menjava svečk in rotorja je 1,5 ure?

fritzz

Pripravnik
31. avg 2007
32
0
6
Maribor
Torej na servisu so mi zamenjali 4 svečke in rotor v razdelilni kapi. Za to so mi obračunali 1,5 ure. To se mi zdi preveč. Vem da je nekaj normirano, ampak za delo, ki je gotovo v 20 min??

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.257
113
42
Pomoje se lahko na zvezo potrošnikov obrnš. Če se ti seveda zdi da so te nategnl.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Če ma tovarna v servisnem normativu za to delo 1,5ure potem boš pač te 1,5ure tud plaču!

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik fritzz pravi:
Torej na servisu so mi zamenjali 4 svečke in rotor v razdelilni kapi. Za to so mi obračunali 1,5 ure. To se mi zdi preveč. Vem da je nekaj normirano, ampak za delo, ki je gotovo v 20 min??

Odvisno od firme do firme. Če bi v roke dobil servisna navodila od proizvajalca in noter napisane normative, bi bilo fajn. Za cel kup avtofabrik vem, da imajo zelo kratke normative. Recimo eno uro za nekaj kar mandeljci šraufajo tri ure. To pa zato, ker fabrika tako sebi zaščiti rit, ko je treba plačat kaka reklamacijska popravila. Če ti kaj takega pade v roke, si zadel loto.
evil.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ti normativi so sranje, zadnjic sem dal mojstru Webasto grelec ki sem ga sam demontiral in potem montiral.Menjal mi je gorilnik ki ga sam menjam v najvec pol ure.Potem mi je poslal racun in na njem navedel 4 ure za menjavo!

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
jebiga, včasih je še boljš da naredijo na hitro, računajo pa malo več. primer: z azamenjat je bil en senzor v avtu, po normativu in tudi na računu znese vse skupaj menjava + priklop na računalnik +... skoraj eno uro, majster je pred mojimi očmi naredil v 10 minutah. boljš da naredi hitro in se prec odpeljem kot pa da čakam da bo ko polž zamenjal tist košček mašine
ni pa vedno tako

lp

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa boljše da bi sam zamenjal.

več kot 20min si porabil da si pripeljal avto na servis in ga odpeljal
smirk-1.gif

ni to osebni zdravnik ki ima 7min časa na voljo
ne-ne-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
to je kot tip ki je bil pri zobarju in mu racuna 50 eur za puljenje.....in ga vprasa "50 eur za puljenje?? Pa to je 5 minut dela!......Zobar mu odvrne: "gospod drugic vam lahko pulim eno uro ce hocete, pa bo tudi 50 eur
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Moj prejšnji avto je prvi lastnik kupil v Švici in zraven je bilo v servisni knjižici tudi napisano kaj je pri določenem servisu potrebno narediti in tudi koliko časa naj bi to trajalo. Zanimivo, da so potem na servisu tudi skoraj točno tako tudi delali in računali.
Me zanima, če tudi pri nas dobiš zraven kaj takega pri katerem avtu?
Zanimivo bi bilo videti koliko je normativ za menjavo žarnice za tanove renoje.
evil.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
saj manj kot eno uro ti itak ne more računat. to je nenapisano pravilo pri vseh mojstrih.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Zanimivo bi bilo videti koliko je normativ za menjavo žarnice za tanove renoje.
evil.gif

[/QUOTE]
Laguna,Megane ti menja žarnico v petih minutah. Strošek menjave je le cena nove žarnice.
zmaga.gif
Vsaj na servisu kamor jaz vozim.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ce sam naredis hitreje, zakaj potemtakem vozis na servis?

kje sem napisal da sam naredim hitreje? kje sem napisal da sem točno vedel kater senzor je šel k vragu? imam računalnik za izbris napake doma? kje naj najdem nov senzor če bi delal doma? naj ga iz kosa lesa izrezljam?

who's the real kekec?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik fritzz pravi:

Veš kako je to mehanik razložil...Delati mora po normativu proizvajalca in to tudi računati.... Zdej če pa on prej nardi je pa stvar da manj časa čakaš.... Lahko se pa počas obrača in dejansko dela 1,5 ure.

Jeba ja

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik fritzz pravi:

Kak avto?