Naj nekdo s kijino 7 letno garancijo napise kolikorat bodo menajli zavorno in koliko bo to stalo. Baje je kar projekt to kvalitetno naredit (tudi v ceveh zamenjat)
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Problem bo ker na računu bo postavka....menjana pa v 99,9% ne bo pr nobeni znamki
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pol pa prov......kolk gre u kiler tekočine....cca 2litra....kolk jo rab pa sistemtm 6-7 litrov...
Ne rabš komplicirat....napouneš kiler do roba zapreš....in greš na hrvaško na morje..na počitnice
Pri avtu še nisem zaznal težav zaradi vrenja zavorne tekočine, se mi pa je to zgodilo pri motorju. Pri cca. 45 minut precej ostre vožnje z močnim zaviranjem, je ročica zavore postala mehka, zato sem se ustavil. V rezervoarčku zavorne tekočine sem videl mehurčke, zato sem malo počakal da se ohladi in se normalno odpeljal naprej. Menjal sem zavorno tekočino in ponovil podobno turo, težav ni bilo več. Je pa potrebno povedati, da je bilo res veliko priganjanja in ostrega zaviranja, zavore pa so vseeno še delovale na cca. 80% svoje normalne moči.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Problem vode v zavornem olje je baje v tem da le to olje pri dolgotrajnem zaviranju po klancih navzdol hitreje "zavre" in posledicno spusti bremza. No to pri alter voznikih se pa pogosto dogaja saj smo zadnjic brali kako se vozimo cez ljubelj s prikolico.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
In pa kilerji že 15 let nimajo več "štoflca" ampak so zaprtega tipa, vodo nalivaš v ekspanzijsko kjer imaš tudi oznake min/max.
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Se mi je že zgodilo na enem avtu v družini, da smo čisto pozabili na zavorno tekočino in je nekaj let nismo menjali, ne vem niti točno koliko, verjetno 5+, običajni uporabnik ni niti opazil, šele ko sem ga jaz enkrat vzel in sem ob enem resnem zaviranju po dežju drsel kot po ledu, smo ga dali pogledat. Na AMZSju so me malo postrani gledali, zadnje zavore niso imele nobenega učinka, tekočina pa čisto črna.
Avto ni bil čisto nič agresivno vožen, vse prej kot to, delal je čisto malo kilometrov,