Včeraj ko sem čakal pri vulkanizerju za menjavo gum sem malo razmišljal, da bi menjavo gum opravil sam doma. Gume imam na ločenih platiščih prostora za hrambo imam doma dosti. Moral bi kupiti še kakšno dvigalko, momentni ključ, mogoče zračno pištolo za vijačenje, kompresor pa že imam. Orodje lahko kupim v Hoferju/Lidlu in bo za 2x letno menjavo dovolj dobro in ne rabim profi orodja. Letno menjam 2x gume in se nekak ne morem odločit a bi se lotil tega doma ali pri vulkanizerju. Seveda jih moram potem peljati na centriranje. Premontaža + centriranje stane 25 eur, Previjačenje + centiraranje 18,20 , samo centiranje 3,30 eur/kos, samo previjačenje 5 eur. Kar se tiče časa menjava doma ali pa čakanje pri vulkanizerju oboje vzame vsaj uro, če je gužva več. Cene se razlikujejo za kak evro (Celjsko območje), pa še nekateri fantje pri vulkanizerjih so malo šlampasti in se jim mudi saj sem doživel, da so enkrat preveč privili vijake in so zategnili samo s pištolo ne pa z momentnim ključem. Menim tudi, da kar lahko naredim sam ni treba da drugi, po drugi strani pa spet lahko pustim avto pri vulkanizerju in grem na kavo v gostilno ampak nisem 100% da bo vse o.k.
Tisti, ki menjate gume doma, zakaj jih menjate doma? Jaz se mal odločam za v prihodnje ali menjat doma ali še naprej pri vulkanizerju.
Tisti, ki menjate gume doma, zakaj jih menjate doma? Jaz se mal odločam za v prihodnje ali menjat doma ali še naprej pri vulkanizerju.