Moneybookers vs Neteller

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Morem se registrirat na enega od teh dveh za nakazilo, pa me zanimajo plusi in minusi enega in drugega ponudnika. Denar bi gor dal prek bančnega nakazila...

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kasneje mogoče v kakšni spletni trgovini. Samo e-bay laufa prek PayPala če sem prav videl?

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Neteller lahko polniš prek paysafe card (en velik plus)

MB mislim da imajo manjšo provizijo za letno naročnino oz. uporabo kartice

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Pri Neteller je uporaba njihove MB kartice free, pri Moneybookers (Skrill) plačaš 10E letno.

Pri Moneybookers lahko nakažeš na svoj račun preko UniCredit slo banke (UPN) ali visa, MC.

NT ima poleg tega še preko maestro kartice, paysafe & ucash.

Citat:
Samo e-bay laufa prek PayPala če sem prav videl?
Da, Amazon nima nič (potrebuješ kartico, Visa, MC).

Po mojih izkušnjah velika večlna uporablja Moneybookers.

Če ne veš zakaj potrebuješ potem ne potrebuješ.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Pozdravljeni, sam imam MOneybookers kartico že več let in se ne spomnim natančnih postopkov, pa me zanima, če mi lahko pomaga kdo z bolj svežim spominom, saj me je sedaj kolega prosil, če mu pomagam pri odprtju računa in naročilu Moneybookers Mastercarda. V bistvu ni nujno, da je moneybookers (tega imam pač jaz), važno je le, da je predplačniška kartica, ki jo bo uporabljal izključno za kupovanje preko spleta (Pay Pal in pa direktno nakupovanje).

Katero izmed teh dveh priporočate za ta namen? Katero dobim prej na dom? Kakšen je postopek verifikacije računa? Vem, da sem jaz moral poslat kopijo mesečnega bančnega izpiska na moneybookers, da sem potrdil račun (ne vem kako je danes s tem)...?

Je pa ena od možnosti kolikor vidim tudi Moja Activa Visa Electron pri Koperski banki, ki jo nudijo tudi nekomitentom banke. Ima še katera druga banka to možnost?

Hvala za pomoč in lp

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Nobenega predloga katera kartica od teh predplačniških se najbolj splača za internetno nakupovanje, s katero je namanj dela za verifikacijo in jo najihtreje dobiš? Ni nujno da moneybookers ali neteller, lahko tudi katera od naše banke, je pa pogoj, da jo izdajajo tudi nekomitentom...

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Banka koper ima viso electron ki jo lahko filaš s položnicami ali nakazili...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
za moneybookers moraš za odobritev poslati scan enega dokumenta
na računu moraš imeti več kot 10 eur za izdelavo kartice
sam postopek traja cca 14 dni od odprtja do možnosti začetka uporabe.

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Predplačniška Visa od Banke Koper je super zadeva. Nekje do 17.00 ure je nakazilo iz TRR na kartico sprovedeno v parih minutah.

To Viso potem registriraš pod Paypal ali Skrill (MB).

Naročiš si lahko še Mastercard od Skrilla (MB) pa imaš potem VISO in MASTERCARD.

Cenejša varjanta je seveda Visa od Banke Koper. Polniš jo lahko tudi preko mobilne aplikacije BankaIn hitro - v 4 ih klikih.

Nazadnje urejeno:

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Hvala za odgovore. Tudi meni se je najhitrejša rešitev in najlažja zdela ta za MOJA Activa Visa Electron pri banki Koper. Pa sem bil nekoliko v skrbeh, ker sem nekje slišal, da z Viso Electron ne moreš plačevat na vseh mestih kjer lahko s klasično Viso. A to drži? Potem se seznam kar zmanjša, čeprav kolikor vidim vedno več trgovin... podpira tudi Viso Electron.

lp