Motorne kosilnice na nitko

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Colibri Partner v baubau za 80 ojrov. Če jih še imajo. Ma 5 let garancije in Housquarna motorček. Jaz jo imam eno leto in zenkrat tok-tok, kosim pa nekje v tvojem rangu.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Super, tak odgovor sem želel.
cheer.gif

Bom šel pogledat mal naokrog.

A si zihr da je motor od Husqvarne? Ker na googlu nisem našel te info.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.420
5.654
113
Sej partner je v bistvu Husquarna.....tko sm tud jaz dobil dele za svojo motorko...

Sam da pa unmu na servisu poveš kaj rabš......morš pa celo motorko radrt....pogledat tip uplinjača.......obrnt cel net kjera husquarna ma isti tip uplinjača....razložit vsakmu na servisu da nima prov (ker se mu ne da ročno iskat po skladišču ) k prav da nimajo za partner delov ker u bistvu pašejo od husquarne..mu prnest rabljene membrane..in pol je vs nejevolen ker more pet polic pogledat kjere so enake tem k si jih prnesu
bonk.gif

Pa da ne bo kdo reku da si kej izmišljujem....sem doživel točno tako proceduro sicer ne za omenjeno motorko (uporabil samo kot primer) ampak za eno snežno frezo....isti del....ista kataloška......sam znamka je bla namest Toro je bla od Simplicity
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.420
5.654
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Colibri Partner v baubau za 80 ojrov. .

Kako je pa z laks diski? so univerzalni al ma vsaka firma svoj disk (tko da od husquarne ne paše na partner...itd) A paše tud kaka glava z nožem gor?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pojma nimam, sem kupil par dni nazaj samo laks in ga navil na novo (cca 7 metrov) in kosim dalje.
Majo pa tud cele glave samo se potem nisem zanimal, ko mi je en majstor u baubau pokazal kako se navije laks.
V bistvu me kakšni eksotični dodatki tud ne zanimajo preveč, ta laksarca je direktna zamenjava za en kur.čevo električno, ki je samo sfecljala travo in plevel, pokosila pa nič. iber zadovoljen zaenkrat.

Kamele0N

23. jul 2008
42.420
5.654
113
Sej lih za to sprašujem ker mamo 2električni (gardenia-pokojna pa mislm eno od iskre) pa mata vsaka svojo "pakungo" za laks tko da morš special za to znamko pa tip iskat nitke kar zna po žnj letih ko znamka propade al pa ko se zastopnik preseli v Donje Fukovce predstavljat problem
smile-1.gif
kle sm za bencinske gledal na vrtnem centru Rotar v katalogu na strani da obstajajo neki F4 pa T4 itd tipi glav! Tko da kdo kej ve glede tega?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mene pa zanimajo električne kosilnice, tam nekje za 50€, ker rabima samo okoli treh dreves, pa okoli žive meje in ograje. Kako je kaj s kvaliteto le teh poceni zadev'

Kamele0N

23. jul 2008
42.420
5.654
113
Če boš kosil po par ur skupaj.......a ni pol vredno gledat za modeli k majo pas al pa nahrbtnik da si jo udobno namestiš nase...namest da jo par ur po rokah nosš?

Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Želja je da je kosa bočna, torej ne nahrbtna. Je pa zaželjeno, da ima čim bolj udoben pas.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Na osnovi svojih izkušenj bi priporočal tako z rogovi. Imam bočno stihl kaki dve desetletji z rogovi staro in kawasaki z TJ35E motorjem in enoročno. Tudi otroci niso zadovoljni s kawasakijem. Problem ni v kawasakiju kot takem, temveč razlike med tako z rogovi in brez.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa eno kawasaki mam, ki je ribnena komplet...skor 150€ popravilo.
crazy1.gif

Jaz bom tudi kupil nekaj takega, samo sem ciljal bolj na 200€.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Ker sem tik pred nakupom, me zanima kaj je boljše od spodnjih treh:

http://www.merkur.si/vrt-in-ok...350s-tj35e.html

http://www.merkur.si/vrt-in-ok...345s-tj45e.html

http://www.servistrgovina-geder.si/Default.asp?IDM=414&N=4

Kosilo se bo nekajkrat v sezoni po kar nekaj ur skupaj, v glavnem po bregu.
Glede na to, kaj si dal gor od teh treh, bi rekel Kawasali 45. Razlika v ceni je pa tud minimalna. (tretjega¸linka mi ne odpre) Če je moči premalo si ne moreš pomagat, če jo je pa mal preveč, daš pa mal manj gasa. Sam preveč je ni nikoli. Gleda pasa, bo najbolje da v trgovini probaš, če ti kater bolj paše. Sam šibam Kawasakija 48 in sem max. zadovoljen. Pač dobra mešanica in nima kaj ribnit (ko se je nekomu tukaj zgodilo) Pa tisto podmazovanje pri glavi in to je to. Pa pozanimaj se , kako daleč imaš prvi servis za Kawasaki.
@Malecky.... primerjave med zgoraj omenjenimi in za 200€ težko delamo. Za 200€ dobiš že zelo dobro kosilnico, ki bo pa še zmeraj lahko preslaba za nekatere stvari. Zato pravim, da je vse odvisno za kaj oz, za kalšno travo rabiš kosilnico. Moj Kawasaki 48 drobi vse pred sabo BP, Husqa, za 200€ pa že težje oz. počasneje. Je pa zato za kkašne druge stvari idealna.

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Kdor ima namen kupit naj hitro kupi, če jih še lahko dobi.
Razlog: Prepoved prodaje: http://www.uradni-list.si/1/content?id=108803

Obrazložitev:
Vlada izdala Uredbo o prepovedi dajanja rezalnih priključkov s cepci za prenosne ročne obrezovalnike grmičevja na trg

Vlada RS je danes na redni seji izdala Uredbo o prepovedi dajanja rezalnih priključkov s cepci za prenosne ročne obrezovalnike grmičevja na trg.

Kosilnice z nitko in obrezovalniki grmičevja so prenosne ročne naprave, ki se uporabljajo v vrtnarstvu in gozdarstvu za košenje trave in plevela ter obrezovanje grmičevja, majhnih dreves in podobnega rastlinja.

Septembra 2008 so švedski organi obvestili organe drugih držav članic in Komisijo, da so proizvajalci, ki niso originalni proizvajalci obrezovalnikov grmičevja, dali na trg rezalne priključke s cepci, ki so sestavljeni iz več med seboj povezanih kovinskih delov, namenjene prenosnim ročnim obrezovalnikom grmičevja. Za te rezalne priključke so ugotovili, da so nevarni. V Veliki Britaniji je prišlo med njihovo uporabo celo do nezgode s smrtnim izidom.

Na podlagi ugotovitev se je Komisija EU odločila državam članicam prepovedati dajati na trg omenjene nevarne rezalne priključke s cepci. Zato je izdala Sklep o zahtevi, da države članice prepovejo dajanje rezalnih priključkov s cepci za prenosne ročne obrezovalnike grmičevja na trg.

Za izvajanje tega Sklepa v Republiki Sloveniji je bil potreben sprejem Uredbe o prepovedi dajanja rezalnih priključkov s cepci za prenosne ročne obrezovalnike grmičevja na trg. Uredba bo objavljena v Uradnem listu RS.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Ker sem tik pred nakupom, me zanima kaj je boljše od spodnjih treh:

http://www.merkur.si/vrt-in-ok...350s-tj35e.html

http://www.merkur.si/vrt-in-ok...345s-tj45e.html

http://www.servistrgovina-geder.si/Default.asp?IDM=414&N=4

Kosilo se bo nekajkrat v sezoni po kar nekaj ur skupaj, v glavnem po bregu.
Jaz imam tole, pa sem zaenkrat več kot zadovoljen. Uporabljam jo tako za finiširanje po košnji s kosilnico kot tudi za nekajkrat-na-leto košnjo kar precejšnjega pukla in strmih pobočij. Pas je udoben, je relativno lahka, dovolj močna tudi za veliko in gosto travo, tako laks kot nož opravljata svojo nalogo kot se šika.

Če pa si v dilemi med samo omenjenima, bi se jaz sam odločil za močnejšo. Predvidevam, da boš kosil precej visoko travo in težje terene, zato kupi močnejšo, je (za nekatere primere) le 40 € razlike.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Da malo obudim temo...

Mene pa zanima, če je vredu nakup kosilnica na nitko Husqvarna 143 za nižji denar? Kaj pa konkurenca (Kawasaki, itd) za manj denarja in enako moči?

Dobrodošel je vsak nasvet. Hvala že vnaprej.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.758
113
EU
Za to ceno boljše sigurno neboš dobil. Na Radgonskem sejmu niso bogvekaj popusti, da bi se izplačalo čakati.

markoP79

Zelenc'
30. maj 2012
9
0
1
5000-6000m2 je pa kar velika površina za kosilnico na nitko, mislim za tistega ki to z nitko kosi, ne za kosilnico
smile-1.gif
1.6 kW pa ne rabiš, je lahko tudi 'švohej'.