Menjava kirurga

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
Citat:
Šehiæ čaka na licenco. Sodeloval naj bi po podjemni pogodbi, menda ceneje kot izraelski kirurg.
http://www.rtvslo.si/zdravstvo/starsi-odpovedali-operacije-pri-novem-srcnem-kirurgu/328109

Torej je tip opravil že 3 operacije brez licence?

To, da ga pa uvajajo, ker je cenejši od izraelca, mi je pa bilo jasno že takoj, ko sem slišal za zamenjavo. In bohnedej, da bi poizkusili varčevati pri kakšnih razsipnih in skoruptiranih razpisih, neeee, dajmo raje varčevat na zdravnikih, ki izvajajo operacije na srcu
bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
To, da ga pa uvajajo, ker je cenejši od izraelca, mi je pa bilo jasno že takoj, ko sem slišal za zamenjavo. In bohnedej, da bi poizkusili varčevati pri kakšnih razsipnih in skoruptiranih razpisih, neeee, dajmo raje varčevat na zdravnikih, ki izvajajo operacije na srcu
bonk.gif
Praviš, da je srbski kirurg slabši od izraelskega?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif

Daj lepo počaaaaaaasi preberi še enkrat - sprašujem se zakaj varčujejo pri pomembnih zdravnikih (konec konec gre za srčnega kirurga in ne nekega pediatra) namesto pri X ostalih opcijah (kjer se določeni posamezniki seveda posledično nebi osebno okoristili).
Ampak bravo, vsa čast, da takoj napeljuješ vodo na nestrpnost, pacient
stupid-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Prebreri počasi: napisal si, da se ne strinjaš z varčevanjem pri kirurgih - torej impliciraš, da je dražji kirurg (Izraelec) boljši od cenejšega (Srba). Bo šlo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
No daj me citiraj s kompletnim citatom in ne samo z enim delom in nato še enkrat povej, kaj sem napisal in kaj se sprašujem. Bo šlo?

Na, še pomagal ti bom:

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Šehiæ čaka na licenco. Sodeloval naj bi po podjemni pogodbi, menda ceneje kot izraelski kirurg.

Torej je tip opravil že 3 operacije brez licence?

bonk.gif

Kaj sem torej napisal in kaj se sprašujem?!?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif
Domnevaš torej, da je en kirirg slabši od drugega. Če bi bila oba enako dobra, potem tega ne bi napisal, potem bi napisal 'fino, da so našli dobrega kirurga za manj denarja'

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif

Daj lepo počaaaaaaasi preberi še enkrat - sprašujem se zakaj varčujejo pri pomembnih zdravnikih (konec konec gre za srčnega kirurga in ne nekega pediatra) namesto pri X ostalih opcijah (kjer se določeni posamezniki seveda posledično nebi osebno okoristili).
stupid-1.gif
Dogajanje z Mišalijem ima dolgo brado in tu ne gre za varčevanje na račun zdravja otrok, ampak za preprečevanja razmetavanja z denarjem:
http://www.finance.si/337435/Ve%C4%8D-kot-milijon-kirurgu-brez-licence-v-UKC-Ljubljana
http://www.finance.si/337733/O...kriva-dokumente
http://www.finance.si/3198036/...C5%A1ikaniranja

In tega je še veliko, če se ti le da poiskati.

Citat:
...
Računal tudi po 10.600 evrov neto na dan

Vse odtlej Mishaly prihaja operirat vsak mesec po dva, tri dni, nazadnje je bil tu prejšnji teden. V dobrih štirih letih je, pravijo v UKC, od skupno 550 srčnih operacij pri otrocih sam opravil 300 posegov. Prvo leto so mu plačevali po 7.750 evrov neto za vsak operativni dan, v letu 2009 je ceno dvignil na 10.576 evrov neto. Leta 2010 so mu v UKC le znižali izplačilo na 5.964 evrov bruto na operativni dan, je razvidno iz osnutka poročila notranje revizije UKC Ljubljana, ki še ni dokončno. Iz UKC so nam poslali samo podatke o številu Mishalyjevih operacij in povprečnih stroških za eno po letih, iz česar izhaja, da je Izraelec od oktobra 2007 do konca 2011 od UKC dobil 1,26 milijona evrov. Povprečno pa 4.200 evrov za eno operacijo (samo stroški zanj, brez domačih asistentov, preostale ekipe, materiala).

Nizozemec bi delal dvakrat ceneje

Take cene so, pravijo viri, ki so se pogovarjali tudi s tujimi kolegi zdravniki, močno pretirane. Tako naj bi lani spomladi profesor Mark Hazekamp z odličnega nizozemskega centra v Leidnu, kjer letno opravijo 400 operacij na odprtem srcu pri otrocih, vodstvu UKC Ljubljana ponudil, da bi tu operiral za dva tisoč evrov bruto na operacijo. Verjetno bi se lahko o tem še pogajali. S kolegom bi prihajala izmenično na 14 dni, otroci bi manj čakali, teklo bi tudi usposabljanje domačih kirurgov. Sprva bi delala poskusno za pol leta, »da vidita, ali je resno delo možno, saj se zavedata močne opozicije v Geršaku, ki želi sodelovati z Mishalyjem«. Kot kirurga iz EU bi tudi zlahka dobila licenco za delo pri nas. A dogovora ni bilo; po naših virih naj bi doslej zlasti strokovna direktorica Olupova aktivno podpirala program z Mishalyjem.
Tudi Nizozemci bi bili cenejši, če ti gre srbski kirurg v nos

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif
Domnevaš torej, da je en kirirg slabši od drugega. Če bi bila oba enako dobra, potem tega ne bi napisal, potem bi napisal 'fino, da so našli dobrega kirurga za manj denarja'

Narobe. Zakaj? (bom pisal počasi in z razmaki med vrsticami, morda je to tisto, kar ti dela težave pri dojemanju)

Prvič - Varčuje se lahko pri "miljon" drugih zadevah, ki so za pacijente manj pomembne ampak se ne, ker mora povsod še nekdo kaj dodatno zaslužit

Drugič - zdravnika NISTA IN NE MORETA BITI ENAKO DOBRA ker srbski zdravnik ne zna izvajati določenih operacij, ki jih izraelski kirurg za plus to, da nima licence. Torej po zakonu nima sploh kaj operirat. Pika. Aja saj res, smo v državi dvojnih meril
bonk.gif

Tretjič - tudi če bi dejansko bila poanta v tem, kateri je boljši (pa ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), me ne moreš kar takoj označit za nestrpnega zgolj zato, ker pa ti veš, da je en od teh zdravnikov Srb. In kaj bo drugega kot to, da sem ravno zaradi tega proti njemu
bonk.gif

B O Š L O ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif

stupid-1.gif
Dogajanje z Mišalijem ima dolgo brado in tu ne gre za varčevanje na račun zdravja otrok, ampak za preprečevanja razmetavanja z denarjem:
http://www.finance.si/337435/Ve%C4%8D-kot-milijon-kirurgu-brez-licence-v-UKC-Ljubljana
http://www.finance.si/337733/O...kriva-dokumente
http://www.finance.si/3198036/...C5%A1ikaniranja

In tega je še veliko, če se ti le da poiskati.

Citat:
...
Računal tudi po 10.600 evrov neto na dan

Vse odtlej Mishaly prihaja operirat vsak mesec po dva, tri dni, nazadnje je bil tu prejšnji teden. V dobrih štirih letih je, pravijo v UKC, od skupno 550 srčnih operacij pri otrocih sam opravil 300 posegov. Prvo leto so mu plačevali po 7.750 evrov neto za vsak operativni dan, v letu 2009 je ceno dvignil na 10.576 evrov neto. Leta 2010 so mu v UKC le znižali izplačilo na 5.964 evrov bruto na operativni dan, je razvidno iz osnutka poročila notranje revizije UKC Ljubljana, ki še ni dokončno. Iz UKC so nam poslali samo podatke o številu Mishalyjevih operacij in povprečnih stroških za eno po letih, iz česar izhaja, da je Izraelec od oktobra 2007 do konca 2011 od UKC dobil 1,26 milijona evrov. Povprečno pa 4.200 evrov za eno operacijo (samo stroški zanj, brez domačih asistentov, preostale ekipe, materiala).

Nizozemec bi delal dvakrat ceneje

Take cene so, pravijo viri, ki so se pogovarjali tudi s tujimi kolegi zdravniki, močno pretirane. Tako naj bi lani spomladi profesor Mark Hazekamp z odličnega nizozemskega centra v Leidnu, kjer letno opravijo 400 operacij na odprtem srcu pri otrocih, vodstvu UKC Ljubljana ponudil, da bi tu operiral za dva tisoč evrov bruto na operacijo. Verjetno bi se lahko o tem še pogajali. S kolegom bi prihajala izmenično na 14 dni, otroci bi manj čakali, teklo bi tudi usposabljanje domačih kirurgov. Sprva bi delala poskusno za pol leta, »da vidita, ali je resno delo možno, saj se zavedata močne opozicije v Geršaku, ki želi sodelovati z Mishalyjem«. Kot kirurga iz EU bi tudi zlahka dobila licenco za delo pri nas. A dogovora ni bilo; po naših virih naj bi doslej zlasti strokovna direktorica Olupova aktivno podpirala program z Mishalyjem.
Tudi Nizozemci bi bili cenejši, če ti gre srbski kirurg v nos

467716-post_slo.gif

Poanta ni v narodnosti....to, da so pa take scene z njim pa nisem vedel.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
bonk.gif

Baje, pravim baje, je izraelec najboljši.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.173
16.435
113
Kaj?!? Ti rasistični nestrpnež ti!!!
10.gif

hysterical-1.gif

...kaj je to en folk prizadet, a to ne morš verjet
hysterical-1.gif

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
koliko časa traja "usposabljanje" kirurga? kot berem, se dva učita že od leta 2007...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
467716-post_slo.gif

No celo take fore. Samo naš bogi kravakonj tega pač noče dojet. Zakaj je temu tako pa raje ne bom ugibal.
Aaaaam, kar je prilimal Nigel se nanaša na izraelskega kirurga.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
KSZ
Kaj ma ta debata veze z Žitnikom in tadrugim buzijem?
17758-icon_confused.gif
lahko kdo naslov spremeni?

Zitnik je operiral otroka v Izrealu pri omenjenem doktorju, 40k € na racun zdravstva.... Omenjeni tudi vodi neko skupino ,ki podpira doktorja.