Montaža kuhinje... sej to skor ne morem verjeti...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Najbrz je potem res vrhunska. Nasa je bila 6 tekocih metrov 5500 EUR v Marlesu z aparati.

cena je odvisna od zelo veliko stvari:
- les?
- obdelava robov
- pult?
- kakšno okovje?
- sijaj?
- kakšna razporeditev?
- da ne govorimo o aparatih

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Nasa nima slepih elementov, les tudi ni nikjer neobdelan. Elementi, ki so "odkriti" niso beli, ampak sivi kot kuhinja, v predalu so nedrsece podloge, za pribor pa poseben vlozek. Vitrine so steklene.
Glede na to, da je nasa kuhinja cca 20m2, si nefunkcionalnosti niti ne moremo privosciti. Vsak element je izkoriscen do konca.
Je pa res, da smo ravno naleteli na par akcij
smile-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
No, jasno je, da ni iz masivnega lesa, aparati pa so gorenjevi. In sicer pomivalec, pecica, indukcija, napa. Ker smo hladilnik ze imeli, bila pa je akcija pomivalec za 1 EUR, ce vzames 3 velike aparate (napa ne steje pod velike aparate), smo vzeli se susilec.
Zdaj nisem neki strokovnjak na tem podrocju, ampak nikjer ni zunaj lesa, vse je obdelano, robovi, blende itd. Okovje klasicno kovinsko, kuhinja je mat barve. Predvsem mi je bilo vsec, ker za pod umivalnik dobis tako aluminjasto podlogo, da voda ne pada direktno na les, ce bi slucajno kaksne kapljice padale s sifona. Pa umivalnik smo tudi vzeli tam. Brez pipe.
Razporeditev je en L s sankom + 2 vitrini in na drugi strani od stene do hladilnika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.144
9.784
113
Dnevna soba Alples z montažo: monter vnesel noter in zmontiral kot mora bit. Je porabil cel dan
smile-1.gif
, bi še jaz verjetno prej naredil. Ampak je bil res temeljit.
Svea kuhinja in aparati z montažo: ker sem imel svoje aparate sem doplačal po nekaj EUR za vsakega. Mi je pa monter tudi indukcijo priključil, ostalo sem zmogel sam. Nategnil me je (prodajalec, ne monter) zgolj pri pipi, katero sem potem še dodatno plačal, ker je moral drugi prit, ker ta ni imel za vrtat v lijak. Tako da, na splošno zadovoljen. Je pa ta montiral kuhinjo dva dni, pa bolj molčeče sorte je bil
smile-1.gif
. Dva lesena dela nista bila ok, pa je brez problema čez cca. 1 tedne prišel z njima in poštimal. Pa čez cca. pol leta so mi zamenjali pult, ker je bila reklamacija. Tudi isti monter, hitro poštimal, nobenih teženj, slabe volje...
Otroško naročil pri privatniku: razen tega, da bi zamudili z rokom dobave, če ne bi jih poklical in malo zatežil (pa je bil rok dobave 2-3 mesece in ne nek nerazumljivo kratek) je bilo vse ok. Tudi montaža dobra, naredili so mi luknje kjer je bilo potrebno zaradi priklopa elektrike, tako da pozitivno...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Jaz sem dal kuhinjo delat prijatelju-tišlarju. Komplet prenova me je stala cca. 5500€, všteti malarji, keramičar, laminat, leseni del in aparati, v glavnem vse skup. Dolžina je 4,20m. Elektriko je priklopil električar, lijak vodovodar in plin za štedilnik najster za plin. Se je pa priklopu plina za štedilnik zgodilo nekaj neverjetnega. Ko je bil priklop končan, je majster še pomeril, če kaj uhaja in, fak, aparat je zaznal, da nekje plin pušča! Je odstranil ploščo in poskusil zategniti vijak v obliki komolca, pa ni prišel zraven, zato je kar s fleksarco odžagal del spodnjega dela steklokeramične plošče, da je probal zategniti!!!
shocked-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
lahko povem za kuhinjo, ki jo je kupila mama (narejena/nabavljena je bila pri enem od tule na alterju
wink-1.gif
).

- dostava je vključevala tudi nošenje II. nadstropja (pri nas je bilo to II. nadstropje)
- dostavljeno načeloma vse kot domenjeno (nekje je sicer prišlo do nesporazuma, ki se je rešil tako kot bi človek pričakoval)
- pri umivalniku..vgrajen je bil, pipa in odtoke pa smo zmontirali sami (pričakovano)
- pečica isto...vgrajena, ne pa prikloljena (tudi pričakovano da bo tako...)
- glede embalaže pa niti ne vem...v glavnem kaj dosti ni ostalo (če sploh kaj?).

V glavnem zadeve so bile že prej dogovorjene (si bil seznanjen kaj ja in kaj ne...tako da gelde tega ni nobene hude krvi) vse ostalo pa tipi topi...torej prišli, zmontirali, odšli.

Zato pa jaz pravim, da se je potrebno pogovarjati s pravim človekom (ga tudi v naprej najti) v izogib takim pripetljajem..saj sam pri sebi najbolje veš....ni problem kupit nekje cenej klimo...samo potem njih več kaj dosti ne zanima kako se bo pa potem ta klima znašla na steni (plus da bo tudi delovala kot se spodobi) - tu je potem ta razlika zakaj nekoga pohvališ drugega pa..raje ne omenjaš.

+1 Verjetno pri istem uporabniku.
Sem pa imel to srečo, da sem kuhinjo nabavljal v sklopu prenove stanovanja in so bili električarji in vodovodar na stand by, Kljub temu, da je bilo tretje nadstropje (v ponudbi vključen donos do drugega) niso nič ekstra zaračunali, ko sem prišel o embalaži ni bilo ne duha ne sluha... vse dobro.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Midva, ko sva si štiri leta nazaj kupila kuhinjo v ruterju, sva naročila samo dostavo na dom, pa nič drugo. Saj znam sam sestavljat vse ... problem je pač bil, da sem pri svoji sestri v švici videl kako so ji tam sestavili kuhinjo. Za plačila ne vem, vem pa, da je kuhinja bila takšna kot nikakšna ... Vrata na elementih so bila ena nižja od druge, panti so imeli luft, regali so se zatikali itd .. in vse to ji montirali delavci oz. zastopniki tiste trgovine ...

Zato sva midva vzela samo dostavo na dom, pa sem tiste tri metre kuhinje lepo počasi sestavil v 4 dneh, pa je sestavljena v nulo.
In vedno, ko slišim za brezplačno montažo, takoj prvo na kaj pomislim je površnost, potem pa brzina.

To je isto kot .. dve leti nazaj so lastniki menjali vsa okna na hiši ... oken je vse skupaj .. 5x po dve okni, 1x po tri, in 7x po enoter balkonska vrata in dvojno okno, torej je vse skupaj 15 oken, in ena vrata. To so oni sestavili v 7. urah! S tem, da so prvo še vsa lesena okna ven zmetali in nova notri dali. In kaj se je zgodilo? ... Pri nama je vse v redu, je pa v prtličju par oken, ki se sama odpirajo in zapirajo zaradi nagiba. In to je bila brezplačna montaža.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

To je isto kot .. dve leti nazaj so lastniki menjali vsa okna na hiši ... oken je vse skupaj .. 5x po dve okni, 1x po tri, in 7x po enoter balkonska vrata in dvojno okno, torej je vse skupaj 15 oken, in ena vrata. To so oni sestavili v 7. urah! S tem, da so prvo še vsa lesena okna ven zmetali in nova notri dali. In kaj se je zgodilo? ... Pri nama je vse v redu, je pa v prtličju par oken, ki se sama odpirajo in zapirajo zaradi nagiba. In to je bila brezplačna montaža.

če so pravi monterji je 7ur oz en dan je čist realno. mogoče je zamudno edino še obdelava špalet če je v ceni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti lahko predstavim tloris prostora in boš povedala katera serijska kuhinja paše notri v standardni postavitvi brez slepih elementov/mrtvih kotov in z popolnim izkoristkom prostora.
Da samo kupiš in zmontiraš.
Glede aparatov, ki so zraven... Indukcija me je s popustom prišla 800 EUR (70cm, Electrolux). Pa še hladilnik, pečica, pomivalec, napa. Že strojčki so prišli 2500 EUR (s konkretnim popustom). Potem je pohištvo vredno nekje 500 EUR? Ali pa so to low-quality izdelki...

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Racunala sem samo tisto kar sem placala Marlesu. Brez malih gospodinjskih aparatov in hladilnika, ker je bil nabavljen drugje. Indukcija + pecica je bila v akciji 1000 EUR, napa malo manj kot 300 EUR, susilec okoli 500 EUR, pomivalec v akciji 1EUR. Torej je kuhinja brez aparatov okoli 3800.

Ne poznam nikogar, ki bi mu serijska kuhinja pasala v prostor. Poleg tega je osnovna ponudba, ki jo oglasujejo okoli 3 tekoce metre. Mi smo dali v salonu narediti izris.

Ne vem pod kaj ti pojmujes Marles, ampak za mene to niso low quality izdelki. Bi rekla, da so glede na ceno dokaj solidni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
Kolikor smo m na hitro gledali kuhinje...te pride nekje 1.000 EUR po tekočem metru z vklučenimi aparati...s tem da vzameš nek srednji rang. Torej od tu najprej je povsem realno (navzgor si lahko hitro na faktorju 2..navzdol pa enostavno ne gre).

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Samo ne moreš kuhinje primerjat po tekočem metru. Je velika razlika v ceni za omarico, ali pa za predalnik. V prvi vrsti je odvisno kakšne elemente izbereš,kakšno imaš okovje, ali je komplet iz iverala, ali je sprednja fronta lakirana, furnirana, masivna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
Govorim čez palec..itak se v običjani kuhinji nabere različno omaric in izvedb....na koncu si nekje tam tam (in navzgor).

Ker zelo rado sliši ka komentar koliko je prišla kuhinja (češ da je drago)...samo taka je realnost...

Jaz za našo dolžine 6 metrov računam na nekje 7 jurčkov (pa raje še kaj zraven)....vse kar je manj zgolj lažeš sam sebi
wink-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Nam je doma delala kuhinjo po naročilu in jo potem tudi sama sestavila ena ženska, srednjih let.

Za kuhinjo pa sta ata pa mama dala nekaj več kot 1.000.000 tolarjev. Kuhinja pa sploh majhna ni in je iz masivnega lesa. Več kot 6 metrov je vse skupaj, pa sploh nikjer ni nič iverice.

Če se bo kdo kaj kdaj pozanimal ...
LIPLES, montaža pohištva, Robert Kelemen s.p. (murska sobota) številko pa vam lahko dam, pa se kaj pozanimate, če bo kdo kaj rabil.

Mislim pa, da je pred leti ji zgorela delavnica ali skladišče, kolikor sem slišal.

Ženska je takrat k nam prišla, na hitro nekaj zmerila, da smo mislili, da bodo potem mere čisto napačne ... in potem je do milimetra točna bila. niti centimetra ni v kakšnem kotu bilo lufta.

Je pa takrat, ko je prišla k nam, imela polno slik, katere kuhinje je naredila sama in sestavila.

Rekla je, da rada sama sestavlja kuhinje, da potem kdo ne more rečti, da je kaj narobe naredila med izdelavo.

Z veseljem vam priporočam, da se pozanimate .. ker cena je bila abnormalno prenizka .. lahko bi rekel, da glede na to kakšna je kuhinja, bi mogla v trgovini stati najmanj 2 milijona takratnih tolarjev.

moteco

Pripravnik
12. avg 2010
60
0
6
www.dominatus.si
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Midva, ko sva si štiri leta nazaj kupila kuhinjo v ruterju, sva naročila samo dostavo na dom, pa nič drugo. Saj znam sam sestavljat vse ... problem je pač bil, da sem pri svoji sestri v švici videl kako so ji tam sestavili kuhinjo. Za plačila ne vem, vem pa, da je kuhinja bila takšna kot nikakšna ... Vrata na elementih so bila ena nižja od druge, panti so imeli luft, regali so se zatikali itd .. in vse to ji montirali delavci oz. zastopniki tiste trgovine ...

Zato sva midva vzela samo dostavo na dom, pa sem tiste tri metre kuhinje lepo počasi sestavil v 4 dneh, pa je sestavljena v nulo.
In vedno, ko slišim za brezplačno montažo, takoj prvo na kaj pomislim je površnost, potem pa brzina.

Enaka izkušnja. Nikoli več brezplačna montaža, ker te potem čist preveč stane. Enostavno lahko traja montaža tok hiter, sam je potem vse skupej tok površen narejen, razkopljejo čist preveč in potem tisti, ki pride dokončat na fino, še tolk več zaračuna, ker ma več dela.
uf-1.gif
Klinac, če prej plačam za okna ali pa kuhinjo velik dnarja, pol je bolš, da sam namonteram, pa mal dalj časa traja.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Odvisno kje.
Ne pozabi, da tudi tisti, ki montirajo brezplacno oz. je montaza v ceni kuhinje, odgovarjajo enako za kvaliteto montaze kot ce mu placas sam. Enako velja garancija na montazo.
Pac reklamiras kot bi naredil ce placas sam, ce zadeva ni solidna, in javis tistemu, ki ima z njim sklenjeno pogodbo.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.848
2.140
113
Jaz imam iz leta 2005 dobro izkušnjo z Lesnino in njihovim pogodbenim monterjem. Pri dostavi je šlo brez komplikacij, tako pri nošenju skoraj tri metre dolgega pulta po ozkih stopnicah kot pri ostalih elementih. Monter je prišel, montiral, rezal, priklapljal in nato pospravil, se zahvalil in odšel. Brez kakršnih koli komplikacij ali dodatnih zahtev.

Nazadnje urejeno:

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Jaz sem mel pa včeraj šov z DAN KUCHEN. Ma ne moreš verjet, pripeljejo, zložijio, začne sestavljat, pa prav ne gre. [censored] šalabajzerski je pri izmeri falil za 10 cm pri odtoku. Ja gospod, tole boste moral pa prestavit. Čak mal, a sem se jaz zajabal pri izmeri al vi. Ok, bomo drug teden poslal našega vodovodarja, pa bomo na naše stroške to uredil. Sem mal znoru, pride vodovodar čez eno uro, pa velko štemarco na siporex steno. Normalno je skor padu čez, [censored] mi je naredu 0,5 m2 lukno v sosednji prostor. Ja bomo zaflikal pa bo. Aja, pa šef trgovcev mi je hotel še dodatno zaračunat kotne ventile. Haloo. Sem padel ven in mu odgovoril, da se drug teden, ko bo vse skupaj zaključeno oglasim pri njem v salonu in naj kar pripravi konkreten dobropis na račun reklamacije dela in zavlačevanja pri montaži.

Zanima me, če je kdo že imel podoben primer in kako ga je rešil.