Most na Pelješac

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
no zdaj pa zgleda da bo počasi
cheer.gif

pa kar lep zgleda

http://www.24ur.com/novice/svet/foto-preverite-kako-bo-videti-most-na-peljesac.html

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Ah. Pa imamo spet slovenci razlog, da bomo hodili gledat tole "kao čudo".

Most, nič posebnega. Niti ni posebno lep. Žal.

Turistične agencije lahko kar na prvo stran dajo za slovence reklamo za ogled tega mostu... :valjamse:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
"Tako so na koncu hrvaški ponos in veselje oblikovali Slovenci, zgradili Kitajci in plačali Nemci," so zapisali na RTL.hr.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Itak. Kaj bi spet Hrvati brez nas slovencev... :valjamse: Mi se bomo kitili in tolkli po prsih s tem mostom. :valjamse:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Most je narejen,da bi šli naokoli po svoji zemlji,namesto po bližnici čez bosno !?

In to financira eu?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Tu je bila težava zaradi bodoče šengenske meje. Moraš jo dvakrat prečkat, sedaj pa ni treba. Gospodarska težavaje, da si izdelek moral izvoziti iz EU, čez pat kilometrov pa nazaj uvoziti v EU. Izvoz in takojšnji uvoz ni dovoljen.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
V komentarjih pišejo, da se je v Neumu (preko katerega je bilo potrebno doslej in so mnogi tam spotoma kaj spili, pojedli ali kupili - ker je bilo ceneje kot na Hrvaškem) danes končala letošnja turistična sezona. Upadlo bo tudi statistično število tujcev, ki vstopajo v BiH (čeprav samo za par minut).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.339
6.144
113
Smo pa lahko videli, kako je celotno državno vodstvo molilo ob blagoslovitvi mosta.

Tudi govor kitajskega premierja je bil zanimiv, povdarjal je spoštovanje rokov, primer dobrega sodelovanja velesil Kitajske in EU, da upoštevajo vse evropske zahteve, ... Most bodo lahko uporabljali kot reklamo in referenco za morebitne bodoče projekte v EU.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No ja, Ta most ni nič posebnega. Takih je na svetu ohoho. Hvalijo se z neko umestitev v prostor. Umeščen bo dobro takrat, ko sploh ne boš vedel ali se voziš po mostu ali po nasadu oljk. Nekako tako kot naše GSM antene. Zelo dobro so umeščene v prostor. Res. Hrvati se kurčijo z dosežki drugih (projektant, izvedba, plačnik). Sami z tem nimajo nič. Včeraj je eden od hrčkov lepo na TV povedal. Končno je Dubrovnik del Hrvaške. To jim je bil tudi njihov nacionalistični cilj. Ne turisti in domačini. Če so sedaj krog delal in trajekti, bi lahko tudi še sedaj. Za ta denar trajekti lahko zastonj vozijo dokler supernova ne požre zemlje

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
V komentarjih pišejo, da se je v Neumu (preko katerega je bilo potrebno doslej in so mnogi tam spotoma kaj spili, pojedli ali kupili - ker je bilo ceneje kot na Hrvaškem) danes končala letošnja turistična sezona. Upadlo bo tudi statistično število tujcev, ki vstopajo v BiH (čeprav samo za par minut).

v neumu se da dobro jest? tam še na meji ni nikol nobenega, kaj šele ki drugje :D

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff