Mučenec

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Samo pri RKC je bila to negativna reakcija, so z veseljem sodelovali z nacifašizmom.
Naši komunisti pa s Stalinom. Ne vidim nobene bistvene olajševalne okoliščine niti za slednje.
....
Stalin nas ni nikoli napadel, in je razlika, če si prijatel z okupatorjem tvoje domovine ali z enim tretjim.

Sicer pa so po takšni logiki kolaborirali tudi Angleži in Nemci (sporazum Chamberlain, Hitler), Nemci in Rusi (Molotov, Ribbentrop) , Angleži, Amerikanci in Rusi (yaltska, teheranska.... konferenca) ... Edino domobranci so zvesto služili svojemu Hitlerju, ki je v Mariboru naročil :"naredite mi to deželo nemško"

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
No roko na srce banditi so se branili po kavbojsko.... brez koalicijskih sil bi bli k indijacu v majhnem rezevatu..... Folk na domačijah se je pa prialagajal...

od partizanov so imeli le to, da so jim kradl ko cigani, nato pa so pršli še nacisti in jih obtoževal, da so jim pokradeno hrano šenkal...

pred 2 svetovno vojno pa je stalin izstadal 7 miljonov ukrajincev, Hitlerja je navdušil, in po koncu vojne se je Hitler bal edino Stalina, kar me ne preseneča...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Hitlerja je navdušil, in po koncu vojne se je Hitler bal edino Stalina, kar me ne preseneča...
Mene pa bi, ker Hitler se po vojni nobenega ni več bal.