Menjava vinjete

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Mislim a ni logično da greš na dars/amzs pa pride njihov kaki uradni pa jo da dol pa ti dajo novo. Mislim če tega ni v ponudbi pol Nej se pa jebejo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
kot sem napisal zgoraj. dars baza v lj ob aavtocesti. izpolnil papiorologijo, plačal 5e, kekec je odstranil staro vinjeto in nalepil novo. imel sem odrezek in račun.. je pa bilo to v začetku leta (januar ali februar)..
Nalepil na isto vozilo. Zakaj že? Najbrž si bil štorast pri lepljenju nove vinjete in si jo moral iti zamenjat. Tak da te je letos stala 115eur + 1ura časa + gorivo do darsove baze, namesto klasičnih 110eur in 5minut časa

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Nalepil na isto vozilo. Zakaj že? Najbrž si bil štorast pri lepljenju nove vinjete in si jo moral iti zamenjat. Tak da te je letos stala 115eur + 1ura časa + gorivo do darsove baze, namesto klasičnih 110eur in 5minut časa
A ti znaš brati? Sedaj se počutiš kaj bolj pametnega, ko si izbruhal svoje mnenje ven?
jaz sem 2 leti uredil za našega direktorja direktno na darsu. strošek 5eur.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
A ti znaš brati? Sedaj se počutiš kaj bolj pametnega, ko si izbruhal svoje mnenje ven?

Kaj ima to veze za koga je urejal. Jaz sem pa za babico od sosede. :bonk:
Menjava poškodovane vinjete na istem avtu nima nobene veze z odstranitvijo vinjete in premestitvijo na drug avto, kakor sprašuje odpiralec teme. Zato trditi, da to dela dars za 5eur enostavno ne sodi v to temo. Sploh če to 2x isto trdiš v isti temi. Še označim rdečo kak del, ki ti ni jasen?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Kaj, ko bi že enkrat uvedli elektronske vinjete, vezane na registrsko številko, da že enkrat za vedno odpadejo take in podobne kolobocije.
Da tega, da je tudi kontrola bistveno lažja in učinkovitejša, niti ne omenjam.
.
Sorry za off topuc.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: kajpace

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Npr.?
Tujce izven EU (kjer izterjava ni možna) brez plačanih e-vinjet, se "polovi" na počivališčih, domačim in EU državljanom se pa samo pošlje kazen na dom.
Dokaz: slika tvojega avta na AC z datumom, ko nisi imel plačane vinjete - postaviš kamero zraven AC in v prometnem toku prebere vse registracije, ki gredo mimo.
Tako to delajo Madžari.
Občasno naredijo kontrole tudi na izhodih iz AC počivališč - te ustavi, niti ne odpiraš okna, samo vnese tvojo registrsko v sistem in te spusti naprej - secveda, če imaš plačano e-vinjeto.
Ne pa, kot naši DARS-ovci, ki kontrolirajo vinjete z daljnogledi :bonk: ...
.
P. S.
E-vinjete imajo tudi Romuni in Bolgari.
In to pametno kar za vse ceste ne, da se kot pri nas, potem turisti "švercajo" po stranskih krajevnih cestah...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Khm - verjetno riskiram ban:

A se spomnite kdo in kdaj (ter zakaj) nam je prinesel vinjete? A veste kdo prevzema sedaj ablast? A veste, da so Ogri bili eni prvih, ki so uvedli e-vinjete za osebna vozila?
Mogoče bo pa prijateljevanje našega novega PM z Ogri na koncu vseeno prineslo nekaj dobrega.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Npr.?
Tujce izven EU (kjer izterjava ni možna) brez plačanih e-vinjet, se "polovi" na počivališčih, domačim in EU državljanom se pa samo pošlje kazen na dom.
Dokaz: slika tvojega avta na AC z datumom, ko nisi imel plačane vinjete - postaviš kamero zraven AC in v prometnem toku prebere vse registracije, ki gredo mimo.
Tako to delajo Madžari.
Občasno naredijo kontrole tudi na izhodih iz AC počivališč - te ustavi, niti ne odpiraš okna, samo vnese tvojo registrsko v sistem in te spusti naprej - secveda, če imaš plačano e-vinjeto.
Ne pa, kot naši DARS-ovci, ki kontrolirajo vinjete z daljnogledi :bonk: ...
.
P. S.
E-vinjete imajo tudi Romuni in Bolgari.
In to pametno kar za vse ceste ne, da se kot pri nas, potem turisti "švercajo" po stranskih krajevnih cestah...
Kaj se pa zgodi, ko je na fotki S klasa, tvoj avto je pa Smart?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Levi, desni, vsi so isti.
Kellner je pač nov akter, ki meša štrene trenutnim prikoritnikom. Še en kapitalist, ki pač nima nekega strašnega moralnega kompasa, vse za to, da njegovi milijoni postanejo milijarde. Če je treba se za to zliže s politiko. Saj tudi do sedaj ni bilo drugače, če slučajno koga prime moralizirat. Samo ravnotežje pada v tretjo, za nekatere nepričakovano, smer. Ne bodo sedaj nas neki Čehi jebal - vmes folk ni skužil, da so nas prehiteli po desni že desetletje nazaj, kmalu nas bodo še Slovaki.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.370
2.557
113
Sistem naj bi začel delovati 1.12.
Kako je z staro vinjeto? Po pravilih velja do konca januarja naslednjega leta. Taka so pravila ob nakupu.
Sistem po 1 letu delovanja preide v vzdrževanje za koliko?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
sj verjetno bo veljala do 31.1.2022 potem boš pač mogu novo met.
zdej če jo boš nabavu 15.12.2021 ti bo verjetno veljala do 15.12.2022.

mal logike pa bo.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.519
113
Gužva kje? Menda če bo že elektronska, jo bomo lahko prek neta nabavili. Izbereš s katerim dnem naj začne veljati in opomnik za drugo leto in gasa. Upam...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.370
2.557
113
Ja, po 1.12. naj bi lahko kupil samo elektronsko.
Koliko od vas zdele lahko zrecitira svojo registrsko?