Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
No pa da napišem kake so stvari po enem tednu uporabe... Večino teh težav sta (predvidevam) rešila zadnja .36 nadgradnja in now firmware. Predvidevam zato, ker jaz sem šel direkt na njo. Je pa res da če želiš to nadgradnjo moraš v Windows Insider. Uradna je še vedno .29. Jaz z nobeno aplikacijo, ki sem jo prej uporabljal nimam težav. Edino manjka mi Here Drive. Strojno se telefonu pozna da je vrhunski. Programsko pa je na dobri poti da bo.
Drugače se pa z avtorjem strinjam. Ta telefon je trenutno za ljubitelje Windows Phona. OSu še manjka kar nekaj, da bo na nivoju 8.1. In zato bi ga res priporočil samo ljubiteljem, ki imajo tudi sedaj Insider naložen na svojo Lumio in vedo, da določene stvari še niso poštimane v nulo. Meni osebno je celo všeč, da gledam kako telefon ''odrašča''. Marsikaj si poštimam sam in moji Lumii nič ne manjka, tudi če bi OS ostal na tem nivoju (razen Here Drive). Pomoje bi morali Lumio 950 (XL) trenutno predstavljat, da je za ljubitelje IN tudi jasno povedati zakaj je tako. Čez pol leta, ko bodo Windowsi na nivoju bo pa to vrhunski telefon za vsakogar.
Najprej: to ne leti direktno samo nate...
Moramo nekaj razčistit. Nisem ravno laik pri teh zadevah, ampak vseeno imam primarni telefon za delo, ne za to, da se bom igral z njim in da mi bodo stvari crkovale na njem. Sam zelo rabim ravno fotoaparat za snemanje video posnetkov in že tako sem običajno na tesnem s časom, potem mi pa zadeva vmes crkne. Fajn.
In še tole: ne govorimo o nekih testnih in ne vem, kakšnih telefonih, temveč o telefonu, ki se za masten denar prodaja kot top, SERIJSKI (ne predserijski) izdelek in potem dobiš servirane takšne zadeve. Se ti to zdi normalno?
Še glede insider verzije ali karkoli že je: še enkrat: kupim telefon in se NOČEM ukvarjat z nekimi razvijalskimi verzijami (dam update, pustim, da zmelje in to je to), itd. Sem enkrat šel na to zadevo, pa sem dobil takrat več kot dovolj lekcije, da naj kdo drug testira to. Oz. bi jaz z veseljem testiral, ampak ne na TELEFONU, KI GA NUJNO RABIM ZA DELO. Njegova primarna naloga ni namreč čvekanje po FB, obešanje fotk na Instagram, itd., temveč DELO.
Tako da, kritika (če to seveda drži in sicer na ORIGINAL verzijo, ne neko INSIDER) v tistem testu je več kot ustrezna.
In še tole: v tej temi smo brali več ali manj samo hvalnice (če se spomnim je Jest nekaj napisal čez fotke), nihče pa ni omenil, da pa res neke aplikacije pa niso kompatibilne, pa med snemanjem videa zadeva ckrne. Pa uživam v tem, da telefon ''odrašča'' pri meni. Ja super ne, drugič to napišite že na začetku, da si ostali (meni je zelo jasno, kako te osebne izkušnje na netu laufajo in jih jemljem s konkretno rezervo
) lahko ustvarijo realno mnenje. Ker če je vam sprejemljivo, da telefon ''odrašča'' z vami, verjetno nekomu, ki rabi telefon za delo to ne bo ravno sprejemljivo.
In ravno zato je bil meni WP7 top. Sem si nastavil in zadeva ni šteknila enkrat v treh in pol letih. WP8 na 925-ki se je stalno obešal, potem so nekaj za silo popravili, ampak še vedno je kakšen mali bug, vendar se da z njim preživeti. Pač ostale stvari odtehtajo, ampak sem to vse jasno napisal, ne pa samo hvalil zadevo. Vidim pa, da je WP10 še bolj korak v smeri nezanesljivosti.
Sicer pa, fajn da je WP10 zunaj tako hitro, ampak če je to beta beta verzija, naj pač dajo 950-ko za 200 EUR in verjetno ne bo problem ''testirat'' za njih. Ne pa, da skeširaš 700 EUR, potem se ti pa telefon obeša in pol stvari ne deluje. Ampak ni panike, potrpite še par mesecev, nekaj update-ov in bo telefon top. Ja... Kolikor pa vidim, se vsaj obeša/restarta ne, to je že velik napredek.