Milka?!

2. jul 2020
5.122
6.678
113
Če se bo ta trend nadaljeval lahko recimo kmalu pozabite na čokolade Gorenjka in Kraš, ki sta trenutno v zelo klavrni situaciji..

Treba je tudi omeniti, da so ena podjetja sklepale pogodbe z Roterdamom v naprej preden je udarila slaba letina. Naslednje leto bo vse dražje, ker se bodo upoštevale nove pogodbene cene za vse. Od sladoledov do vroče čokolade. Se opaža tudi trend upadanja prodaje sladkih izdelkov, zaradi vsega ozaveščanja.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.608
1.081
113
Kar se krasa tiče: hocete reci, da so na policah zadnje bajadere, jaffa keksi in limonini frondiji?
Dvomim, saj če nič drugega bo nek zastopnik v SLO. Jim pa očitno ni več dovolj denarja nosilo tole, da bi upravičilo plačevanje najemnine (za trgovino in spletno stran). Bilo je pa dokaj na hitro narejeno, ker ni nobenih obvestil bilo, pa na FB so še naprej objavljali - po mojem že avtomatsko nastavljen "queue" za social media posts...

(Zakaj sem tako dobro obveščena, ker sem rabila tiste njihove riževe dražeje za eno posebno rojstnodnevno torto, pa sem na vsak način želela priti do njih - neuspešno.)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.064
4.258
113
Je ful videt na terenu, res. Tvoje napovedi se uresničujejo na celi črti, Ukrajinci so že pred Moskvo, Putin samo što nima metka v čelu....
Zdej skačeš na potek vojne, govorim o rublju in ekonomiji... Rubelj je kolapsnil, kjub pokrovkam, na mednarodnem trgu se ne morjo več zadolževati, pri Kitajcih pa delajo puf... (dobava energentih kvot za prihodnost po ceni, ki ne pokriva niti črpanja).

naprej ti je jasn scenarij.

Imajo še en velik problem z rubljem nočejo poslovati niti države kot so Kitajska, Indija.... Zato je taka pena tiščanja v BRICS, ki kar ne zalaufa. Ker imajo v tej druščini vsak svoje interese in en drugmu ne zaupajo nobeni članici v tej druščini. Sicer je zabuhli mahal z digitalno valuto, ampak zaenkrat nič od nič. Sicer si jaz želim, ker bi verjetno bila podlaga za prenos sredstev ripl....

Ampak to je vse kr nekej.

Kar se tiče vojske tako imenovana 2 vojska na svetu dela bruko na bojišču v Ukrajini, sicer res da napredujejo ampak to dokler ne bodo Ukrajinci kolapsnili ne pomeni nič od nič.
S Koreja pa jim je prva štanga... Torej burleska.

To da bo ripl kolapsnil sem napovedal, je pa tukaj faktor Kitajska, ki ji hiranje Rusije močno ustreza obenem pa ne narediti odločnega koraka, ki bi dejansko lahko škodoval Ukrajini, saj konec koncev se ne bodo odpovedali zaradi enih kmerov zunanjetrgovinskim presežkom z EU in ZDA.

Ker to je u bistvu če to zjebejo harakiri, saj tudi oni živijo v balončku, ki že poka (nedolgo nazaja nepremičninski).
Kmeri so pač butasti, Kitajc pa pregnan.

Zadnje čase zabuhli spet omenja satana, ko tako tuli vemo da ni rožnato.
Lastne firme, kar jih je pa so podvržene velikim davkom, devizne rezerve pa omejene. Imajo še zlato, ki pa se pospešeno troši.

• Haha
Reactions: jest5

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Cel roman, celo brez žaljivk. Priden. Mimgrede, a ni Kitajska komunistična država? Sam vprašam za prjatla. :sprasujemse: