Motoristi vs. avtomobilisti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In s kakšno pravico in po kakšnem pravilu, greš ti z motorjem na cestninski postaji lahko naprej in se urineš pred vse ostale, ki lepo in mirno čakajo da bodo prišli na vrsto?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Nobene pravice nima, obstaja pa vozniška etika po kateri hitrejšega spustiš naprej brez oviranja. Sploh motorista na cestninski, ki mu je v kombinezonu vroče za crknit, ko stoji na soncu.
Ampak vam, zakompleksanim šovinistom, je etika zadnja briga.

lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, un ki potrpežljivo, kot vsi ostali čaka v vrsti, je zakompleksan šovinist?
To, da se z motorjem urivaš pred ostale je pa lepo in etično?

Citat:
Nobene pravice nima, obstaja pa vozniška etika po kateri hitrejšega spustiš naprej brez oviranja.
Ta je pa sploh dobra.
No, saj počasi se boš skašljal in zasral še tistih 5 normalnih motoristov, ki mogoče kje obstajajo.
A v trgovini, bolnici itd...je treba hitrejšega tud pustit naprej?

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Aja, un ki potrpežljivo, kot vsi ostali čaka v vrsti, je zakompleksan šovinist?
A v trgovini, bolnici itd...je treba hitrejšega tud pustit naprej?

Potrpežljivo?
Je vijuganje, postavljanje čez dva pasova ter odpiranje vrat potrpežljivo?? To je bolno ne pa potrpežljivo.
V bolnici tudi obstaja vrstni red, to bi pa kot redni obiskovalec lahko vedel: naročeni ter tisti z bolj resnimi simptomi imajo prednost.

lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
naročeni ter tisti z bolj resnimi simptomi imajo prednost.
A pol hočeš povedat, da ste motoristi že naročeni na cestninski postaji?
Al mogoče kažete kakšne resne simptome bolezni? No saj u bistvu jih res.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Nobene pravice nima, obstaja pa vozniška etika po kateri hitrejšega spustiš naprej brez oviranja. Sploh motorista na cestninski, ki mu je v kombinezonu vroče za crknit, ko stoji na soncu.
Ampak vam, zakompleksanim šovinistom, je etika zadnja briga.

lp

Z lepim vremenom se v časopisih (črna kronika) začnejo pojavljati zgodbe o vaši vozniški etiki
grims-1.gif

šele sedaj si mi razjasnil stvari
bonk.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Jaz vedno ko grem na avtocesto prej pokličem na cestnino in mi povejo kateri pas je zame rezerviran. Toliko o naročanju!
cheer.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Motoristi se cestninskim postajam ogibamo zaradi pacientov, ki se jim ni potrebno posebej naročati.

lp

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ah, sigurno ne bomo čakali par ur na soncu, to je tudi iz varnostnega vidika nesprejemljivo. V dveh treh urah čakanja v koloni se motorist zelo utrudi in potem ni več sposoben za varno vožnjo...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Motoristi se cestninskim postajam ogibamo zaradi pacientov, ki se jim ni potrebno posebej naročati.
A pol se poleg urivanja pred čakajočimi tud cestninskim postajam ogibate?
No vidiš, navadna podivjana drhal....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj se motoristi pregovarjate z avtomoiblisti. kdor ni motorist enostavno ne razume enih stvari. podobno kot mi motoavtomobilisti ne razumemo tovornjakarjev.
žalostno je pa to, d anam privoščijo slabo in z veseljem kažejo na črno kroniko, ker mi smo pa ja divjaki. ko pa pogledaš na cesto po avtomobilih s primerljivimi zmogljivostmi, pa vidiš, da smo motoristo še normalni.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A pol se poleg urivanja pred čakajočimi tud cestninskim postajam ogibate?
No vidiš, navadna podivjana drhal....

To pomeni, da se sploh ne vozimo po avtocestah in ne da goljufamo.
Če si za računalnikom tako napet in agresiven, kakšen si šele za volanom, ko ti občutek večvrednosti da še dodatnega poguma...
stupid-1.gif

lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kdor ni motorist enostavno ne razume enih stvari.
Ja, res ne razumem določenih stvari, ki jih motoristi počnete. Obnašate se kot, da za vas veljajo neki drugačni predpisi in drugačna morala.
In kje piše da avtomobilisti ne razumemo kamionarjev? A za kamionarje mogoče veljajo kakšna druga pravila, razen tista ki so specifična za to vrsto prometa?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ne želite razumet in še privoščljivi ste, par ur čakanja sem imel pa v mislih poletno sezono...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A to, če čakaš na vrstni red, ki ti sledi, pomeni, da si napet in agresiven?
Kakšen si pa potem ti, ker se ne držiš cestnega reda, omejitev in čakalnih vrst? Kaj je pa to za ena človekova lasnost?
In če ti povem da si nesramen, nekulturen in primitiven, ker se ne držiš reda, se urivaš itd...to pomeni, da sem jaz agresiven?
Da nisi ti malo pojme pomešal in izgubil občutka kaj je prav in kaj ne?
Dokazuješ, da ste motoristi točno to kar trdimo da ste. Navadna cestna ponorela drhal, za katero predpisi ne veljajo.
Zadnji čas, da se vam za vrat stopi.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Točno to smo, in ne pozabi! Pred cestninsko postajo tudi vedno počakamo nate, da se lahko za teboj brezplačno prešvercamo. Počasnirefleksi.press
smile-1.gif

Ne pretiravaj. Zaradi motoristov se še nikoli niso delale gužve na cestah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Na nobeni cestnini se ne čaka po par ur. Mogoče na kakšni carini.
In res ne vem, zajkaj pričakujete ali celo zahtevate, da bi ostali razumeli vaše urivanje, norenje in kršenje pravil? Le zakaj se imate?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ne pretiravaj. Zaradi motoristov se še nikoli niso delale gužve na cestah.
En motorist porabi točno toliko al pa še več časa takrat ko plačuje na cestnini. Še celo bolj nerodni ste pri plačevanju cestnine kot tisti, ki v avtu sedi in ima proste roke.
Torej, če že, ima avtomobilist večji razlog za godrnjanje, saj ste pri plačevanju cestnin bolj počasni in nerodni in dlje zadržujete tistega za sabo.