Merjenje z laserjem skozi zaprto steklo avtomobila

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Slikaj ga pri opravljanju dolžnosti.

Drugače je pa laserski žarek svetlobni žarek, svetloba se pa pri prehodu skozi snov lomi in odbija na površini........

Odpri kakšno fizikalno knjigo in spiši pritožbo. Mora uspeti.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Fizika lomljenje žarkov mi je popolnoma jasno, slikal in pritožbo pisal bo pa kolega iz prvega sporočila (nisem jaz naletel na inkasante
wink-1.gif
).

LP,

Milan

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Ja policaja najlažje premagaš s fiziko (ne z fizično silo, čeprav si bi jo marsikateri zaslužil ).

PS Sem mel v mladih letih en primer, ko je policaj delal zapisnik o nesreči z mini materialno škodo, kjer sem bil sam udeležen.

Pri sodniku za prekrške je moj zagovor z lahkoto uspel. Policaj je namreč padel na znaju fizike.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne rabiš fizike. Dovolj je, da v pravilniku piše, da nima kaj meriti skozi šipo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Jebeš pravilnik, ki se lahko spreminja, kakor komu paše.

Fizika pa ostaja ISTA.
A ta fizika v primeru merjenja z laserjem skozi šipo zmeraj pokaže večjo brzino voznika? A ta fizika v primeru napačnega merjenja nikol ne kaže premalo? Zmeraj preveč?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Ne za merjenje hitrosti premikajočega telesa uporablja radar dopplerjev efekt. Formule si poglej v kakem fizikalnem priročniku.

BDW, ko boš prebral ta del se osredotoči še na nihanje in valovanje. lom, odboj, interferenco...

Ko boš prebral ta del boš razumel zakaj se ne meri hitrosti preko stekla. (Čeprav se jo da meriti in tudi pravilno izmeriti, ob upoštevanju ostalih prej omenjenih lastnosti svetlobe)

PS Kje si prebral da laser vedno nameri preveč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Jebeš pravilnik, ki se lahko spreminja, kakor komu paše.

Fizika pa ostaja ISTA.
Na sodišču velja zakon. Državni, ne fizikalni.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
PS Kje si prebral da laser vedno nameri preveč.
Sem tako mislu, ker tle še nisem prebral, da bi se kdo pritoževal, da mu je laser nameril manj kot je v resnici peljal.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Še so dobri policaji... mene so danes dobili na 70km/h sem peljala 95km/h, a so me brez kazni spustili naprej. Samo opozorilo sem dobila.

Kaj to pomeni, da le LAHKO zbrišejo to hitrost iz merilnikov...kar se je med nami govorilo, da ni mogoče???
Jaz le mislim, da to je mogoče...ampak, da samo govorijo drugače.
evil.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Policaj je isto kot župnik

Ima diskrecijsko pravico odpuščati grehe/prekrške, pri tem pa sam ne sme grešiti.
evil.gif