MSG računalniki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. ima kdo izkušnje z njimi
2. od kje izvirajo, kje jih sestavljajo
3. so kaj boljši kot PCX (z njimi imam slabe izkušnje)
4. imajo tudi garancijsko nalepko na ohišju

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
1. ima kdo izkušnje z njimi
2. od kje izvirajo, kje jih sestavljajo
3. so kaj boljši kot PCX (z njimi imam slabe izkušnje)
4. imajo tudi garancijsko nalepko na ohišju

1. Kimtec
2. msgw.info
3. da (IMHO)

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Kolega ga uporablja. Zelo dobri, noter imajo ASUS matične plošče, WD trde diske...skratka priznane komponente. Kot je dejal predhodnik je na gar. listu naveden uvoznik Kimtec (Trzin), kjer je tudi servis. Ko sem pogledal v notranjost, so vsi kabli lepo pospravljeni in ohišje je zračno, kar daje slutiti na skrbno sestavo.

Na ohišju nimajo nalepke, kar pomeni, da lahko sam dodajaš odstranjuješ komponente.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot si rekel.
evo še slikce

imam pa še par opazk
- CD enota je lg in ne samsung

- piše, da ima 8ch audio, izhod pa samo 3 banance? Je možno, da je mišljeno 8ch preko hdmi? Kako na te tri banance priključit 5.1 zvočnike? Zraven ni bilo nobenih adapterjev

- matična je nekam mala in ni ravno primerna za kako hudo upgrejdanje (samo kot opozorilo, če bo kdo kupoval že sestavljen pc)

Za enak denar si pa lahko tudi že sami sestavite zelo podoben pc, vendar z malo manj diska in 2GB rama. Ker bo zgornji pc za gimnazijko, se mi zdi tole boljši nakup.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
MSG, PCX, Siris, ... je v bistvu vse podobno, odvisno je pa katera plošča je noter oz. bolj pomemben je čipset ki je na plošči
( kaj ti pomaga ASUS plošča če je pa gor najpočasnejši VIA ali SIS čipset - podobno kot bi v Golfa dal 3 valni 500cm motor pričakoval pa da leti isto kot 2.0T) Matična plošča je osnova vsakega računalnika če je ta počasna bodo vse ostale komponente
delovale toliko počasneje.

Kar se pa tiče sestavljanja, vsi imajo podobne komponente notri, prišparajo lahko kvečjemu še pri napajalniku kar tudi ni najbolje.

MSG so sestavljeni se mi zdi na hrvaškem ali celo v bosni, nekje so pred parimi leti postavili proizvodnjo, ampak pri sestavi komponent v računalnik tako ali tako ni kakšne posebne znanosti, je pa prav da so kabli pospravljeni vendar ne preveč zaviti
ker se na ta način tudi uničijo.

Kar se izhoda tiče, če so samo trije lahko priklopiš 5.1 zvočnike kar je itak brezveze, 7.1 pa še bolj, je pa prav da jih opozoriš če imajo napačno napisan podatek

Pri računalniku za 300€ tako ali tako ne more biti neke znanosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mi mimamo v službi enega MSG (čisto osnovni, Infinity mislim da) in smo dobili hitrejši procesor in večji disk not kot reklamirano - seveda se nismo pritožili
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ma hitro se spreminjajo specifikacije v teh sistemih, pač začnejo boljše not dajat, oz kar imajo zalogo, tak, da tudi če bi povedal ... nebi blo nič
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem tudi nekaj kupoval za podoben denar in sem se nato odločil, da mi ga sestavijo na sestavi.si. Motilo me je ker so skoraj vsi sestavljeni računalniki za podoben denar imeli samo DDR2 rame.
Izbral sem tole matično (možnost dvojne grafične, 16G rama...) ter 4GB rama 1333MGz DDR3, grafična 4670 1G, Athlon X4, napajalnik 550W...in je prišlo 490€.
Čeprav so pozabili vgraditi plačano DVD enoto
confused-1.gif
so mi jo po klicu brez težav poslali že naslednji dan, tako da sem z njihovim odnosom zadovoljen.