MP Ljubelj in počitniška prikolica

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.809
561
113
42
povsod malo
Jaz sem se peljal kakšne 3 tedne nazaj in nima pojma ali je dovoljeno ali ne so pa nekaj ovinkov zglihali in takrat so še nekaj delali in bil semafor ampak ne v ta hud klanec.
V petek ali soboto grem še 1x v avstrijo ampak ne vem če ravno skozi Ljubelj se bom pa probu spomnit če bom šel.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Čez sem peljal prikolico podobne teže, mogoče malo manjših dimenzij (prodajalna) z 10 let starim passatom (1,9 tdi) pa ni bilo nobenega problema. Ne vem kaj komplicirate, tisti dve serpentini zvozi tudi avtobus. Z bencinsko vectro 1.8 sem večkrat peljal skoraj dve toni (nikoli čez Ljubelj). Res da se je matrala, crknilo ni pa nikoli nič (mislim zaradi prikolice, drugače je v resnici crknilo skoraj vse, razen sklopke
grin1.gif
).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Jaz sem se peljal kakšne 3 tedne nazaj in nima pojma ali je dovoljeno ali ne so pa nekaj ovinkov zglihali in takrat so še nekaj delali in bil semafor ampak ne v ta hud klanec.
No no, Zlagan, ne preveč neumnosti pisat.
ne-ne-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.809
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
No no, Zlagan, ne preveč neumnosti pisat.
ne-ne-1.gif

No no pa so jih prej si šel skozi nekaj ostrih ovinkov pa so naredili skozi hrib tunelček potem so še enega poglihal tako, da so prestavili most pa še kakšen bi se našel enga so pa razširili.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak to so naredili ze pred 10 ali vec leti
smile-1.gif
.... Tam kjer je sedaj tunelcek (pol kilometra pred gostilno Deutscher Peter) se marsikdo sploh ne spominja vec, da je kdaj biloa cesta okoli hribcka... Pa uni klanec pred Malijem je tudi ze precej let obnovljen ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dejansko je že tako staro, da bodo počasi morali kaj asfalt zamenjat. Kaj več se pa s to cesto žal ne bo nikoli zgodilo. Vsaj tukaj se je stara Juga dobro izkazala s cesto na naši strani.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj gor ni problem, pa ovinki tudi ne, če si nevešč je prikolica lahko nevarna po hribu navzdol, peljat je potrebno v nizki prestavi ze od začetka. Včasih so rekli v kateri prestavi gor v enaki pol dol
Primerjava z sleperji je neprimerljiva, 190 konj z gromozansjim navorom je nekaj popolnoma drugega kot konjenica avta.
Vendar pri taki prikolici 1100kg nebi smelo biti problema

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni se zdi bolje neumna tema o tistem v beli tehniki, ki sprasuje kako priti iz trbovelj v ljubljano. Ljubelj na avstrijski strani je pasji za priklopnike kakorkoli vzames, pa ne zaradi 180 stopinjskih ovinkov, ker prikolica zna tudi zavijati ampak precejsnje strmine (in ok ostrih ovinkov), ki ne popusca nekaj casa in ce se usedes na bremzo ze pri navadnem osebnem avtomobilu, ki ima diske bolj slabe in je malce bolj obtezen skuris zadevo po drugem ovinku garantirano.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
No no pa so jih prej si šel skozi nekaj ostrih ovinkov pa so naredili skozi hrib tunelček potem so še enega poglihal tako, da so prestavili most pa še kakšen bi se našel enga so pa razširili.

Res je, so zrihtali...

...pred 20. leti.

edit: se spomim dolga leta nazaj starejšega možakarja, ki je počitniške prikolice čez ljubelj tovoril z nissanom micro
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Meni se pa zdi da so Avstrijci imeli nekaj časa tablo za PREPOVED vleke avtodomov in podobno
17758-icon_confused.gif
hm, nism pa 100%
sm pa že vidu kako se obračajo na pol poti iz AT smeri
cry12bpy.gif

Sam nebi šu v te klance z OA in počitniško hiško
crazy1.gif

@avtor; Z kakim vozilom si pa mislu it?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.809
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
ksz

Meni se pa zdi da so Avstrijci imeli nekaj časa tablo za PREPOVED vleke avtodomov in podobno
17758-icon_confused.gif
hm, nism pa 100%
sm pa že vidu kako se obračajo na pol poti iz AT smeri
cry12bpy.gif

Sam nebi šu v te klance z OA in počitniško hiško
crazy1.gif

@avtor; Z kakim vozilom si pa mislu it?

Evo lahko poročam, da je tabla za PREPOVED nad 7,5 tone in za prikolice nad 750 kg. Tabla je cca 50m od bivše avstrijske carine tik pred klancom. Drugače se pa očitno, da zvozit ovinke ker sem videl parkirano počitniško hišico na tistem vrhu kjer je cerkvica in je ziher mogel zvozit tista 180 ovinka.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Eto, hvala! To me je zanimalo, sicer pa je zanimivo tud ostale poglede mal prebrat.

Tisto prkolo sem videl, gre pa tukaj za vprašanje, kako je z razliko ali si tam doma, ali pa če greš tam čez pač na lepše.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Hej
Ko smo že ravno pri šleparjih in prikoličarjih ,čez naše prelaze ali si priplezal s prikolico čez Ljubelj??

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Nisem, ker sem se tisti vikend raje odločil iti malo v Prekmurje in tamkajšnje toplice.

Bil sem tudi na dopustu, kjer smo s prikolico naredili prb 3000 kilometrov po Nemčiji in Avstriji.

Projekta celovška jezera pa sem do nadaljnega opustil. Ko bo, bom raje izbral pot, kjer vožnja z prikolico ni prepovedana.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Od letos ja.

Do letos sva z mojo z šotorom okoli vandrala, sedaj ko se nama je pridružil še sine, sva nabavla prkolo.

Letošnje vandranje je blo pa Salzburg, Nurnberg, Rotenburg, Frankfurt in nazaj proti Chimsee, do Lendave in v Lj.