Medion tablica

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Sem malo skeptičen do Mediona, kolega je kupil prenosnika in mu je zgleda crknil disk. Uveljavljal je garancijo, računalnik so poslali v nemčijo, čakal tri tedne in ko ga je dobil je ugotovil da niso popravili, na zaslonu napiše čisto enako kot prej in tudi v biosu ne zazna diska. Tako da, za to ceno, jaz dam prednost Samsungu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem no, saj Medion je samo "sestavljalec". Imam njihov PC pa že več kot dve leti vse dela brezhibno. Solidna cena za zelo solidne komponente. Pa še software zraven.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Transformer prime menda pride kmalu za ne veliko višjo ceno. Tako da ja, nakup te tablice odsvetovan.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Jaz sem sicer tudi zadovoljen z njihovimi zunanjimi diski, samo ta kolegova izkušnja s servisom me je pa razočarala. Tablica se pa meni zdi predraga, ker Samsunga dobiš le za malo več denarja. Sicer pa, kateri android pa je gor?

EDIT
Sem našel 3.2

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Kmalu pridejo novi modeli drugih proizvajalcev (Xoom 2, Prime itd), tako da je upravičenost tega nakupa vprašljiva. Cena tudi ni ravno privlačna. Mogoče za 299EUR...

13. jul 2011
2.677
626
113
Tista "kmalu pride to in to, se splača počakati" velja non stop in na tak način lahko čakaš v nedogled. Vedno velja, da boš čez čas za isti denar dobil več muzike. Tehnične stvari pač kupiš če jih potrebuješ in ko jih potrebuješ.
Cena je res nekoliko večja, kot smo vajeni za Hofer, vendar je tablica kar dobro opremljena in ne vem, če je sploh kaj slabša od Samsunga.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Osebne izkušnje: štirje od štirih računalnikov crknili prej kot v dveh letih. Eden DOA, eden RAM (ali matična), ena grafična in en počen zaslon.
Rešeno v okviru reklamacij, razen zaslona - tega sem menjal sam. Vsi računalniki razen prvega sicer danes delujejo.
Glede na tole bilanco so komponente daaaaaleč od solidnih, kar velja tudi za počen zaslon (pokrov računalnika oz. nosilci zaslona so napravljeni tako, da omogočajo zvijanje le tega, zaradi česar lahko zaslon pri enoročnem odpiranju poči).

V glavnem, iz izkušenj menim, da bo Medion 100 % crknil in da je 75 % možnosti, da ti priznajo garancijo.
Medion = Nein danke!

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik napaka pravi:
Osebne izkušnje: štirje od štirih računalnikov crknili prej kot v dveh letih. Eden DOA, eden RAM (ali matična), ena grafična in en počen zaslon.
Rešeno v okviru reklamacij, razen zaslona - tega sem menjal sam. Vsi računalniki razen prvega sicer danes delujejo.
Glede na tole bilanco so komponente daaaaaleč od solidnih, kar velja tudi za počen zaslon (pokrov računalnika oz. nosilci zaslona so napravljeni tako, da omogočajo zvijanje le tega, zaradi česar lahko zaslon pri enoročnem odpiranju poči). Kolikor se spomnim je pri naših-službenih pisalo da ne odpirat z eno roko - po skoraj letu dni so še vsi v uporabi brez napake in poškodbe

V glavnem, iz izkušenj menim, da bo Medion 100 % crknil in da je 75 % možnosti, da ti priznajo garancijo.
Medion = Nein danke!
a je to zato ker nisi upošteval navodil a zato ker res crkava ponavljam nam v službi delajo BP

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Lepo, da se se obesil na tega, za katerega "sem sam kriv". V navodilih piše, da ne smeš odlagati stvari na zaslon, da ne smeš zapirati stvari, recimo svinčnikov, med računalnik in zaslon, a tole za odpiranje z obema rokama... Res piše, ali si si izmislil?

Kaj pa piše v navodilih o računalniku, ki je bil iz trgovine pokvarjen? Ali pa o okvarjeni grafični kartici na prenosniku? Sicer je to pri 9300M baje pogosto, vendar 'mater, 'mam srečo. Ali pa tast, ki očitno v navodilih ni prebral, kako se ne pokvari RAMa (ali matične).

Popravljam statistiko, po lastnih izkušnjah bo Medion prej kot v dveh letih v 50 % crknil, v 25 % bo prišel mrtev iz trgovine, v 25 % pa ga boste polomili sami. Zato, ker nečesa ni v navodilih.

Sicer pa, v kakšni službi imate Medione za službene računalnike?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Ti si res sama napaka (nickname)
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Naši potniki ga imajo - smo dobili direktivo iz centrale ker ga oni že dolgo časa uporabljajo in glede na to da so precej racionalni verjamem da bi vzeli kaj drugega,če bi bil klump- in kolikor se spomnim je bila gor nalepka da ga ne odpirat z eno roko. Bom jutri povprašal æe jo ma kdo in ti jo nalimam, da neb mislu da te zafrkavam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Saj HP pa na dve leti crkava napajalnik. Panti ekrana so pa tudi ze vsi poceni tako da...
Bom porocal kako bo z medionom. Po pol leta bp, je pa res da je ekran bolj cunga lunga in da z odpiranjem na enem vogalu res zna kaj pocit. Moti me to, da ima mis "ploscico" tako na levi strani, kar pa imajo vsi(wide) 15,6" kot sem opazil. Najbolje da bi se navadil z levo mis gonit.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Pojma nimam, kako je s HP-ji. Nimam osebnih izkušenj.
Obema frocoma sem kupil Mediona, zdaj pa jamram po forumu...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Imam dva HPja in po treh letih še vedno opravljata svojo funkcijo BP. Zgleda pa, da (vsaj moja serija) so šparali na CD/DVD enotah, saj sta crknili po dveh letih na obeh prenosnikih. Drgače sem pa zadovoljen.