Skarucna je menza. Berite med vrsticami.
Ana Roš je kuharica v menzi. Berite med vrsticami...
Skarucna je menza. Berite med vrsticami.
kaj so rekli švicarji?Najbolj smešno je, da to predstavljajo kot strašno pridobitev, da Michelin pride v Slovenijo, "pozabijo" pa vsi povedat, da je bilo potrebno plačati (odpret razpis za točno določen namen) 950.000€ za dve leti!!!
Zato, da bosta dva (mogoče trije) gostinci, katerih znanje in marketinško prepoznavnost ne zanikam, orgazmirali z eno Michelin zvezdico.
Mimogrede: zadnjič sem poslušal eno resnično izkušnjo 4. gurmanskih uživačev iz Švice z obiska pri Ani Roš.
ja kako ce drugih turistov sploh ni?
A ni "smeško" dovolj? Razočarani so bili zaradi odnosa in "finger food" porcij.kaj so rekli švicarji?
A ni "smeško" dovolj? Razočarani so bili zaradi odnosa in "finger food" porcij.
Pogled z insajderske strani:
Zakaj Slovenija potrebuje Michelin in kakšne pasti prinašajo kulinarični vodniki
Gault&Millau, za zdaj edini mednarodni kulinarični vodnik pri nas, je razkril ocene restavracij in na prvo mesto postavil Gostilno pri Lojzetu. Do razglasitve prihaja v istem mesecu, ko je odjeknila novica, da k nam končno prihaja Michelin.www.rtvslo.si
Nisem mislil pa bom vseeno: najavljeni so bili mesec vnaprej ker so se hoteli srečat z Ano in AR je vedela kdo pride - da ni en Pepček iz Ljubljane. Seveda je ne tisti ne naslednji dan ni bilo tam - mogoče pač druge obveznosti, ampak take goste se obvesti.Seveda, ker tam pričakuješ, da bo šnicl gledal čez talar.
Nisem mislil pa bom vseeno: najavljeni so bili mesec vnaprej ker so se hoteli srečat z Ano in AR je vedela kdo pride - da ni en Pepček iz Ljubljane. Seveda je ne tisti ne naslednji dan ni bilo tam - mogoče pač druge obveznosti, ampak take goste se obvesti.
Strežba in kuharija je bila solidna in nič več kot to - povsem brez duše.
Izmišljen primer: če naročiš "kmečko pojedino" pričakuješ vsaj 2cm krvavice, 2cm kašnice, 2cm pečenice, žlico kislega zelja in žlico kisle repe, ... Ne pa "špuk" zelja in gor šmenci-fenci kvadratni milimeter pocna ki mu ne veš imena.
In kot ji sugerirajo mnogi strokovnjaki - ne moreš posiljevat strank s svojo zgodbo vin, sočasno pa pričakovat najvišje ocene.
Zdaj pa sem out & over.
in kako bodo to izkušnjo posredovale naprej....Gostilna je njena in lahko posiljuje s čimerkoli želi. Na strani strank, ki to plačajo pa je ali sprejmejo/razumejo ali ne. ...
Michelin ne ocenjuje samo hrane, temveč celostno podobo restavracije.Michelin odvzel zvezdico "rasistični" nemški restavraciji
Ok, recimo da je lastnik bedak, ampak če je zvezdica dodeljena zaradi hrane, zakaj bi jo odvzeli zato ker neumno otresa gobec ? Ampak saj verjetno je vse politika, tudi dodeljevanje zvezdic ...
najbols da se michelin gume nehas kupvat. Jih bos najbl zjebu.Sedaj vemo, koga se izogibat!
Ana Roš gre v 'nabavo' novega osebja, da ga bo lahko plačala.