Menjalnik je šel "rakom žvižgat"

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Sem, ampak ni to to (zdaj zjutraj, ko je mrzlo, gre iz 1. v 2. tak trdo, da morem dat prvo v 3. in potem v 2. - to mi je delalo tudi na starem menjalniku (ampak ne vedno), preden je crkno, tak da me je strah, da ni tukaj se kaj drugega hin - enostavno, ko se odpeljem in po par metrih oz. sekundah hočem dat v 2. ne gre, če pa dam v 3. pa potem v 2. pa gre, ampak težje. Po par minutah, pa ta problem izgine) in ker imam možnost zamenjat, bo mi sedaj moj mehanik vgradil drug menjalnik, kateri bi naj imel le 120k na števcu (Golf IV). Pa da vidimo.

Me pa je zdaj ko sem dobil nazaj avto začel po vsej verjetnosti zajebavat štarter, saj ko je avto mrzl in ga zaštartam, kakšne pol sekunde zatem tak zacvili za trenutek (max. 1 sekunda), ko pa je avto vroč, pa tega ne naredi (tudi ko je malce bolj topel (recimo da ni na delovni temp.) to naredi, ampak se ne sliši tako fejst kot pa ko je mrzl). Zdaj jermen po mojem ni, ker tisto konstantno cvili precej več kot pol sekunde? Je lahko slučajno kaj povezano z jermenico, al pa z nosilcem motorja, zdaj ko je bilo vse razstavljeno?

PS: saj ta teden grem nazaj, pa da vidim kaj pravi mehanik, ampak tak za info me pa vseeno zanima

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Crkne, ker folk ne zna vozt in ne menja olja v menjalniku.
Pa kaj še..

Ma point.......veliko ljudi jaha menjalnike pod obrati......uno ko se trese že ves avto in šklepeta cela armatura.....model pa še kar ne prestavi v nižjo
bonk.gif

Mam sodelavca na to foro...pa tud tukaj na forumu mamo enga ki rad jaha menjalnike (McGiver)
smile-1.gif

Če glih mene omenjaš bodi fer pa napiši v kontestu, kaj je bilo. Sem nekje okoli milijona + prevoženih, kakih 20 raznoraznih avtov v lasti pa "mi je uspelo" en menjalnik sesut! Je pa moj primer eden od par deset z enako težavo.
In ja kriv sem izključno sam ker se je avto čisto normalno vozil v šesti šestdeset.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik DMX pravi:

Me pa je zdaj ko sem dobil nazaj avto začel po vsej verjetnosti zajebavat štarter, saj ko je avto mrzl in ga zaštartam, kakšne pol sekunde zatem tak zacvili za trenutek (max. 1 sekunda), ko pa je avto vroč, pa tega ne naredi (tudi ko je malce bolj topel

Starter ne cvili, sploh pa ne za tem ko avto ze zavergla, ker stik z motorjem in starterjem se zgubi takoj ko spustis kljuc

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Kaj pa potem zacvili ZMERAJ za eno sekundo, takoj potem ko avto vžge?
VAG, bencinar, 1.6.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Starter ne cvili! Ce sem nejasno napisal to pomeni da nemore, ni variante da cvili ker nima za kaj cvilit!

Ce ze, ko je ornk mraz kvecjemu zaskrta zato ker prepocasi odmakne zobnik, torej spucat namazat itd ampak cvili pa ne in nemore!

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Podobno je bilo pri meni passat 1.9, s tem da mi je iz 5 prestave metalo. Menjati je bilo potrebno vklopno pušo- razlog ker je prejsna lastnica(kupil tak avto) imela stalno roko na prestavnj ročici ter rahlo drzala nazaj. Cena materiala-vklopna ležaji itd. okoli 800€.
Tako da sem rajsi poiskal drug menjalnik- dobil za 230€ z manj kot 20k km. Prakticno kot nov... Zamenjal olje(ker je bil ze dol menjalnik)ter gas.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Ocitno imas podobne simptome kot sosed na octavia podoben letnik. Prav smili(ta) se mi (oba. )
Nekaj minut potrebuje da z dvorisca odpelje. Kako se to vozi po parkingih v mestih? Dobro" je samo to, da ga laufa mogoce enkrat tedensko.
Diagnostike pa ne znam postaviti.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Glede na letnik ima cela ročica verjetno že precej "lufta".
Lahko so za zamenjati samo puše na mehanizmu ročice ali za nastaviti zajle, da bolj porine v brzino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
A se še nista naveličala Zlatka? A to ima sedaj že sentimentalno vrednost. Kmalu bo yougttimer. In ti gres s takim avtom na cesto? Pogumen si.
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vžig dela bp. sam še naglavno lampo mi vrne in je to to.

tale maenjalnik tudi zrihtam. ali se avto vozi ali pa popolnoma delujoč proda. ni men kul neki v tri krasne. tuhtam, da ga zamenjam z jadotom z laguno karavana.