Mori mi avto

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ta motor ima map senzor se pravi na podlagi podtlaka meri obremenitev motorja in prilagaja mesanico.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pritisk bencina mi ni meril kert nima nastavka, meril je pa samo pretočnost ki je ok 120 l/h.
Ja ta motor ima map senzor.

Ima kdo kakšno idejo? Bi bil problem v lambdi?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kot so že napisali - prvo cevke preverit, sploh zadaj pod vbrizgom so ene 4, pa plastičen razdelilni kos ki lahko poči itd. Za normalno vožnjo je poraba malce visoka, a ne vem kako in kje voziš.
Če bodo cevke v redu, bi pomeril senzor za vstopno temperaturo zraka ter preveril cevi hladilne tekočine, ki grejejo/hladijo ohišje dušilne lopute. So lahko zabite in voda ne kroži pa se vse skupaj pregreva.

Glede zamude pri pospeševanju bi v prvi vrsti sumil MAP senzor, cevko do njega ali ostale cevke - puščanje sesalnega dela in "falš luft".

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Zelo dvomim da fovš zrak vleče, ker bi v prostem tewku avto norel. Glede na opisano ji (sploh ko je topleje) mori in preveč žre.
@Sandra: ste preverili temp. senzorje? Sprobaš ga/jih lahko z običajnim ohm-metrom.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zmerjen senzor za temperaturi vstopnega zraka . Pri -5 kazal kot da je +25 stopinj.
Naj vzamem original ali so tudi ponaredki ok?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vzami ponaredek in prodaj avto, ker čez xx časa bo pa spet kak drug problem.

Ne vidm razloga da bi prodal avto! A k mu olje zamenjaš ga tud prodaš?
hysterical-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dejstvo je da "tastari" megani imajo same probleme, meddrugim tudi z elektriko. Sem jih že preveč videl na cesti, ko jim je namestno žmigavca "štop" luč utripala, pa še to na napačni strani. Pač pri nekaterih avtomobilih težave z leti eksponentno naraščajo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Dejstvo je da "tastari" megani imajo same probleme, meddrugim tudi z elektriko. Sem jih že preveč videl na cesti, ko jim je namestno žmigavca "štop" luč utripala, pa še to na napačni strani. Pač pri nekaterih avtomobilih težave z leti eksponentno naraščajo.

Zakaj še nisi prodal svojega roverčka?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:

Hehe, če bi bilo tako hudo, ga noben več ne bi imel.
@sandra: ste ga že poštimal?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:

Spotoma; mojega "roverčka" sem prodal še isti dan, ko sem ga začel prodajat. Pač dobra(vzdrževana) roba se sama hvali. Govorim za moj primerek. Pri meganih prve generacije je pa sploh problem z elektroniko, da ne govorim o tem, da so to avtomobili, ki so starejši od 10 let....jama brez dna.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Senzor temerature vstopnega zraka je zamenjan.
Razliko bomo pa videli ko bo 15+.
uf-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Naredi test. Sama se vsedi v avto, prijatelj naj pa sname ohišje zračnega filtra in naj s fenom piha v sam filter. Ti pa ta čas malo na gas pritskaj, pa boš vidla če mu še kaj zmanjkuje sape.

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Citat:

Spotoma; mojega "roverčka" sem prodal še isti dan, ko sem ga začel prodajat. Pač dobra(vzdrževana) roba se sama hvali. Govorim za moj primerek. Pri meganih prve generacije je pa sploh problem z elektroniko, da ne govorim o tem, da so to avtomobili, ki so starejši od 10 let....jama brez dna.

Kolk je pol tvoj rover 3leta star?
smile-1.gif
Če je avto vzdržvan sprot pol ne postane jama brez dna! Sj si že sam si odgovoru

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Če daješ 10w40 olje v manjalnik kar si 1x napisu pol pa postane ja
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vsak avto starejši od 10 let je jama brez dna, pa naj bo vzdrževan v nulo ali pa se dela samo redne servise. Pri ljubiteljih je še hujše, saj jih(nas) moti že vsaka malenkost...teh je pa z leti vseveč.
grin1.gif