Montaža kuhinje... sej to skor ne morem verjeti...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Pa še js sm dobr skoz pršu pri tej napaki
grin1.gif

Na koncu nas je bilo več zadovoljnih zaradi enega nesporazuma
aplauz.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ni mi jasno, ko eni pravite, da je embalaže malo-jaz sem je imel ogromno. Pospravil sem jo sam.

Iz tovornjaka smo jo znosili s kolegi, ker za dva bi bilo preveč.

Odtoka niso zmontirali, pipa je bila nabavljena kasneje, indikcija je tudi priklopil kolega, čeprav je bilo vse pripravljeno.

Napa sicer priklopjena, ampak zmontirana prenizko, tako da sem jo moral sam prestavljati

Aja, DanKuchen, kupljena v Lesnini.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.065
1.015
113
pri nas smo kuhinjo skupaj(2 monterja in jaz) znosili v stanovane(če je delo pač pomagam po svojih močeh), .....sledila je montaža, k je potekala BP, vključno z montažo vseh aparatov(vgradnja v ceni ker sem jih kupil pri njih)....pult je že bil pripeljan z izrezom in zaščiten s silikonim(!!!!-za vsak slučaj če kaj vode pride pod lijak,...!!!!!) el. priklopil sem jih sam, ker sem itak električar, odtoke in vodo mi je naknadno zrihtal vodoinstalater.
Embalažo sem sproti zlagal in nosil v smeti...............skratka BP.

Posebna zgodba je napa, kjer smo se že ob naročilu kuhinje domenili, da jo bom montiral sam, ker zaradi specifičnih okoliščin montaže nisem hotel prepustiti drugim.
Veliko monterjev ima za montažo nape fiksno ceno npr.200€, kar se morda zdi komu veliko ,.....ampak, naletijo menda na svašta(nemogoče lokacije za montažo oz. pritrditev) in tako se zavarujejo.Če je montaža v ceni stranke ne zanima kako bo npr. otočna napa montirana/priterjena na že narejen spuščen strop, ipd.......

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Pri nas je bil pred cajtom tudi problem z Gorenjem. Na koncu so bile tri letvice premalo in ena napačna. Nosili so jih dober mesec verjetno jih nebi nikoli prinesli če nebi fotr znoru. Verjetno zaradi takih neumnosti in lenobe izgubijo marsikatero stranko.
Resnica... Kolega dela v Marlesu (Gorenje kuhinje) in se on in vsi v njegovem oddelku zaposleni za glavo držijo, kaj se dela in dogaja. On je na izrezu, pa nima nekega kontakta z dokončanimi kuhinjami. Je pa resnica, da je skoraj ni kuhinje, ko pri montaži ne bi kaj manjkalo...
Največji hec je bil pri eni stranki, ko so pozabili dodat v paket ena vrata s steklom in predal. Potem pa tistega stekla več ni bilo nikjer na firmi, zato so ga morali naročit pri dobavitelju. V glavnem, stranka je čakala skoraj dva meseca, da so ji dokončali kuhinjo...
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jap... Dokler imaš možnost postaviti tako kuhinjo v prostor, kjer so vsi koti pravi in nimaš posebnih zahtev (ponavadi takrat ko najpreje izbereš kuhinjo in potem prostor narediš po kuhinji) so take kuhinje še ugodne (s popusti). V trenutku, ko pa imaš neprave kote, nestandardne dolžine pa so take kuhinje hitro drage kot pes.

Tudi z ženo sva predelala miljon katalogov, obiskala salone... Ampak ko sva hotela kuhinjo od stene do stene, je bil rezultat ta da so vse kuhinje prišle vsaj 2 do 3x dražje kot pa razstavljene v salonu. Na koncu nama jo je naredil mizar (sicer ženin sošolec). Upošteval je vse najine muhice in želje, materijal v višjem kakovostnem razredu, kerock pult, višna predalov po dogovoru... Skratka, na koncu nama je računal za izdelavo in montažo kuhinje z vitrino 4500 EUR, za korito, pipo, ročaje še 300 EUR. Aparate sva kupila v BB in GA, izposlovala 15% popust GA, BB), 5 letno jamstvo (BB), v GA je to že serijsko in brezplačno dostavo.
Inštalacijo v adaptirani kuhinji sem pripravil sam, aparate mi je vgradil mizar, pa tudi priklopil mi jih je. Pipo in korito mi je priklopil tast.
Na koncu sva za kuhinjo dala 8000 EUR. Je neprimerno bolje izdelana kot te konfekcijske in se popolnoma prilega v prostor.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zakaj ne date mizarjem delati, je ceneje ali isto, je pa kvalitetnejše?

Ne more biti ceneje od serijske proizvodnje no.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi: Ne more biti ceneje od serijske proizvodnje no.

Na žalost naše lesne industrije, je to še kako možno. Razlog je v vedno bolj vrhunski opremi mizarjev (CNC je bolj pravilo, kakor izjema), njihovi bistveno večji prilagodljivosti in najpomembnejše - velikega osebnega interesa.
Serijski izdelki so cenejši le, če so slabše kvalitete, ali pa uvoženi iz bližnjih jugo-vzhodnih držav.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zakaj ne date mizarjem delati, je ceneje ali isto, je pa kvalitetnejše?

Ne more biti ceneje od serijske proizvodnje no.
O, pa še kako.
Proizvodna cena je res nižja, vendar vmes ni trgovniske marže, stroškov skladiščenja, prevozi itd. Ko ima Rutar kakšno "čiščenje skladišč" so znani brandi, ki jih imajo na zalogi po 50% cenejši (ali še več). Mar meniš, da ima Rutar takrat izgubo?

Prednost po meri narejenega pohištva (ne gre samo za kuhinje) je predvsem popoln izkoristek prostora in popolna prilagojenost zahtevam strank. Seveda je treba najti dobrega mizarja (ni jih malo) ali v primeru kuhinj lahko tudi sposoben studio, ki trži brand kuhinje.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Resnica... Kolega dela v Marlesu (Gorenje kuhinje) in se on in vsi v njegovem oddelku zaposleni za glavo držijo, kaj se dela in dogaja. On je na izrezu, pa nima nekega kontakta z dokončanimi kuhinjami. Je pa resnica, da je skoraj ni kuhinje, ko pri montaži ne bi kaj manjkalo...
Največji hec je bil pri eni stranki, ko so pozabili dodat v paket ena vrata s steklom in predal. Potem pa tistega stekla več ni bilo nikjer na firmi, zato so ga morali naročit pri dobavitelju. V glavnem, stranka je čakala skoraj dva meseca, da so ji dokončali kuhinjo...
bonk.gif

Potem smo imeli sreco, vse bp:)

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jap... Dokler imaš možnost postaviti tako kuhinjo v prostor, kjer so vsi koti pravi in nimaš posebnih zahtev (ponavadi takrat ko najpreje izbereš kuhinjo in potem prostor narediš po kuhinji) so take kuhinje še ugodne (s popusti). V trenutku, ko pa imaš neprave kote, nestandardne dolžine pa so take kuhinje hitro drage kot pes.

Tudi z ženo sva predelala miljon katalogov, obiskala salone... Ampak ko sva hotela kuhinjo od stene do stene, je bil rezultat ta da so vse kuhinje prišle vsaj 2 do 3x dražje kot pa razstavljene v salonu. Na koncu nama jo je naredil mizar (sicer ženin sošolec). Upošteval je vse najine muhice in želje, materijal v višjem kakovostnem razredu, kerock pult, višna predalov po dogovoru... Skratka, na koncu nama je računal za izdelavo in montažo kuhinje z vitrino 4500 EUR, za korito, pipo, ročaje še 300 EUR. Aparate sva kupila v BB in GA, izposlovala 15% popust GA, BB), 5 letno jamstvo (BB), v GA je to že serijsko in brezplačno dostavo.
Inštalacijo v adaptirani kuhinji sem pripravil sam, aparate mi je vgradil mizar, pa tudi priklopil mi jih je. Pipo in korito mi je priklopil tast.
Na koncu sva za kuhinjo dala 8000 EUR. Je neprimerno bolje izdelana kot te konfekcijske in se popolnoma prilega v prostor.

Koliko tekocih metrov, ce lahko napises?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he... Gorenjeva (v salonu) za 3000 EUR smo prišli s ponudbo na dobrih 8000 EUR, ker nisva želela na vsaki strani po nekaj 10 cm slepih elementov, nefunkcionalnega kota... Ker so takoj, ko so videli kako je potrebno obdelati navaden lesen pult ali rekli da no-go ali pa nabili ceno v fundament.
In tako v Lesnininem salonu (več proizvajalcev), Alples... Diop in Rutar sploh nisva gledala, ker se za pofl nisva odločala niti se nama ni dajalo 20k za neko znamko v Rutarju...

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Nisem sicer bral odgovorov vendar sta za dostavo in vnos v stanovanje vedno dve ceni oziroma je treba vedno povedat da bi rad še vnos. Sami živimo v hiši pa mi ni bilo žal dat 20€ za vnos v prvo nadstropje spalnico in otroško sobo saj so fantje to naredili v pičlih 15 min. jaz bi pa to nosil s kakim prijateljem ki bi ga moral prej še nafehtat za pomoč kak cel dan ker tega ni blo mal.
Kar se montaže tiče imajo tudi nekako prav ko so zmontirali a ne priklopili. V primeru da bi stroj priklopil napačno na elektriko (za kar moraš bit [censored]) bi zaradi nepooblaščenega priklopa montažer odgovarjal za napako saj ni izobražen za to. Vem da je glupo (tudi meni) ampak tako je v naši državici ko je vse odvisno od papirjev. Enako je pri vodovodu.
Aja kar se pa pospravljanja tiče pa kolikor vem morajo po montaži pospravit za seboj in odpeljat vso embalažo. S tem sem skoraj tudi sam imel enkrat probleme saj so me hoteli tako kot tvojo prijateljico nategnit ko elastiko a sem se prej pozanimal v trgovini kako je s tem in so mi zagotovili da mora montažer vse pospravit (pometanje, sesanje ...) in tudi odpeljat embalažo. Če se da se očitno temu izognejo in pobegnejo pred dodatnim delom.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nekaj je nakup pohištva z dostavo, ki ga zmontiraš/postaviš sam - tam je doplačilo za vnos razumljivo in sprejemljivo.

Če gra pa za nakup pohištva z montažo - potem pa mene ne zanima, kako bodo to prinesli. Stranka plača montirano v stanovanju/hiši, brez da bi se odšteval vnos.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.945
6.207
113
blizu močvirne prestolnice
Kolikor vem imajo take fore da ti kakšen dan že prej pripeljejo, sedaj je od tebe odvisno in predvsem vremena ali boš upal pustiti pohištvo zunaj!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kdo ima take fore?

Morda kakšni večji centri, studii in mizarji si tega ne bodo privoščili - takoj pridejo na slab glas. Meni so Italijani (no slovenski montarji) pripeljali na minuto točno, zmontirali, pospravili in odšli.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
No nekak se moram tut s tem strinjat. Če plačaš montažo mora zmontirano bit. To pomen da morjo do mesta montaže tut prinest saj drugače ne gre. V vsakem primeru je tukaj polno napak oz. ovinkarjenja s strani monterjev. Bi jih blo treba mal pritisnit ... Mam občutek da so revo (predvidevam da ni blo med montažo nobenega moškega pri hiši) malo izkoristili.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Tudi pri nas so prinesli, zmontirali in odnesli, bili so pa monterji za Dan Kuchen,.. je pa res odvisno od monterjev,... od Alplesa v prejšnem stanovanju, so samo zmonitrali in šli...