Michelinov vodnik v Sloveniji

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Tole z Ano Roš neki ne štima.

Kako je lahko dobila dve zvezdici, če ni Švicarjem dala na talar cele krvavice in dve šefli tenstanega zelja?
 
  • Haha
Reactions: shift in tomi

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Od vseh precej dobro poznam g. Kavčiča (Pri Lojzetu) in pri hudiču, da si jo zasluži, pa naj kdorkoli reče karkoli. Izjemna izkušnja prav vsakič, osebni pristop, človek živi in diha s tisto gostilno in to se pozna. Da ne omenim, če se spozabiš in ga ne omejiš s številom hodov, boš šel od tam tako sit, da boš imel dovolj za lep čas. Ne vem od kje fama, da greš iz boljših gostiln lačen domov. Razlika je le, da ješ večkrat po malo in na koncu nanese več kot dovolj (preveč).

Skratka, čestitke, a hkrati mi je malo škoda, ker bodo šle cene gor in bodo tja začeli hoditi tudi tisti, ki do sedaj niso in jim je tole le lovljenje nekega prestiža...verjamem, da bo vsaj g. Kavčič ostal tak kot je.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.086
113
Skratka, čestitke, a hkrati mi je malo škoda, ker bodo šle cene gor in bodo tja začeli hoditi tudi tisti, ki do sedaj niso in jim je tole le lovljenje nekega prestiža...verjamem, da bo vsaj g. Kavčič ostal tak kot je.

Čaki čaki, dvorec Zemono je itak elitna lokacija z ustrezno kulinariko. Dejansko je za pričakovat malce višjo klientelo in vzporedno s tem so tudi lahko razvijali vrhunsko kuhinjo in na temu služili. Zasluženo seveda zvezdica, samo ne moremo rečt sedaj da je Kavčič simbol skromnosti slovenske kuharije! ;)

Po drugi strani tista "navadna" obcestna gostilna pri Kobaridu rabi nekaj več kot samo lokacijo. Če bo kdo izgubil zaradi zvezdic v negativnem smislu bo to klientela Hiše Franko.

So pa te mišelinke dvorezni meč, precej takih gostiln so zvezdice pokopale in nekako se mi zdi da struktura kadra in vodstva recimo pri Hiši Franko ni na nivoju tega kar jih čaka in se bodo zlomili.
 

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Čaki čaki, dvorec Zemono je itak elitna lokacija z ustrezno kulinariko. Dejansko je za pričakovat malce višjo klientelo in vzporedno s tem so tudi lahko razvijali vrhunsko kuhinjo in na temu služili. Zasluženo seveda zvezdica, samo ne moremo rečt sedaj da je Kavčič simbol skromnosti slovenske kuharije! ;)

Po drugi strani tista "navadna" obcestna gostilna pri Kobaridu rabi nekaj več kot samo lokacijo. Če bo kdo izgubil zaradi zvezdic v negativnem smislu bo to klientela Hiše Franko.

So pa te mišelinke dvorezni meč, precej takih gostiln so zvezdice pokopale in nekako se mi zdi da struktura kadra in vodstva recimo pri Hiši Franko ni na nivoju tega kar jih čaka in se bodo zlomili.

Mah o "višji" klienteli bi se dalo razpravljat, ker moje mnenje je, da ljudje z več denarja niso nujno na nekem višjem nivoju, ne po poznavanju kulinarike, ne po obnašanju...v bistvu jih je mnogo pujsev, ki se ne znajo obnašat nikjer.

Nisem pa nikjer napisal, da je Kavčič simbol skromnosti, čeprav ne moreš reči, da ob njemu začutiš kakršnokoli vzvišenost. Toliko klanjanja in zahvaljevanja redko kje srečaš kot direktno od njega, ko mu kaj pohvališ, kot, da mu je nerodno. Upam samo, da te zvezdice ne prinesejo dodatni pritisk in se bodo gostilne sesule same vase, sploh Roševa mi deluje na robu zmogljivosti že lep čas...
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.428
2.586
113
Tomaž je glumac. In karta za to je 65€. Sem jedel degustacijske menije. Cenejše! Dobre, brez občutka za bleferanje!
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nagrado “Bib Gourmand”, ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmir Talić), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).

Michelinovo priznanje THE PLATE MICHELIN (sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok) je dobilo 37 slovenskih restavracij.
- Danilo (Škofja Loka),
- Gostilna Krištof (Kranj),
- Dvor Jezeršek (Cerklje na Gorenjskem),
- B-Restaurant (Ljubljana),
- Maxim (Ljubljana),
- JB (Ljubljana),
- Separé (Ljubljana),
- AS (Ljubljana),
- Sushimama (Ljubljana),
- Harfa (Ljubljana),
- Vander (Ljubljana),
- Monstera Bistro (Ljubljana),
- Valvas'or (Ljubljana),
- Shambala (Ljubljana),
- Strelec (Ljubljana),
- CUBO (Ljubljana),
- Kendov Dvorec (Spodnja Idrija),
- Julijana (Bled),
- Pikol (Nova Gorica),
- Calypso (Nova Gorica),
- Hiša Krasna (Sežana),
- Gredič (Dobrovo v Brdih),
- Galerija okusov (Petrovče),
- Pavus (Laško),
- Gostilna Francl (Celje),
- Hiša Fink (Novo mesto),
- Otočec Castle (Otočec na Krki),
- Gostilna Vovko (Brusnice),
- Gostilna za Gradom (Koper),
- Marin (Izola),
- Hiša Torkla (Izola),
- Stara Gostilna (Piran),
- Sophia (Portorož),
- Rizibisi (Portorož),
- Ošterija Debeluh (Brežice),
- Sedem (Maribor),
- MAK (Maribor).
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Te zvezdice so whatever za 99% slovenske populacije, ker tam ne bodo nikoli jedli. Zame tudi.. A podeljuje kdo kakšne druge zvezdice gostilnam (ne chefom) za okusno in zdravo hrano, kvalitetne sestavine, dobro, prijazno postrežbo s cenami za povprečen slovenski žep, da si obroke lahko privošči več kot 1% Slovencev, pa mogoče tudi več kot 20% Slovencev.

Tak seznam bi pa res uporabljal vsak teden.
 

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Te zvezdice so whatever za 99% slovenske populacije, ker tam ne bodo nikoli jedli. Zame tudi.. A podeljuje kdo kakšne druge zvezdice gostilnam (ne chefom) za okusno in zdravo hrano, kvalitetne sestavine, dobro, prijazno postrežbo s cenami za povprečen slovenski žep, da si obroke lahko privošči več kot 1% Slovencev, pa mogoče tudi več kot 20% Slovencev.

Tak seznam bi pa res uporabljal vsak teden.
V teh restavracijah celo dokaj redno je veliko več kot le 1% Slovencev. Seveda pa niso tako glasni kot, kot tisti, ki jim je to brezveze in morajo pljuvat po vsem.

Ravnokar poteka Teden restavracij, kjer sodeluje večina dobrih gostiln (tudi zelo dobro ocenjenih) in je kar dober izbor za Slo jedce. Izbor gostiln imaš na www.vivi.si. Seveda niso tam vse dobre gostilne, jih je pa veliko za vsak žep.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Te zvezdice so whatever za 99% slovenske populacije, ker tam ne bodo nikoli jedli. Zame tudi.. A podeljuje kdo kakšne druge zvezdice gostilnam (ne chefom) za okusno in zdravo hrano, kvalitetne sestavine, dobro, prijazno postrežbo s cenami za povprečen slovenski žep, da si obroke lahko privošči več kot 1% Slovencev, pa mogoče tudi več kot 20% Slovencev.

Tak seznam bi pa res uporabljal vsak teden.
Jaz te gostilne vidim kot prostor, kamor greš ob posebnih priložnostih.
Če rabiš obrok za vsak žep, greš na dunajca v Lesnino na Brdu.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Te zvezdice so whatever za 99% slovenske populacije, ker tam ne bodo nikoli jedli. Zame tudi.. A podeljuje kdo kakšne druge zvezdice gostilnam (ne chefom) za okusno in zdravo hrano, kvalitetne sestavine, dobro, prijazno postrežbo s cenami za povprečen slovenski žep, da si obroke lahko privošči več kot 1% Slovencev, pa mogoče tudi več kot 20% Slovencev.

Tak seznam bi pa res uporabljal vsak teden.
Priznam - sram me je - da sem še sam moral pogledat katera je sploh ta: https://sedem.si/sl/ prejemnik Michelinovega priznanja "Krožnik Michelin".

Tukaj lahko greš na malico. ;)
Sicer pa če "šolska" restavracija ne bi bila top, bi bilo tudi žalostno.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.428
2.586
113
Nagrado “Bib Gourmand”, ....
HVALA McGiver.
Sam(!) v Michelin zvezdicah vidim samo prestiž. Nikoli ni take priložnosti, da bi peljal ljudi tja. Niti nisem tak gurme!
Vesel sem, da si dal seznam tudi drugih, pohvaljenih s strani Michelina. Vse zgleda, da ta Michelin ni sam zvezdice.
Ne strinjanje ni pljuvanje. Pluvanje je način izražanja.
Glede dunajčana. V povprečju ga jem 1 do 2x na leto. S tem mislim pohanje na sploh. Ne štejem pa tukaj piščančjih kračk :)
Vsem, brez izjeme, želim, da uživate v naročeni in dobljeni hrani tako doma kot zunaj.
Dober tek!
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Te zvezdice so whatever za 99% slovenske populacije, ker tam ne bodo nikoli jedli. Zame tudi.. A podeljuje kdo kakšne druge zvezdice gostilnam (ne chefom) za okusno in zdravo hrano, kvalitetne sestavine, dobro, prijazno postrežbo s cenami za povprečen slovenski žep, da si obroke lahko privošči več kot 1% Slovencev, pa mogoče tudi več kot 20% Slovencev.

Tak seznam bi pa res uporabljal vsak teden.


Skoraj vse v postu nad tvojim so takšne.
 

acc

Pripravnik
16. apr 2020
42
14
8
Z moje strani čestitke prejemnikom. Živim blizu ene od teh restavracij, bil v 2 od teh (poslovno, povabljen..), za pogosto obiskovanje moj žep ni primeren ;)

Se drugače rad dobro najem in rad jem preprosto (simpl meniji) ampak je pa lepo kdaj pa kdaj probati tudi kaj takega - in ja, je drugače.

PS: Moram priznati, da sem se tudi jaz norčeval iz teh krožnikov, preden sem bil v kaki taki.
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
FesclnhXgAAVlQg.jpg