MG ZS mnenja?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.476
1.847
113
na temni strani lune
Danes sem po bil v Renaultovem salonu, pa sem pobližje videl tole čudo.

Cena za polno opremljenega (luxury z avtomatikom) je 20.000€ +/- par €. Dobava takoj.

Motor 1.0 xlce z 111KM. Oprema pač zadovoljiva in dovoljšnja....

Jebemu da me malce mika. Z njim bi napravil cca 10.000 km letno. Fure dolžine tja 20 do recimo 200km. Morda par krat letno kaka daljša fura do 800km.

Ima kdo kakšne izkušnje oz mnenje o tem "kitajčku". JBG, avto zalaufam 1x max 2x tedensko, pa nekega bogastva nebi dajal, trenutna kočija pa ima 230.000km pa 12 let, pa bi morda bila zrela za menjavo. Sicer ne ravno iz potrebe ampak.....ja.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
tast ma 2 leti starega bencinarja 1.5 z ročnim menjalnikom. v dveh letih je naredil malo več kot 15000km brez problemov.
2x sem se vozil z njim.
avto dela. dejansko za 3ji avto ali avto za penzionera je super.
tut na morje se je pelal pa nazaj, pač avto kot avto. sam ga ne bi imel ampak jaz delam 40000km na leto.
če nisi zahteven uporabnik je to to.

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Moja penziča sta tudi to privlekla domov, že skoraj leto je od tega in jima ok služi. S par izjemami kot je ročna klima preko touchscreena, nikjer ni prikaza zunanje temperature, menjalnik je kratkomalo čuden oz. prenosi niso v vse prestave enaki (nelinearni vzvodi). Za 1.0 turbo motor ne vem, ampak tisti 1.5 atmosferc je izredno len. Drugače kvaliteta izdelave presenetljiva, precej nad budget rangom evropejcev in japoncev.

Kot zanimicost, precej delov v tem MGju je od VAG grupe ker SAIC in VW na kitajskem sodelujeta že več kot 10 let. Tako recimo čeljusti bi skoraj rekel da so golf 4, pa osovine in samo vpetje sprednjih koles je tudi precej VAG ...

• Všeč mi je
Reactions: Trigger in Hanzi

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.476
1.847
113
na temni strani lune
Sem sedel v tem ZSju pa HSju. Razlika v ceni je ene 5 do 6k€.

Po filingu (pa dejanskemu stanju) je malce večji HS, ni pa to neka drastična razlika. Potem sem se nekak na tega ZS skoncentriral.... Ko sem si na približno vozniški sedež nastavil, sem še vedno laho dokaj OK sedel tudi zadaj. Prtljažnik je sprejemljivo velik.
Osebno ne poznam nobenega z MGjem, pa nimam predstave niti kako in kaj je z vzdrževanjem in servisi. Ne cenovno ne z dobavljivostjo.

Načeloma avtomobil uporabljam samo za izlete (tja do 200km), pa ene 2x letno gremo na kak road trip, kjer napravim 2 do 3.000km v kakem tednu. Pa 3x mesečno do trgovine....

Menjat trenutne kočije niti nisem imel namena, ampak za 20k€ mi je to hudo mikavna ponudba.

Aja, rabljenih pa nebi... Jbg... Nekak osebna preferenca.