzanje v redu, ni sparavcek (poraba po mestu 12-13l, relacija okoli 10), gre solidno, menjalnik ni ravno super hiter. Za kruzat je zadeva super. Napram trafiku se pelje lepse, mehkejse (kljub temu, da ima sport paket), udobnejse, sedezi so boljsi, armaturka je sicer stvar okusa, samo meni je pri Multivanu lepsa in uporabnejsa. Vec je raznih predalckov.

Nekaj je imel avto tudi tezav. In sicer motorcek zapiranja zadnjih vrat je crknil ze 2x, snela se je cev na intercoolerju, zadnje case so tezave z lucmi (parabole), crknil je ventilator za hlajenje/ogrevanje, sprednja desna halogenka je crknila 2x v 14 dneh.

Trenutno ima nekje 90.000 km, kaksnih resnejsih tezav zaenkrat ni bilo, razen zgoraj omenjenih. Je pa pozimi fajn, prides kamorkoli, nalozis lahko boga pa pol.. Je pa drag, to pa ni kaj.

Ce te kaj zanima se, pa vprasaj..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Viano je kul.. edin prve serije so rjavele, kot stari opli in.. se en problem: RWD jajc.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik zorz_ pravi:
zivijo

rabim en nasvet ...
kaj menite o temle avtomobilu: avto

imam 3 otroke, se kr dost vozikamo naokrog .. pa kak bicikl sabo vzamemmo , pa smučarija ... pa rad smo mal na komot . No v glavnem tole mi je padlo v uč je k osebni .. moči preko glave dost .. sam cena je mal huda

zanima me ali je zadeva vredna svojega denarja, ali taki avtomobili zdržijo se ene 100kkm, seveda ob ustreznem vzdževanju..
aha pa tuhtam da bi se verjetno kr v Germanijo zapeljal po njega

za vsak nasvet izkušnjo sem nadvse hvaležen

Kaj to "mutiš" ? Bi rad malo mutil naokrog?
smile-1.gif

No resno, si kaj premišlejval o četvorčkih, Fiat ulyse, Citroen c8 , Pižo 807 in Lancia Phedra.
Opremljenost je premosorazmerna mojemu predlogu...:)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Za novejse serije res ne vem.. Je bil v izboru, pa je pogrnil. Sreca je bil ravno december in ni zdelal malo zasnezenega klancka z zimskimi gumami.
crazy1.gif

Pa tudi T5 deluje blizje osebnemu avtomobilu, kot Viano..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Težava je kolikor sem seznanjen, samo ena. To se reši enostavno z minimalnimi stroški.
Ampak sva že malo off.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zakaj neprimerljiva? Zaradi velikosti, tržne cene...?

Prtljažnega prostora je pri obeh ogromno, tudi če imaš 3 otroke + periferija.
Kako je z vzdržljivostjo multivani ne vem. Se pa veliko govori in piše o "trdoživosti" Wvjev.
Če pa primerjamo, trenutno, kaj vse dobiš za vložen denar, da ne omenim opreme, je pa bestbuy znan.
smile-1.gif

Phedra....če pa že gremo do 20k, pa viano.
smile-1.gif

zorz_

Zelenc'
11. sep 2009
16
0
1
zivijo

ok..dajmo malo ozadja vsega skupaj ...

trenutno sem na meganu ( 2008 ) karavan dCi 105 in smo v 3 letih naredil 100kkm .. zadeva je kljub splošno "pregovorni slabi kvaliteti renoja" nam delala BP ... se najbolj sem zadovoljen z porabo in tempomato ( sama kontrola ki je 100 let pred kontrolo v VW )

sedaj sem pregledal vse možne variante od berlingotov, kangujev.... ne potegnejo mi pa se imajo samo 5 prestav ...
c8, ulyses... sem pogledal... kaj pa vem kr ok ...
testiral zadnjič S-maxa .. super avto ... niti ni tako velik ..končna izdelava malo šepa , gledal sem tudi galaxy
testiral C4 picasso .. lusten avto ... sam meni jako čudno stabilnost na cesti

no sedaj sem pa se zaljubu v kombije ...
gledal scudo/jumpy/expert... saj so kul sam opreme pa neke ravno nimajo ... so bolj kombiji k osebi avti
traffic/vivario ... super za vozit .. se vedno bolj kombi k osebni.. govorimo o opremljenosti avta
vito/h1 ...oba vozu ... vito mi ne sede pa se novi majo RWD ravno tako H1

torej pristanem pri multivanu ... ljubav na prvi pogled ...
ma vse kr sem hotu v grobem
-tempomat
-6 prestav
-avtomatska klima ..
-zici na sankah
-plac
-dober filing za volanom

problem je
-poraba
-CENA....
-mogoče kvaliteta ..

Saj mi je jasno ako dobis kaj zjebanega potem si ga itak najebal ... pa ni važno kaj je ..
sam pričakuje da ako dobim nekaj solidno ohranjenega do ene 160kkm ... potem bi moral z njim se ene 100kkm naredit
glede porabe pa .. predvidevam da ob neki zmerni vožni se lahko približa ene 8l/100km, mi je pa jasno da se z 5l kot zdaj na megano se bo dalo vozit z njim

a mam prou al ne
wink-1.gif

lp

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
2006 letnik je pri hisi. Kupljen nov, comfortline oprema, 2.5 130 KM, tiptronic. Avto je za kruzanje v redu, ni sparavcek (poraba po mestu 12-13l, relacija okoli 10), gre solidno, menjalnik ni ravno super hiter. Za kruzat je zadeva super. Napram trafiku se pelje lepse, mehkejse (kljub temu, da ima sport paket), udobnejse, sedezi so boljsi, armaturka je sicer stvar okusa, samo meni je pri Multivanu lepsa in uporabnejsa. Vec je raznih predalckov.

Nekaj je imel avto tudi tezav. In sicer motorcek zapiranja zadnjih vrat je crknil ze 2x, snela se je cev na intercoolerju, zadnje case so tezave z lucmi (parabole), crknil je ventilator za hlajenje/ogrevanje, sprednja desna halogenka je crknila 2x v 14 dneh.

Trenutno ima nekje 90.000 km, kaksnih resnejsih tezav zaenkrat ni bilo, razen zgoraj omenjenih. Je pa pozimi fajn, prides kamorkoli, nalozis lahko boga pa pol.. Je pa drag, to pa ni kaj.

Ce te kaj zanima se, pa vprasaj..

Tolk problemov v 90.000 km mislim katastrofa
bonk.gif
Vsaj men se tko zdi, da avto ko je nov mora tudi delat kot da je nov.

Komentiral bi le porabo, 175KM motor ima manjšo porabo. Pri 130KM težko prideš pod 10, pri 175KM pa brez večjih problemov, kot sem omenil če voziš lepo po omejitvah je poraba 8l, povprečna pa nekako 10-11 litrov.

HANZI@ ja imamo 4 take v službi. Res da z njimi ne ravnamo preveč lepo, ampak če samo uporabiš google ti vrže ven kar nekaj strani "jamranja" lastnikov.

Je pa tako, nekateri imajo prevoženih 400.000 brez problemov, ampak so v manjšini. Je pa tako kot z vsakim avtom - odvisno a je bil narejen v ponedeljek ali petek
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Ne vem kaj je s porabo.. Kolega ima sluzbenga Transporterja 175 KM in ima podobno porabo, kot si ti navedel. Ocitno je tiptronic faktor za +2 litra.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Poraba pri multivanu bo okrog 10 litrov, raje kakšen liter več. Porabo 8 litrov imaš lahko na relaciji tam 90-130kmh da viziš lepo tekoče v 6 prestavi. Mestna poraba bo bližje 12.

Je pa multivan verjetno najbolj okreten, se pravi nebo večjih težav v mestih pa še dobro lego na cesti ima.

Prej sem pozabil napisati da radi crkujejo motorčki za zapiranje vrat...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Trafice in podobne lahko primerjas s transporterji. Ne vem kako se je voziti v pasengerju, vendar se mi zdi da multivanu ne seze do kolen.
Kangoo in jumpy razred je pa brez veze sem tlacit, ker to je cisto drug avto-delavski kot trafic, transporter...
Jaz bi gledal predvsem ce poznam kakega popoldanca ki v omenjenih avtih zna in zmore kaj vec od menjave olja.
Pooblasceni te znajo v primeru okvar spravit nazaj na kakega menegane l.99.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
primerjat multivana z ostalimi naštetimi polizdelki je brezveze, kdo ga vozi, ve da nima konkurence, ostali tupite kolk hočete, avto je lep, kvaliteten, močan, uporaben, robusten, izgled kljub 8 let starem dizajnu daleč pred ostalimi, opremo ki si jo lahko omisliš pri tem kombiju si je niti pod razno ne moreš pri kakem francozu ali italijanu, al lanča citroen reno trafic, nima brezveze take cene, ker vse ostalo ni vredno nč proti njemu, da ne omenjam da je edini ki ponuja 4kolesni pogon, poleg tega laho doplačaš še za ročno vklopljivo
zaporo diffa, to francozi ali italjiani, sploh nimajo v nobenem avtu , kaj šele v kombiju,lo, lega je boljša od masikaterega osebnega avta, se vidi da niso šparali pri zasnovi tega avta.... 2008l, 130 ps, 4motion, z njim se včasih raje peljem kot z osebnim vozilom...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Saj Passenger je isto, k "navaden" Trafik. Glede udobja je vse isto, edino stebricki so obleceni v eno plastiko, odbijaci so strihani, pa mogoce so zici malenkost boljsi. Je en passenger pri bajti, tovoren in potniski trafic. Nekih omembe vrednih razlik ni.

Trafic je OK - za sluzben avto, za material vozit. Nekega luksuza, udobja, lagodnega kruzanja pa ni.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Viano ima tudi AWD.. Kako je pa avto milo receno grd z AWD je pa druga rec.

Multivan kvaliteten? Jaz bom rekel tako. Napram ostalim vanom je top, kar se tice voznje, ponudbe opreme, zicev.. Glede na (pre)visoko ceno sem pa jaz, iskreno povedano pricakoval boljso kvaliteto in manj razno raznih brezveznih crkovanj, ter novejsi motor. Koncno je na voljo 2.0 TDI, ki bi lahko bil ze od zacetka.