Ne bi ti pretirano svetovala, da me učiš o kapitalizmu.
Ker si totalen laik, kar se tega tiče.
(lahko ti jutri dolepim tvoje partijske citate, ki se jih ne bi sramoval niti Stalin - konec koncev pa očitno ne znaš "prebrati" zakrknjenega kapitalista niti takrat, ko stoji pred teboj in se z njim pričkariš
).
Seveda je govoriti o raku zelo širok pojem. Mene moti samo kratko in enostavno dejstvo, da nihče v moji okolici tega ni preživel, pa so imeli zelo različne rake. Hecno, ne?
(mogoče tudi zato, ker niso bili dovolj prespektivni za "kapitalistično" zdravstveno blagajno in privatno blagajno primarija)
Ne, pri zdravilih pa ZZZS niti slučajno ni "au-pair" z ZDA (prvi, glavni, zmagovalni, kraljevski,.... trg medicinskih učinkovin).
Verjamem, da sem in tja celo uspemo kakšno zdravilce pripeljati med prvimi v EU (najbrž kakšen zagret zdravnik to "posili" in je), hudo pa dvomim, da smo tu kakšen poseben lider (glej razlago spodaj!)
Seveda lahko dodaš, da je to zaradi varnosti.
Ampak potem moraš hkrati prevzeti tudi odgovornost za odrekanje dostopnosti do dobrih zdravil tistim, ki jih točno ta trenutek potrebujejo.
(Supermarket zdravila v ZDA so pa itak svetlobna leta pred našim "samopostrežnim" drekom v lekarnah, ki je - kdo ve zakaj - edina neučinkovina v tej državi, ki potrebuje osebne svetovalce, ki ponavadi itak nič ne svetujejo. Ni zastonj, da se vsi zalagamo z robo čez lužo, velikokrat je pa čisto dovolj, da se človek zapelje samo do Celovca in podobno nerazvitih vasi, z nerazvitim komunističnim zdravstvenimi sistemom in si brez vsakih komplikacij kupi reči, ki ji pri nas "po kapitalistično" ni oz. se zanje težijo recepti (in posledično delajo brezvezne gužve v ordinacijah
))
Ja, tako je to, če si "au-pair" z najboljšimi zdravstvenimi sistemi.
(imaš prav - bo treba najprej počistiti kar lepo v lastni hiši, če boste hoteli imeti red še kje drugje.
)