Zanima me, če kdo pozna varianto Moja prva polica AS za voznika začetnika namesto dodatnega doplačila pri zavarovanju AO, ki se mi zdi predvsem zanimiva za vožnjo večih avtomobilov. Na strani Adriatice Slovenice najdem bolj malo podatkov glede cene, nekje pa sem zasledil, da stane to zavarovanje 90€ letno, če voziš vozila zavarovana pri AS, oziroma 135€, da lahko voziš avto zavarovan pri katerikoli zavarovalnici v Sloveniji. Lahko kdo potrdi te cene? Se pravi lahko avto doma zavarujemo normalno, nato pa vzamem Mojo prvo polico ( ta dražjo vrjanto) in velja AO zavarovanje tudi v primeru, da ga vozim kot voznik začetnik, hkrati pa lahko vozim praktično katerikoli avto zavarovan v Slo? Morda kdo ve, kako je v primeru, da je vozilo last pravne osebe, ali velja Moja prva polica za voznika začetnika?
Potem pa me zanima še, kakšen je postopek v primeru nesreče, če je avto sicer zavarovan pri drugi zavarovalnici, kaj vse je potrebno potem urejati, kdo komu kaj izplačuje, vglavnem kako komplicirano je vse skupaj?
Potem pa me zanima še, kakšen je postopek v primeru nesreče, če je avto sicer zavarovan pri drugi zavarovalnici, kaj vse je potrebno potem urejati, kdo komu kaj izplačuje, vglavnem kako komplicirano je vse skupaj?