Citat:
Uporabnik Jeln pravi:
Ne, Clean Master občasno je super....ne pa tudi Task Killer. Zakaj bi izklapljal "šit" v ozadju?
Ko ti "zapreš" program (reciva Imenik), s pritiskom na Home tipko, ga v bistvu "minimiziraš" in ostane odprt v RAMu. In ko ti naslednjič odpreš Imenik, se odpre precej hitreje ker je že naložen v RAMu in se ne rabi odpirat znova v celoti (na mojem prastarem Nexus S, je to precej opazno). In ko/če je v ozadju odprtih preveč progamov, ki "bremzajo" delovanje trenutno odprtega progama, Android (od verzije 2.2 naprej) samodejno zapre nekatere programe v ozadju, da sprosti nekaj RAMa in pospeši delovanje trenutno odprtega programa. In če ti sam zapiraš programe, jih sistem čez nekaj časa spet sam samodejno zaganja, in s tem povečuje porabo baterije.
Imaš pa sedaj od 4.0.4 tudi v sam sistem integriran "task killer", katerega zaženeš s dolgim pritiskom na Home tipko (vsaj v večini primerov), in imaš tam vse odprte programe in jih zapiraš z swipanjem levo/desno.
EDIT:Še malo branja, če mi ravno ne verjameš
LMGTFY
Sicer pa glede telefona, se tudi jaz priporočam za kakšno mnenje, po tem ko ga dobiš in malo testiraš.
Aja, pa še glede aplikacij, ki porabljajo net v ozdaju....če imaš telefon rootan, priporočam Firewall in lepo blokiraš dostop, pa še pri večine FREE aplikacij, ki jim onemogočiš net, lepo zginejo reklame