McDonalds

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Če to ne bi bil tako rentabilen posel, potem ne bi bilo v Ljubljani na vsakem drugem koraku, prčvarnica, ki ponuja "kvaliteten" kebab obrok. Še kurčijo se nasproti glavne avtobusne postaje in si hodijo v zelje. Maš Konkurenco in Antikonkurenco.

Kje si ti delal je meni jasno.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Itak, da ste/so packi. Kje sem se nazaj potegnil? Bereš kot ti paše, to mi je jasno. Jaz se teh prčvarnic izogibam iz večih razlogov, namerno, da ti bo jasno. Da pa tisti jadniki od delavcev pojedo nekaj, kar je najmanj svinjsko je pa tudi jasno. To sta file piščanca na žaru in sirov burek.

Najvecja svinjarija je prav burek btw in se vecina "nas" izogiba ,ker nikoli neves kdo je kvackal po njemu cel dan in kje je dobil sir/skuto (ce ze govorimo na tako primitiven nacin). Tako da ce kaj tisti delavec poje je odvisno predvsem od tegakaj mu bolj ostaja med dnevom. Ce mu na koncu dneva ostane 0.5kg kebab bo pojedel kebab, ce mu burek bo pojedel burek. Da bi se sel igrat damice in piscancjih filejev pa
priden.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Ostane mu nič, ker več ali manj se proda ali počaka do nočne izmene oz naslednji dan. Ljubljana obožuje sranje, ki ga šiptarji sproducirajo na štandih, ni skrbi, da se ne bi prodalo.. Kebaba ne bo jedel pa se lahko na glavo postaviš. Bo prej v McDonalds zavil.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Če to ne bi bil tako rentabilen posel, potem ne bi bilo v Ljubljani na vsakem drugem koraku, prčvarnica, ki ponuja "kvaliteten" kebab obrok. Še kurčijo se nasproti glavne avtobusne postaje in si hodijo v zelje. Maš Konkurenco in Antikonkurenco.

Kje si ti delal je meni jasno.

Ne, to ni hudo rentabilen posel sicer bi se vsi grebli. To je zelo v qurcu posel ,ki ima zelo v qurcu RVC in zaradi tega to delajo samo tisti ,ki nimajo kaj drugega. Da prezivis moras prodati precej bombic na dan (zato tudi delajo vec ali manj stalno) sicer si delas cisti minus zaradi ostankov mesa. Kaj sele da bi si lahko privoscil neke izlete v Minken in podobne igrice
crazy1.gif
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ostane mu nič, ker več ali manj se proda ali počaka do nočne izmene oz naslednji dan. Ljubljana obožuje sranje, ki ga šiptarji sproducirajo na štandih, ni skrbi, da se ne bi prodalo.. Kebaba ne bo jedel pa se lahko na glavo postaviš. Bo prej v McDonalds zavil.

ne delajo vsi 24/7 in kalo ,ki ga imajo vec ali manj vsi ubije dobicek... ce zmanjsujes kalo si povecujes stroske dela in si spet rahlo v r....
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
A si kdaj preštel vse prčvarnice v Ljubljani ter razdaljo med njimi? Konkretno se grebejo, tudi kregajo, ker drug drugemu hodijo v zelje (lokacija). Iz Miklošičeve burekdžinice se je marsikaj razpletlo pa še vedno se plete.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ostane mu nič, ker več ali manj se proda ali počaka do nočne izmene oz naslednji dan. Ljubljana obožuje sranje, ki ga šiptarji sproducirajo na štandih, ni skrbi, da se ne bi prodalo.. Kebaba ne bo jedel pa se lahko na glavo postaviš. Bo prej v McDonalds zavil.

To je tvoja izbira in posledica (predvse) predsodkov ,ki nima neke racionalne podlage. V obeh primerih gre za junkfood, samo da je v enem primeru hudo preplacan in lepo zapakiran umeten junkfood.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
A si kdaj preštel vse prčvarnice v Ljubljani ter razdaljo med njimi? Konkretno se grebejo, tudi kregajo, ker drug drugemu hodijo v zelje (lokacija). Iz Miklošičeve burekdžinice se je marsikaj razpletlo pa še vedno se plete.

Grebejo se ,ker je za kolicino potrebna lokacija. Slaba lokacija, premalo prodanih bombic, minus, propad. Ne pa zaradi oh in sploh dobickov. Od enega prodanega kebaba (verjel ali ne) ostane na koncu bore malo cistega.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ostane mu nič, ker več ali manj se proda ali počaka do nočne izmene oz naslednji dan. Ljubljana obožuje sranje, ki ga šiptarji sproducirajo na štandih, ni skrbi, da se ne bi prodalo.. Kebaba ne bo jedel pa se lahko na glavo postaviš. Bo prej v McDonalds zavil.

To je tvoja izbira in posledica (predvse) predsodkov ,ki nima neke racionalne podlage. V obeh primerih gre za junkfood, samo da je v enem primeru hudo preplacan in lepo zapakiran umeten junkfood.

Moji predsodki oz ti si jih tako poimenoval, so na podlagi lastnih izkušenj. Kot sem razbral iz tvojih zapisov, tudi sam ne ješ njihovih produktov pa ne zato, ker hrana ni "halal", skoraj zagotovo.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Očitno nisi!

Sam sem imel priložnost to sceno spremljat na dveh lokacijah, oziroma eno spremljam še danes.

O higijeni tam bi težko govoril, o klasificirani hladilnici pa ravno tako. Lokacijo lahko napišeš tukaj, da podkrepiš tisto kar veš.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Seveda, lokal se odpre zato, da jim ni dolgčas. Običajno se ne prodaja samo kebaba, prodaja se tudi burek, pica, burger, pijača itd. Kebab je ena izmed zadnjih novosti, ki jo lahko dobro maržirajo. Koliko stane en kebab? Ca 3 eur za navadnega in blizu 5 za jufko? Koliko gramov mesa je notri. Več ali manj je trava od zelenjave ter omake, da zgleda polno.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ostane mu nič, ker več ali manj se proda ali počaka do nočne izmene oz naslednji dan. Ljubljana obožuje sranje, ki ga šiptarji sproducirajo na štandih, ni skrbi, da se ne bi prodalo.. Kebaba ne bo jedel pa se lahko na glavo postaviš. Bo prej v McDonalds zavil.

To je tvoja izbira in posledica (predvse) predsodkov ,ki nima neke racionalne podlage. V obeh primerih gre za junkfood, samo da je v enem primeru hudo preplacan in lepo zapakiran umeten junkfood.

Moji predsodki oz ti si jih tako poimenoval, so na podlagi lastnih izkušenj. Kot sem razbral iz tvojih zapisov, tudi sam ne ješ njihovih produktov pa ne zato, ker hrana ni "halal", skoraj zagotovo.

Nekaterih proizvodov ne jem ,ker vem kaksen je postopek izdelave in kje vse se lahko vse zalomi. Tukaj je vsekakor burek. Pri klasicnih fastfoodih je pa moznih nategov se vec tudi ce se pri prodaji uporabi 125rokavick.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Očitno nisi!

Sam sem imel priložnost to sceno spremljat na dveh lokacijah, oziroma eno spremljam še danes.

O higijeni tam bi težko govoril, o klasificirani hladilnici pa ravno tako. Lokacijo lahko napišeš tukaj, da podkrepiš tisto kar veš.

Si ti prebral temo? Ali vsaj pogledal linke? Sem jaz kjerkoli/kadarkoli pisal da gre za oh in sploh hrano ali proizvodnjo? Vsaj 2x sem tudi zapisal da to niso ravno NASA centri in neke oh in sploh sofisticirane zadeve, kjer bi nekdo filozofiral o originalnih receptih in raznih nacinih konzerviranja/barvanja/aranziranja. Kot imajo neki drugi fastfoodi....
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Maš Konkurenco in nimaš več Antikonkurenco.
Popravljeno.
grims-1.gif


Sam sem tudi precej hodil h kebabarjem, ampak zdaj raje zavijem v meka. Vsaj vem, kaj dobim, pa še riga se mi ne naslednjih 24 ur po omakah in zelju. Olimpija burek je pa še vedno zakon.

Easy, ti se pa umiri s svojim paraleliziranjem meka in šiptarjev/turkov. To lahko tupiš kakšnim glupim srednješolcem, tukaj ti pa nihče ne verjame. Še posebej ti pa ne verjamemo tisti, ki smo že bili deležni kakšne bolj južne prehrane. Ja, je dobra, ampak higiensko ... to je pa bolje, da ne vidiš.
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Seveda, lokal se odpre zato, da jim ni dolgčas. Običajno se ne prodaja samo kebaba, prodaja se tudi burek, pica, burger, pijača itd. Kebab je ena izmed zadnjih novosti, ki jo lahko dobro maržirajo. Koliko stane en kebab? Ca 3 eur za navadnega in blizu 5 za jufko? Koliko gramov mesa je notri. Več ali manj je trava od zelenjave ter omake, da zgleda polno.

Za kebab moras imeti namenski del lokala in namensko zaposlene delavce. Da ti kombinacija prinese dobicek moras prodati lepo stevilo kebabov. Cez palec bi rekel vsaj 5 na dan (spet odvisno od fiksnih stroskov).
Kebab je 2.5-3€ in 3.5€ za jufko. Od tega je lepinja cca 0,5€, mesa tudi za cca 0,5€, dodaj plin, opremo, zaposlenega, lokal, kalo.....
Ce vse ostalo dodajas po 10centov bos zelo hitro videl da je vse skupaj bolj zalost.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Sej si delal za enega.

Odkar vidim kako se s tem dela, me je kebab minil, pa sem jih prej redno konzumiral.

Vožnja kebabov sredi največje vročine v strešnem kufru je še najmanj kar te zmoti pri tem.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Maš Konkurenco in nimaš več Antikonkurenco.
Popravljeno.
grims-1.gif


Sam sem tudi precej hodil h kebabarjem, ampak zdaj raje zavijem v meka. Vsaj vem, kaj dobim, pa še riga se mi ne naslednjih 24 ur po omakah in zelju. Olimpija burek je pa še vedno zakon.

Easy, ti se pa umiri s svojim paraleliziranjem meka in šiptarjev/turkov. To lahko tupiš kakšnim glupim srednješolcem, tukaj ti pa nihče ne verjame. Še posebej ti pa ne verjamemo tisti, ki smo že bili deležni kakšne bolj južne prehrane. Ja, je dobra, ampak higiensko ... to je pa bolje, da ne vidiš.

Tega pa nisem vedel, še nedolgo nazaj je bil. So se preimenovali ali so zaprli vse skupaj?