Možnost za izdelavo Smarta v Revozu

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tega se mi prej ni dalo dotipkat ker sem bil na telefonu
wink-1.gif
Ampak da, drži. Naložba v revoz je dobra, ker je posredno od njega odvisnih še precej 1000 delovnih mest.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..plavuše na kupu vidim

43 mio je šlo investicije v revoz. ni problema, ker sončna uprava stane.

izplačanih angrad je bilo za koliko...dividend za koliko.

to dvoje ni plača, ni plod dela, ni...ma kaj bi vam govoril. sej vse veste.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
izplačanih angrad je bilo za koliko...dividend za koliko.

Razsvetli nas s stevilkami. Napisi tudi ali so ze odplacali tistih 43 mio preko davkov/prispevkov in opurtunitetnih stroskov sociale ali ne, ko bos ze ravno racunal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Dvomim, da je Revoz dobil več pomoči kot v nekem relativno kratkem času prispeva v proračun. Uspelo mu je spipati nazaj nekaj, kar je malo prej dal. Številk pa se mi ne ljubi iskati. Vsekakor po mojem ni nič bolj problematičen od naših bank, ki poslujejo bolj ali manj v ograjenem vrtcu, v ziher poslu in vseeno vsakih par let rabijo injekcijo od države.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
dajmo samo na hitro računat: 2000 x 400€ = 800 000 / mesec samo prispevkov od plač... potem treba vedeti da je s tem država kupila socialni mir v enem izmed slabše razvitih regij... u bistvu bo revoz vrnil denar razmeroma hitro... aja sevede ne sme biti nobenih subvencij nikjer... ne v kmetijstvu ne v gospodarstvu...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Tester pokaže zanič svečko?

Daj nakladaj nekje drugje...sploh pa mislim, da v sloveniji ne sestavlajo motorjev. Kupi naslednjič turškega, tisto je prava kvaliteta za tebe. :D

Pa tudi če bi bil revoz kriv za tvojo napako še ne pomeni, da je zaradi tega cela tovarna slaba, ker se vsak avto pokvari. Moj sosed ma dve leti starega MB C klasa in je imel eno leto probleme, da so mu odpravili neko napako. Made in Germany, pa kaj, se zgodi...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dajmo samo na hitro računat: 2000 x 400€ = 800 000 / mesec samo prispevkov od plač... potem treba vedeti da je s tem država kupila socialni mir v enem izmed slabše razvitih regij... u bistvu bo revoz vrnil denar razmeroma hitro... aja sevede ne sme biti nobenih subvencij nikjer... ne v kmetijstvu ne v gospodarstvu...

Zdaj mi pa samo še razloži, kje si ti našel eno "eno slabše razvitih regij". Res je, da je revoz krvavo pomemben za Novo mesto. Nazadnje pa ko sem pogledal na statističnem uradu je bila povprečna bruto plača v regiji jugovzhodna Slovenija takoj za regijo osrednja Slovenija. Tudi če pogledaš na lestvice največjih izvoznikov in dobičkarjev med firmami v Sloveniji je presenečenje, ker obe prvi mesti zasedata tovarni iz Novega mesta. Hecno ne? Sicer pa verjamem, da je za center vsa periferija slabše razvita.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lej v nm imaš revoz, krko in eventuelno adrio. potem pa konec. če crkne kakšen od teh treh nm pade...

preveč dobro poznam situacijo... vsi samo iščejo kako bi prlezli do revoza, krke... povprečje pri plačah jim pa popravlja krka kjer so res fenomenalne plače...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, ampak to troje so res velika in uspešna podjetja. Tako veliko Nm pa spet ni, da bi rabili še kakih 5 firm pri vrhu v državi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja ampak vse ostalo se pa šlepa samo s temi firmami. in če recimo crkne revoz bo kriza.... je adrijo začelo stiskat se to pozna konc koncev v lesni tovarni podgorje... da še kje ne govorim...

če bi bila regija odlično razvita se nebi naslanjali samo na 2 firmi...

bo pa definitivno bolje ko bo narejena AC...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest sem že rekel, da ste bolani. pa bom ponovil. bolani ste.

zdej pa še računica.

43 mio pomoči našega denarja za zagotavljanje delovnih mest..super..za pobiranje prispevkov od plač..super..pustimo bo strani da prispevki tudi nekaj dajo..recimo zdravstveno zavarovanje, pa kako leto penziona..da to pač ni sam strošek..pa prihranil smo, ke rni bilo 2k brezposelnih an socilali..super.

pol se pa tem zaposlenim izplača po 1000 evrov nagrade..pa vodjam, upravi še malo več..pa dividence..no kle pa ne vidim logičnega zapravljanja 43 mio.

da povem drugače.
klošarju dam vedno za kosilo..pa ne 2 ali 5€ da steče v trgovino po liter namiznega, ampak v gostilno, kjer poje lepo kosilo, se mal usede in skulira. ne dam pa za vino.

torej nimam nič proti, da se revozu pomaga obdržat zaposlitve, sem pa izredno proti, da se potem izplačajo angrade.
podobno kot kmetu dam subvencijo za kravo pa travnik, pa pomoč zarad suše, pol pa kupujem meso še enkrat dražje kot v štacuni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda je bolje, da ne komentiraš, če nimaš pojma. Od Revoza živi še N firm, vse te plačujejo prispevke v proračun in preživilajo dodatne stotine zaposlenih (oz. kar tisoče). Tako država s tem malim prispevkom dobi vse nazaj, najbrž pa še kak ekstra dobiček. Še posebej glede na to, za kakšne veliko večje neumnosti mečemo mnogo več denarja. Recimo Patrie.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še boljši učinek bi bil, če bi država namesto dajanja subvencij preprosto znižala davke po celi črti celotnemu gospodarstvu. Subvencije so zame samo izkrivljanje resnice. Denar zanje se pa jemlje drugim in posledično znižuje njihovo konkurenčnost.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
[censored] si slep. k kura. a sem kje omenil patrie, falcona, politike...nisem

trdim samo..da je država dala pomoč, rešila 2ok zaposlenih na račun 400k delovnih. potem si pa 4k zaposlenih izplača dobičke.

in kaj lčeš več pomnoči kot to, da je vsa JU na cliotih?pošta itd.

če ne gr eživet in preživet pač zapri.

in kot je en rekel, naj znižajo davke. pomoč< naj dajo tistim, ki delajo bolje, ne pa da se skoz donira.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
trdim samo..da je država dala pomoč, rešila 2ok zaposlenih na račun 400k delovnih. potem si pa 4k zaposlenih izplača dobičke.
OBDAVČENE dobičke - država je od tega vzela kako polovico. In ja, dobiček imajo: a zdaj je pa to narobe?