Moški problemi #2

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A po 2h pirih pa nisi pijan?

Nekoga, ki ne pije, lahko 2 pira že fino obrneta, tisti, ki ju pa sploh ne čuti, ima pa že tako ali tako razvito toleranco in je po nekaterih definicijah alkoholik.
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
u bistvu ni čist tako. ker tudi eni ki nič ne pijejo po 2 ne bodo pijani in tapravi pijanci bodo že po 1 pjani...

raje ne bluzi... najprej si poišči punco, ustvari družino...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
2 pira je minimalno 3-4 € krat 30 je cca 100 € na mesec sam za pir, toliko o socialnih problemih

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
Kako korektno je, da mlad moški z mlado družinico prihaja pijan domov?

če se to ne dogaja preveč pogosto, ni panike. Če pa je to vsaj teden ali celo večkrat na teden, pa...roko na srce, tam po 25. letu se zmožnost regeneracije zmanjšuje in rabiš vse več časa, da prideš k sebi, sploh če se fino nalokaš. Se pravi, da si še cel naslednji dan več ali manj kot cunja. Kar pomeni, da družina od tebe ne bo imela nič. Pa sej se da it ven pa ne nalokat ko žolna
smirk-1.gif

Tisto, da mora it pa večkrat na teden ven na pir po šihtu...bi se jst vprašala, kaj je s takim modelom narobe. Kako bi gledal pa na mamo, ki bi šla tkole po šihtu trikrat na teden na pir, dva, tri?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ah ce si ga v trgovini kupuje, potem pa ni tako hudo, samo 60 € fiksnih stroškov samo za opijanje.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Če ded "pije", je za to vedno razlog
smile-1.gif
Je pa res, da so eni bolj nagnjeni k temu. Če mam probleme ne hodim pit, pije se na veselje.

sonick: tnx, Gremo dalje ....
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
u bistvu ni čist tako. ker tudi eni ki nič ne pijejo po 2 ne bodo pijani in tapravi pijanci bodo že po 1 pjani...

Malo je takšnih, ki redko pijejo in ne bi bili po 2 pirih pijani, o tapravih alkoholikih si pa pravilno povedal. To sta dva ekstrema, ki sem ne pašeta, sta pa na tem mestu povsem primerna za osvetlitev situacije.

PNG,
nekdo, ki pije večkrat tedensko in je navajen alkohola (čeprav mogoče ni alkoholik), ne bo po 4, 5ih pirih drug dan kot cunja, ampak bo čisto ok, tako da tole tu ne potegne.

Ampak tudi mene zanima, kje so razlogi za to, da nekdo redno pije. Očitno je zadevanje občečloveško, saj se ga zadevamo z alkoholom, drogo, tabletami ..., vseeno pa se mi zdi, da nekdo v srečni in urejeni družini tega ne rabi.

Kje je torej razlog za tako pogosto pitje?

Kaj sploh je alkoholizem? Da se ga napiješ s kolegi, ali da doma sam žlempaš flašo vina?

PS: Alkoholik, punce si ni noben problem dobit, vprašanje je edino, kakšno, o družini je pa zaenkrat še tudi prehitro razmišljat. Ni pa nič hudega, če se malo poučim o teh zadevah.
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
grin1.gif

Misliš, da je to glavni razlog?? Jaz bi rekel, da to zadevo samo še bolj poglablja, ni pa to vzrok za pitje.

S travo se ga ne zadevajo le mulci. Tudi očki, ki gredo vsakodnevno parkrat na joint, se mi ne zdijo ravno primerni. Tudi takšnih je veliko, samo da se o tem manj govori. Se pa še bo, sigurno!
smirk-1.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Nekoga, ki ne pije, lahko 2 pira že fino obrneta, tisti, ki ju pa sploh ne čuti, ima pa že tako ali tako razvito toleranco in je po nekaterih definicijah alkoholik.
wink-1.gif

dobro torej sn jas alkoholih po tvojem ! zarat tega ker pri meni vpliva 5 al pa 6 pir da ga malo čutim ti pa po 2 pirih si nabit !!!!

alo otrok te pa si ne kupuj piva če še nisi puno letn !

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
nekdo, ki pije večkrat tedensko in je navajen alkohola (čeprav mogoče ni alkoholik), ne bo po 4, 5ih pirih drug dan kot cunja, ampak bo čisto ok, tako da tole tu ne potegne.

Čisto odvisno koliko lahko spiš drugi dan. Če se dobimo med tednom s kolegi, spijem 3 pire in drugi dan zjutraj nisem čisto pri sebi. Če pa čez vikend spijem, pa se naspim, ne čutim nič.

Pa od 2 piv nisi pijan, kvečjemu se te malo prime. Pijan je nekaj drugega.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

wink-1.gif

dobro torej sn jas alkoholih po tvojem ! zarat tega ker pri meni vpliva 5 al pa 6 pir da ga malo čutim ti pa po 2 pirih si nabit !!!!

alo otrok te pa si ne kupuj piva če še nisi puno letn !

Jankec, men flaše vina ni problem spit, ampak mislim, da to ni prostor, kjer bi se hvaliili s tem. Tud ponosen ne rabiš bit na to.

ynos, ja če ga do polnoči piješ, potem greš pa ob 6ih v službo, verjamem, da si še malo omotičen.
grin1.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
tu se noben ne hvali ampak je žaljivo govorit da smo mi alkoholiki keri spijemo več kot 2 piva in nismo nabiti !!!!

kaj jas tebe slučajno kdaj žalim ? in vsi ostali? ne !!!!

pač prime se te kai zaj ! mogoče se mene vino prej prime ko tebe pa ti vseeno nem reko da si pijanček , zapitek , al pa alkoholik !

al?