Mladi in negotove zaposlitve

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
aplauz.gif
Tocno tako. Ker potem tudi to, kar je nekdo napisal, da "ko si pa 50 let pa že težko kaj dobiš ", ne bo problem. Ce danes razmisljas o tem, ali bos znanje in izkusnje, ki jih pridobivas med danasnjim delom, lahko (in kako) "cez 10 let" prodal ali vnovcil, potem si na pravi poti.
Ce pa samo razmisljas o tem, kako bo, ce bodo pokojnine prenizke, in ne vlagas v svoj razvoj, kakorkoli je pac v danem trenutku mozno, potem pa...
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.784
113
pri taščici
Samo za delo ali kpl material

Me prav zanima kaj vsebuje tole dvigovanje za 154 evrov. Predvidevam da ti to znaš(pa kak v tvoji žlahti da bosta dva), pa se zmeni da jim to postavko črtaš in jim boš ti podajal letve 15 minut.
wink-1.gif

Še vedno lahko opustiš delo 7. stopnje izobrazbe in greš delat za 300evrov na uro(jih ogromno rabijo na oglasni deski zavoda za zaposlovanje ali pa sp odpreš). Tolk niti k.urbe nimajo, pa je lahko še tako dobra....

Pa ne pišem to kot grajo, samo predvidevam da nisi dobro prebral popisa, ali pa ga niste dobro sestavili.

Sicer pa: Nekateri smo res zaplankani z nedoločenim časom. Jaz bi jebal ježa če je ne bi imel (precej dolgo na bolniški press). Najbrž bi moral v primeru določenega časa narediti kako zaposlitveno malverzacijo
confused-1.gif

Kako je s porodniško v primeru določenega časa. kaj se zgodi če ženski v času prodniške poteče pogodba? (dobiva porodniške do konca porodniške, potem pa išče novo službo
confused-1.gif
) ali kaj drugega

ksz

Mi smo imeli zdaj tretji razpis za službo pa niti enega normalnega kandidata ni bilo. Pa niso neki nemogoči pogoji, ne glede izobrazbe ne glede splošnega znanja.

Prišel sem do ugotovitve, da je šolan folk smotan u tri pič.ke materine.

Potem se mladina čudi da ne dobi zaposlitve, ko pride na razgovor pa niti ne pozdravi
grin1.gif

Toliko o dandanašnjih iskalcih zaposlitve. Moron, ostani doma.....faaaaak. Vse bi na građevino poslal pri ene 45stopinjah zunaj delat.

Sem moral napisati, ker sem kar malo nervozen postal med razgovorom.
tongue-1.gif

on topic: imam redno zaposlitev(nedoločen čas), sem si jo želel in jo tudi dosegel. Najprej seveda za določen čas 6mesecev.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Moraš računat, da v nobeni normalno razviti državi ne gre toliko ljudi (procentualno gledano od celotne populacije) študirat. Potem pa imaš svega i svašta s 7. stopno izobrazbe...

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
ta vikend sem ugotovil da sem faks delal brez veze kjub temu da imam v primerjavi z ostalimi svojega ranga precej dobro plačo.
zakaj:? doma nameravamo k bajti narediti majhen nadstrešek ( površine cca. 10m·2) seveda smo dobili predračun za delo 2,5 k€
bonk.gif

in ko gledam predračun v njem piše dvigovanje letev 154€
bonk.gif
eh, še eden, ki ne loči med bruto in neto vrednostmi. raje vprašaj tista dva modela z osnovno šolo, ki ti bosta dvigovala late, koliko onadva dejansko dobita na uro, pa koliko ur na dan delata, in potem to primerjaj s svojo diplomirano plačo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Zaposlen za določen čas. Ko pride čas, ko bi morala firma ponuditi stalno zaposlitev, pride sistematizacija in drugo delovno mesto. Res je neprijetno, saj vsako leto trepetaš ali bo ali ne bo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Kaj pa jaz, ki imam ženo in sina, nimam pa stanovanja/hiše? Naj celo življenje živim kot podnajemnik in vsako leto čakam oktober, ko poteče pogodba?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
The_Red_Devil se čisto strinjam s teboj. Ljudje danes pričakujejo, da jim bo vse iz neba padlo, tako kot si oni predstavljajo. Delam v službi na telefonu in imam opravka tudi z raznimi doktorji in podobnimi osebami, pa je že kultura govora po telefonu nikakava. Obstajajo osebe, ki se jim pač v življenju poserje in brez velika truda dobijo dobro službo. Ampak ljudje kar mislijo, da se bo pa tudi njemu, če ima diplomo. Za službo se je treba malo potrduit in če delodajalec ni [censored] in opazi to, bo šlo samo še navzgor. Seveda ti potem vse ostale lenčine začnejo polena pod noge metat.
grin1.gif

Storitve bodo vedno dražje, to si zapomnite zdele. In vsak malo bolj tehničen tip, ki bi rad tudi malo dinamično delo, bo hitro iz pisarne prešaltal na teren in še služil lepe denarce. Preveč socjalna država smo in to je edini problem. Nej se pomaga tistim, ki so res reveži. Ampak če nočeš delat, potem pa ti tudi država nima kaj pomagat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Je, ja. Ampak so luknje, ki jih delodajlaci izkoriščajo. Dvakrat za npr. eno leto, potem mora biti za nedoločen čas. Razen, če te dajo na drugo delovno mesto (pa čeprav delaš isto kot prej).
evil.gif

Tebe za šefa - nič boljšega.
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
[

ločim med bruto in neto ampak tukaj ne gre samo zato , če bi računal bruto bi bilo 30€ neto pa npr 20 € ne pa on meni 150 € delavcem pa 10

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
torej, čigav zaslužek te zdaj muči? od delavca, ki ti bo dvigoval late, ali od šefa, ki sicer tebi zaračuna 150€, ampak ko od tega odvede državi, pa za zavarovanja, opremo, pokojnine, bolniške, praznike, ..., je tudi vprašanje, koliko mu ostane.