Moderne "mlade družine" po slovensko

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Glede na to da v vsakem svojem drugem postu naklada o svoji samskosti in zanicuje veze, me res zanima kje je pobral svojo modrost. Verjetno res v fhm

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Glede na to da v vsakem svojem drugem postu naklada o svoji samskosti in zanicuje veze, me res zanima kje je pobral svojo modrost. Verjetno res v fhm

Moras mu priznat da je tokrat kljub vsemu zadel v polno
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Za vas lajbeke že. Ker veste, da imam prav..

Steva pa sumim, da je topli, ko me tolk zasleduje po forumu.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Moras mu priznat da je tokrat kljub vsemu zadel v polno
evil.gif

Ja je, dejansko taki res obstajajo, ampak to posplosit na vse mlade druzine pa je malo mimo. In kot ponavadi so najbolj pametni taki papki, ki froca sploh nimajo. Pametni pa upickomaterno da se kadi od sile.

@opankiæ, toplega mas ti v gatah. Saj lepo da se imas za pomembnega, samo...si zal samo se en izmed mnogih internetnih cudakov,ki jih takoj prepoznas, pa bilokaki nick imajo

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
http://www.zurnal24.si/otroku-...200461942004154 - zelo priporočam branje sedanjim in bodočim staršem

Par dobrih izjav:

- Ena od krutih statistik pri nogometaših je recimo, da velika večina v vsem življenju ni prebrala niti ene knjige brez slik; razen šoloobveznih.
hysterical-1.gif

- Ideja permisivne vzgoje je bila uvožena iz Velike Britanije, češ, otroku je treba dovoliti čim več, da se bo lahko razvijal. Njen avtor se je letos javno opravičil, da je bila to napaka. So pa šle zaradi tega k vragu cele generacije.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
strinjamo se s teboj, da taki pari obstajo, ne pa posploševat...mene vseeno bolj skrbijo za družbo, taki kot si ti...l najbolj pameten, doma pa pred kompom drkaš 5x na dan. Polk pa ti bo enkrat dopizdlo pa boš al serijski posiljevalec ali pa oklahoma bomber. To je zaskrbljajoče.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hmmm....med katerodobne starše pa spadajo primerki, kjer je vse enako kot si opisal...s tem, da se ne derejo na razvajene otroke....ampak nimajo časa, ker žena bere ono, dec pa novice....
grims-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Primerjajte vzgojo mularije v Franciji in v "moderni" Angliji ali Nizozemski.

Francoski otroci znajo biti v restavracijah tiho, ne mecejo okrog hrane in se ne derejo. Zakaj?
Francoska mularija ima od zacetka (od nivoja ko znajo uporabljati pribor) pravico izbire. Tudi za desert ne bo mama ali ata izbral ampa bo mulc lahko sam izbral katero torto bo hotel. Ce se bo slucajno ustel pri svoji izbiri, bo moral sam preziveti posledice svoje odlocitve - ne bosta mu mama ali ata tezila ampak no gospod kelnar odnesel nepojedeno torto.

V Angliji se 12letne smrkle ma mrtvo napijajo. Na Nizozemskem lahko pri 15 prides do trave. Obe dve druzbi sta pa mocno svetohlinski. V Amsterdamu ima lahko 16 letnik pri sebi travo, ne sme ga pa foter poslat po steko Heinekena, ker je mladoletnim prepovedano da imajo pri sebi kakrsnokoli alkoholno pijaco.

smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Primerjajte vzgojo mularije v Franciji in v "moderni" Angliji ali Nizozemski.
Na jugu Italije sem na plažah večkrat videl, kako se dela red pri otrocih. Otrok nekaj sika, mama naredi pok bam pof, pa je mir (pa s tem hkrati še 10 drugih otrok v okolici utiša)

Ata pa naprej mirno pir žreba.
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se strinjam. Saj ni bila pest. Je bila dlan.
wink-1.gif

Drugače pa je treba otroke včasih kar malo bolj pošteno zaslišat, ne pa da sončki divjajo naokoli brez vednosti mamice. Jaz sicer še nimam otrok, vendar pa če ne drugega, sem nečaka poštimal, da me vedno uboga (bolj kot starše). Nekaj korenčka in grožnja s palico (fiktivno), pa je red in hkrati spoštovanje. Žal ohoho staršev tega ne zna ali celo noče.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Največji problem je če je vzgoja različna pri obeh starših. En reče nekaj, drugi drugače in pol je pizdarija. Sploh če en in isti popusti vedno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se strinjam ja. Se spomnim kako je bilo na morju nekaj let nazaj, ko sem zaradi nekaj nevzgojenih mulcev zasovražil otroke. Mulci skačejo po tujih brisačah, se lovijo, špricajo, derejo, mečejo stvari po plaži....starši pijejo per na plaži in se režijo. Glavni fotr pa 2 metra in 120 kil z lancem okol vratu...sa potem noben ni upal nič povedati. Midva sva šla pač drugam, ker tisto ni bil d od dopusta.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
Italijani so res za vzor. Največji je*ivetri, kar se tiče reda v družini. Z redkimi izjemami, kot je bila družina v enem izmed lanskoletnih kampov, kjer je bil kljub petim otrokom red in mir.

Včeraj sem bil priča družinski idili ob otroškem igrišču, kjer sta oba starša, z zanimivimi izrazi (spel se, pober se, pokaj,...), lastno hči (kakih 8, 9 let) nagnala od mize vsakič, ko je prišla zraven, ker je hotela piti. Ta stara dva sta imela seveda vsak svojega hajnekena, otroci prijateljev, ki so z njimi sedeli pri mizi pa tudi vsak svojo pijačo. Dost kruto je zgledalo. Pol je fotr še razložu, da mu je vrgla kamenček v avto in da se pozna na blatniku...tako, na oko bi rekel, da si je lastil avto visokega cenovnega razreda, ker mu je zmanjkalo denarja za sok za otroka, za zobozdravnika, za nove cunje, za pralni prašek,...no, za čike mu ni zmankal.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Permisivna vzgoja ima svoje mesto, ampak si jo marsikdo napačno razlaga.

Najbolj obupujem, ko vidim kakšnega otroka, ki se zdere na svojo mamo ali na koga drugega potem pa vse mamice v smeh kako je luštkano ja saj je prav se mora za sebe postavit. Moj komentar je vedno samo uživaj dokler si fizično močnejša od njega. Ene se zamislijo nad to izjavo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Se strinjam. Saj ni bila pest. Je bila dlan.
wink-1.gif

Drugače pa je treba otroke včasih kar malo bolj pošteno zaslišat, ne pa da sončki divjajo naokoli brez vednosti mamice. Jaz sicer še nimam otrok, vendar pa če ne drugega, sem nečaka poštimal, da me vedno uboga (bolj kot starše). Nekaj korenčka in grožnja s palico (fiktivno), pa je red in hkrati spoštovanje. Žal ohoho staršev tega ne zna ali celo noče.

Hehe, jaz pa nečakinjo. Njena mama se dere nanjo, pa niti u od uboganja, pri meni zadostuje grd pogled. Seveda smo prej trenirali doma.

Ta teden smo bili na pediatrični v LJ in se je nek mulc metal po tleh, zraven pa "nemočna" mama. Rečem hčerki: vidiš, kako si ti pridna, ko nimamo takih problemov s tabo. In mala vsa ponosna.
cool-1.gif

Kdaj je nazadnje padlo po riti se pa ne spomnem več...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Rečem hčerki: vidiš, kako si ti pridna, ko nimamo takih problemov s tabo. In mala vsa ponosna.
cool-1.gif

To diši na cerkveno vzgojo...ta pridni in ta poredni. Tamala je bla ponosna na to, da sedi pri miru? Ne vem no...tist s križnim in navadnim izvijačem mi je bilo bolj všeč
evil.gif