Müller - kupci Milke bodite pozorni

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem pil cocacolo po celi Evropi, pa v Aziji, Afriki, na Kubi pa vse kar lahko rečem je, da se čuti neka manjša razlika v okusih, da pa bi bila kaka zanič, druga pa super, to pa zgleda pride samo v določenih glavah.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.116
2.923
113
Citat:
In računalniške trgovine so tako kot vse ostale trgovine ... vse kupce nategujejo vse po vrsti ... Na primer ... pol leta nazaj sem si hotel kupiti računalnik za 1000 evrov, pa niti centa več ... in kaj sem potem ugotovil? ... Pogledal podrobnosti opreme računalnika, šel na internet, pa vsak del posebaj pogledal in zračunal ... in sem dobil ven, da bi me tak računalnik stal skoraj 400 evrov manj.

O moj bog, kakšne pa tle klatiš - ok, če si gledal eno leto star računalnik, ki se jim je valjal na polici. Glede na to da delam v rač. firmi in da sem v tej branži že veliko let, ti povem da če firma zasluži na računalniku za 1k eur 150 eur je to že ogromno, seveda s tem da nudi za računalnik 2 leti garancije. Pa še enkrat 150 eur je pri taki ceni OGROMEN zaslužek, tako da res ne vem kaj si gledal. Seveda pa dopuščam možnost, da si gledal komponente po netu na kakšnih čudnih straneh - kot je solo.si ipd., ki velikokrat objavijo smešne cene, ko pa je treba kaj dobaviti je pa smeh
bonk.gif

Se opravičujem za off topic
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

En lep primer ... Prenosnik, ki v kakšni računalniški štacuni stane skoraj 1000 evrov (čisto iste lastnosti računalnika, le druga firma) pa v Hoferju računalnik stane komaj 400 evrov? Na računalnike se kar spoznam, saj sem že velikokrat kupoval dele za sebe in za kolege, da sem jim sestavljal škatle ...
Pri naših: 370 EUR
Identičen, aja, tu ima večji disk, računalnik pri švabah: 220 EUR (mislim da je včeraj še bilo 210)

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Jaz vecino racunalniske robe kupujem v .at ali .de. Prisparam 150-300EUR na delovno postajo.

CocaCola je ameriska 100% drugacne zaradi cukra, ker uporabljajo koruzni sirup. Nekateri uvazajo iz Mehike/Kanade, da je notri navaden cuker in ne koruza, ki je v ZDA osnova prakticno vsake jedi :bonkl: Ni samo voda.
Opazim pa tudi jaz razlike, v Nemciji ali Srbiji mi je CocaCola preprosto boljsa.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Zero sem probal enkrat in nikoli vec. Asociacija, ki se je ustvarila: Zero... Zero Taste.
evil.gif

Je pa ena "zanimiva" fora pri teh "lahkih" zadevah (pijacah, tekocih zajfah ipd.): Vecinoma (po mojih izkusnjah/opazanjih) se "lahkost" doseze tako, da povisajo kolicino sestavine Aqua. Po domace: V lonec v tovarni dozirajo na eni liniji vec vode, da na koncu pride ven "lahka" izvedba produkta.
smirk-1.gif

Drugace pa je stvar okusa - zase mislim, da sem zadnjo kolikor toliko okusno Coca-Colo (kjerkoli pri nas na relaciji od Slovenije do Nemcije in Nizozemske) pil okrog leta '95. Se mi zdi, da je potem samo se sladka voda vse skupaj.

BTW, Hofer=poceni? Ne vem, kdo je lansiral to famo, ampak nisem opazil kaksnih bistvenih ugodnosti pri njih. En "no-name" produkt pri njih stane priblizno enako kot ena ornk znamka ekvivalentnega produkta v Muellerju. Mogoce imajo pre-emptive visoke cene in bodo nekoc ugodni: Tako kot je bil McDonalds pred uvedbo evra relativno drag, v zadnjih letih so pa ostali menzarji/gostlinicarji toliko dvignili cene, da je McD ratal (relativno!) "poceni".
smirk-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Je pa ena "zanimiva" fora pri teh "lahkih" zadevah (pijacah, tekocih zajfah ipd.): Vecinoma (po mojih izkusnjah/opazanjih) se "lahkost" doseze tako, da povisajo kolicino sestavine Aqua. Po domace: V lonec v tovarni dozirajo na eni liniji vec vode, da na koncu pride ven "lahka" izvedba produkta.
smirk-1.gif

To velja samo pri nizkokaloričnih pijačah ne pa pri brezkaloričnih (prve imajo okoli 15 kcal na deci, druge max 1 kcal).

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Po prebranem je vseeno boljša tista v piksni kot pa v plastenki. Kaj pa v steklenici?

sad

Guru
24. avg 2007
21.311
9.930
113
Citat:
Zero sem probal enkrat in nikoli vec. Asociacija, ki se je ustvarila: Zero... Zero Taste.
evil.gif

smirk-1.gif

Drugace pa je stvar okusa - zase mislim, da sem zadnjo kolikor toliko okusno Coca-Colo (kjerkoli pri nas na relaciji od Slovenije do Nemcije in Nizozemske) pil okrog leta '95. Se mi zdi, da je potem samo se sladka voda vse skupaj.

BTW, Hofer=poceni? Ne vem, kdo je lansiral to famo, ampak nisem opazil kaksnih bistvenih ugodnosti pri njih. En "no-name" produkt pri njih stane priblizno enako kot ena ornk znamka ekvivalentnega produkta v Muellerju. Mogoce imajo pre-emptive visoke cene in bodo nekoc ugodni: Tako kot je bil McDonalds pred uvedbo evra relativno drag, v zadnjih letih so pa ostali menzarji/gostlinicarji toliko dvignili cene, da je McD ratal (relativno!) "poceni".
smirk-1.gif
Tisti kateri pijete Zero (ne ti
wink-1.gif
) si malo poglejte etiketo s sestavinami. Že Classic ni nedolžna zadeva, pri Zero je pa noter skoraj sama kemija.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.156
6.362
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
smirk-1.gif

To velja samo pri nizkokaloričnih pijačah ne pa pri brezkaloričnih (prve imajo okoli 15 kcal na deci, druge max 1 kcal).

Ohjoj... Pri nizkokaloričnih pijačah je fora samo v sladkorju. Normalne pijače imajo normalno dozo običajnega sladkorja. Tiste "lahke" pa so slajene z aspartanom, ki v malih količinah ustvari veliko sladkost nima pa kalorične vrednosti. Kaj je bolj zdravo ocenite sami.

Še en primer; iz popolnoma zanič vina se lahko z žličko sladkorja ustvari za popolnega laika ful dobro vino. Tako da sladkor naredi marsikatero utvaro.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič ''Ohjoj'', Commodore je pisal kot da v pijače a la Zero dajo 99,9% vode in 0,01% sladkorja
tongue-1.gif

Saj nisem bedak da ne vem, da imajo te pijače not sladila
rolleyes-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.156
6.362
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nič ''Ohjoj'', Commodore je pisal kot da v pijače a la Zero dajo 99,9% vode in 0,01% sladkorja
tongue-1.gif

Saj nisem bedak da ne vem, da imajo te pijače not sladila
rolleyes-1.gif

Saj sem mislil Comodoreja komentirat, pa sem pomotoma še tebe zajel
smile-1.gif
)

Sory
evil.gif

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Kupujte pri slovenskih trgovcih, saj le tako preprečite odtekanje denarja v tujino !!!

Žal mi je, da ni več malih privatnih trgovin (na področju živilske trgovine), zato izbire ni velike, sploh če nočeš kupovati pri Mercatomafiji, ampak vseeno, boljš da pokradejo naši, del denarja vseeno ostane nam, kot pa da gre vse v tujino.
Poleg tega Muller večino blaga dobavlja sam / brez slovenskega zastopnika ali distributerja, saj zaradi močnega nemškega trga, kjer Muller kraljuje, dosegajo izjemno nabavne cene, posledično enormne zaslužke, od katerih pa mi, razen raznovrstne ponudbe in nekaj delovnih mest, praktično nimamo nič.

Sicer je pa enaka zgodba tudi pri ostalih, Obi, Bauhaus ipd. Žal so naši toliko nakradli, da se je vse podrlo, razen tistih ki so v nacionalnem interesu...

Torej kupujmo slovensko in pri domačih trgovcih!!!