Mehanik leta 2017

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ma daj no-nazadnje me je na pooblaščencu ocuril za olje 100% dražje, kot pa je recimo na mimovrste..delo je pa seveda ni bilo zastonj- kot kakšen dohtar..
Pa sem požrl, ker iz določenega razloga drugače ni šlo takrat.

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Kar se tiče garancije na delo mu dam prav, ne moreš vgraditi vsakega čunga lunga, ki ti ga prinese stranka.

Ampak da pa kot mehanik izjavi: "Živimo od zaslužka materiala", ne razumem zakaj se ne posveti svoji storitveni dejavnosti mehanika in tam pač da normalno urno postavko in pusti cene materiala take kot pač so - z nizko maržo. Ko greš na pico ti tudi ne zaračuna moke, sira, šunke s 150% pribitkom kot je v trgovini in potem kao zraven storitev peke samo 1 €, da izpade kao poceni.

• Všeč mi je
Reactions: Malecky in Gatto

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Težko je karkoli govorit, ker ne vemo za kakšen denar prodaja svojo uro, uradni servis ima urno postavko nekje pri 50+€ in potem še 150% maržo na material, tako da za nekega s.p. je rezerve verjetno vrh glave. Je pa problem če se ure zabija za diagnostiko in na koncu od tega ni nič, morda se bo slišalo smešno ampak na netu po raznih forumih sem že sam kdaj mehanika napotil v pravo smer, enostavno zato ker si lahko vzamem čas in premelem vse informacije in zabijem ure pred PC-jem katere mehanik verjetno ne bo nikoli mogel zaračunat dalje.

• Všeč mi je
Reactions: Malecky in Konec

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
To ne dela samo mehanih to se dela odobno tudi v drugih branžah. Kliče stara mama da je štekar crknil, električar pride da bo zamenjal pa ugotovi da ni problem v štekarju ampak zanič napeljavi....po parih urah. Pa porabi še 2 ure za novih 15 m kabla ker je seveda gradbinek ki je obnavljal bajto v cev nametal gips. In kaj naj ji računa za 15m kabla ki stane 7€ račun za 400€ ali naj raje račun pošje zidarju ki je zjebal kabel in cev?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Vecina mehanikov ima registrirano dejavnost popravilo vozil in trgovina....
Material na netu zna kupiti vsako budalo z dovolj gibljivimi prsti da mlati po tipkovnici, ugraditi pa ne uspe vsakemu. Enkrat sem ze omenil prijatelja ki ima delavnico in ne jebe nikogar z kanto olja v roki...dela ima vec kot dovolj in prevec ze z normalnimi strankami.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Citat: ' Predvsem v pristnem stiku s strankami.?
S takim obnašanjem malo morgen. Ne vem, kje je ta kraj - Šmarnim pri Litiji - ampak je on dober samo za tiste okoliške. Za svoje zna zrihtat, za nove pa da dele, ki jih ima na zalogi. Originalne ali z neta (od koder jih dobim tuti jaz)? Pa ja nima originalnih delov? Ja potem grem pa k pooblaščenem. Tam niso tako težki.

Citat: Prej je oče delal v garaži, bolj popoldansko. Ko je pustil službo na uradnem servisu v Ljubljani, je imel trgovino z avtodeli v Šmartnem,...
Zgleda, da se oče v službi ni pretegnil saj je imel, ko je službo PUSTIL, že trgovino! Upeljano z know how iz firme, kjer je delal redno. Utrujen od domačega šihta.
Jabolko ne pade daleč od drevesa.
Pravijo, da je brez dlake na jeziku. Pa še kakšen drugi tudi.
...Material na netu zna kupiti vsako budalo z dovolj gibljivimi prsti da mlati po tipkovnici, ugraditi pa ne uspe vsakemu....
In potem taka budala - mehanik - po netu najde del, mi ga proda in zaračuna mastno saj: živi od prodaje delov.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Že, ampak citat: Živimo od zaslužka materiala. Konec citata
Od dela drugih, ki so to robo naredil. Pri prodaji/preprodaji ni nič dela. Na netu najdeš in potem preprodaš naprej. Če znaš.
Sam kriv, če je roba nekurantna, sam kriv, če ne zna izbirat na netu (mene naj upraša), sam si je kriv,če ne proda drago robo. Pač moraš znat :)
Če mi on prodaja po eni ceni, bom ja vzel cenješo robo drugje.
Če pa mi ta del vgradi v avto, mi da lahko poljubno ceno - saj prinesen material NE sprejema oz. so posebni pogoji: zraven malico in leseno kapo s šiltom.
In zasluži, z isiljevanjem!!
Kakšen bo rekel: Pa pojdi drugam. Sej bom šel, kot marsi kdo drug, ki je prebral o tem mehankarju.
Če ima trgovino potem mora biti cena konkurenčne, če ni, trgovina propade. Simpl.
OK. Višja cena ni konkurenčna. In propade :)
Hvala za opozorilo kumerati. HVALA!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zdaj sem servise iz 30 delal sam na 20. Za naslednji avto bom delal na 15, za garancijo ipd. se mi je***, ker nisem pravi tip, da bi se vozil na servis in se pogajal, kaj bodo priznali in kaj ne. Deli so pa enostavno "prepoceni" pri online konkurenci. Tudi boljša roba se dobi npr. Mahle kabinski filtri...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Imajo neke teste za opravit, med drugim sem opazil da je eden izmed testov sestavljanje Lego kock. Bilo je na tv, mislim da oddaja Avtomobilnost.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
To maš tud za proizvodnjo lahko...Lek naprimer

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.561
113
EU
Prejšnji je živel od prodaje rezervnih delov. ..Ta bo verjetno od prodaje palačink :p

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jp..fotrova štacuna živi od prodaje delov, ta "mehanik" pa kupuje pri fotru in nabije še dodatno maržo, da preživi? jebe se naj, če ne zna preživet od svojega, torej avtomeh. dela, ne pa da se še gre zraven "trgovino".

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.448
2.184
113
Jp..fotrova štacuna živi od prodaje delov, ta "mehanik" pa kupuje pri fotru in nabije še dodatno maržo, da preživi? jebe se naj, če ne zna preživet od svojega, torej avtomeh. dela, ne pa da se še gre zraven "trgovino".

krucefiks vas je enih posebnežev na tem forumu. A ni normalno da se zasluži na materialu. Pa jebo vas kreteni

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kreten si kar ti, če ne zastopiš poante, napisane v mojem postu..vi kar podpirajte take, ki niso ne mehaniki ne trgovci.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi