Mathias Lanzinger

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Uf težko rečt kaj bi blo, ko bi se ti/tvojem partnerju kaj takega zgodilo. Načeloma mislim, da smo vsti proti temu, da človeka v najhujših trenutkih njegovega življenja zapustiš. Moramo pa se zavedat, da ena taka nesreča lahko človeka spremeni za 100%, tko da je vprašanje koliko sta si potem kompatibilna in koliko si dejansko srečen v taki vezi. Konec koncev lahko človeku nudiš tudi prijateljstvo. Res je težko predvideti kako bi razmišljali v takih trenutkih oz. po nekem času v vezi s človekom, ki je telesno prizadet in te noče ob sebi, ker noče da se žrtvuješ zanj .

LP

Silno redko kak invalid zavrne zdravega partnerja, češ "ker sem sam prizadet, nočem da si še ti".

Večinoma zdravi partner zapusti invalida, ker pač ne vidi perspektive življenja z invalidom oz. vidi to življenje kot eno samo neskončno žrtvovanje samega sebe, ker ga bo moral negovat.

Osebno nimam odnosa do tega, kaj bi moralo biti.
Ker če se kdor koli kaj sili, je itak bolje, da se gre narazen.
Če pa laufa, je pa itak OK.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Brez noge (od kolena navzdol) je tudi Heather Mills, bivša žena od Paula McCartneya, pa se to komaj opazi.
Tule recimo nastopa v oddaji Zvezde plešejo

Tako da za fanta življenja ni konec, če se bo le psihično pobral.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Partnerja ne bi zapustila, če se bi mu to zgodilo. Ampak ma pa Bitch po svoje prav. Po moje ne takoj, ampak čez par mesecev, let, postaneš odtujen, ker nisi več toliko kompatibilen.
Poznam eno sceno kjer ima moški ženo na vozičku, pa ma ljubico in žena to seveda ve in sprejema. Meni se to tudi zdi malo čudaško, sploh pa, ker so to starejši ljudje. Pa saj seks ni toliko pomemben, si mislim. Četudi slab seks je še vedno dober, če imaš nekoga rad, se čutiš povezanega.

Potem je to nekakšen dogovor med njima. Glede na pisanje nekaterih uporabnic koliko jim pomeni seks, potem bi se takoj poslužile takega dogovora; Češ, skrbela bom zate, le seksala bom z drugim. No, lahko mu bodo pa dale tudi košarico in šle na lov na zdravi spolni ud.

Bo že bolje, ko bo Ljubljena oseba in ne le partner za katerega se še ne ve ali bo čez mesec aktualen.

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

jz mam pa eno malo drugačno vprašanje, ki je delno povezano s to temo.

recimo da ste v zvezi in opažate da to ni več to in da nameravate zapustit partnerja ( vsak spol se naj postavi v osebo ki zapušča to zvezo). ampak recimo da kak dan preden končate zvezo ( partnerju se ne sanja da bo konec), se partner poškoduje in recimo da mu morajo odrezat nogo ( kot so temu smučarju).

kako naprej?
1. ga/jo zapustite,
2. vztrajate nekaj časa da si vsaj opomore,
3. ali pa ostanete za vedno oz vsaj dalj časa.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
zanimivo in zelo delikatno vprašanje. Teoretično bi izbrala drugo možnost, se pa sprašujem, če nebi bila kar tretja, ker bi verjetno čutila eno obveznost do partnerja.

Je pa vprašanje, zakaj bi ga hotela zapustiti, kaj bi bil tisti razlog, zaradi katerega veza ne pelje več in koliko bi partnerjeva poškodba vplivala na njegovo psiho.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Debilna tema. Res. Vecina vas si niti ne predstavlja, kako je, ko si pred tako ali podobno zivljenjsko izkusnjo.

Ne razumem, zakaj bi moral sploh pomislit na to, da zapustis partnerja, ce mu npr amputirajo nogo, ali pa ce se mu zgodi kaj podobnega hudega. A ce stvari niso roznate kot v pravljici, potem je bolje da kar koncas zvezo in si dobis drugega?

Aja, pozabljam, vecina tukaj ni sposobna imeti ene stalne zveze, ampak ga namakate okoli cez vikend.

Otrocaji.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik creep pravi:

Aja, pozabljam, vecina tukaj ni sposobna imeti ene stalne zveze, ampak ga namakate okoli cez vikend.

Če sploh.

Sicer se pa brez nog da živet, Oscar Pistorius je lep primer.

Poznam pa oba ekstrema, žensko ki je ob invalidnem možu živela 20 let-dokler ni umrl, in žensko ki je pustila moža na vozičku in šla z otrokom k drugemu.

Je pa res da je bila druga stara nekaj čez 20 let, prva pa 40 ko se je zgodilo.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Dokler se kaj takega dejansko ne zgodi, je lahko govorit...ko pa se kaj takega zares zgodi, pa lahko reagiraš čisto drugače, kot si pričakoval. Tako, da take teme so malo larifari, ker bo itak vsak rekel "jaaa ostal bom z njim, nikoliiii ga ne bom zapustil, ipd." Lahko je res, lahko pa sam sebe presenetiš - negativno.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Fora je v tem, da se tudi invalid spremeni in redkokateri je ful optimist, pa da ne bi zraven svoje hibe postal težek, depresiven, mel majnvrednostnih kompleksov.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ne komplicirat. edino kar je pomembno, da si ga hotla pustit ( samo še rečt bi mu mogla), potem se je pa nepričakovano poškodoval.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Fora je v tem, da se tudi invalid spremeni in redkokateri je ful optimist, pa da ne bi zraven svoje hibe postal težek, depresiven, mel majnvrednostnih kompleksov.

in seveda to govoriš na osnovi kupa svojih lastnih bogatih izkušenj...
rolleyes-1.gif

Tudi zdravi ljudje znajo biti zateženi, zakompleksani, depresivni,... Ampak seveda, invalid je pa to zato, ker je invalid.

Logično, da se razmere v odnosu spremenijo - prej sta imela skupne cilje, zdaj se enemu življenje postavi na glavo in ga npr. "žuranje do 2h zjutraj" ne zanima tako zelo. Logično je, da razmerja razpadejo.

Isti hec je razpad parov, katerim se rodi prizated otrok (recimo mongoloid). Običajno moški tega ne prenese in pusti mater samo z otrokom. Seveda ne vsi, veliko pa je takih. Ker je lahko kokodakati, kako se imamo radi - ljubezen je zasanjana reč, ki se prizemlji dokaj pozno. In ko se v življenju postavijo resne ovire, je to kar precejšen problem za sanjače in marsikdo se s tem ni sposoben sprijazniti in raje odide.

Konec koncev - poglejte, kdo so vaši prijatelji. Večina jih izvira iz tam, kjer se tudi sami največ nahajate (iz delovnega področja oz. t.i. vozičkarice, mame z vozički). Logično - imate skupne interese. Ko teh interesov več ni (zamenjate službo), tudi ta prijateljstva bolj ali manj ugasnejo.

Tako pač je in nima se smisla s tem obremenjevat in ljudi zato obsojat.

Običajno pa prej odide tisti, ki ima več možnosti za uresničitev svojih sanj.
Torej tisti, ki je zdrav in se ovire v obliki invalidnosti lahko preprosto reši tako, da pač nima več invalidnega partnerja.
Invalid mora s svojo invalidnostjo živeti do smrti.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Konec koncev - poglejte, kdo so vaši prijatelji. Večina jih izvira iz tam, kjer se tudi sami največ nahajate (iz delovnega področja oz. t.i. vozičkarice, mame z vozički). Logično - imate skupne interese. Ko teh interesov več ni (zamenjate službo), tudi ta prijateljstva bolj ali manj ugasnejo.

To so znanci ne pa prijatelji, kjer druženje temelji zgolj na tem, da imate skupne hobije, službo, ne pa na tem, da bi dejansko kaj pomenili drug drugemu.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Seveda.
wink-1.gif

Ampak folk itak za kup znancev misli, da so to prijatelji in tudi tu se bodo šli na smrt skregat, kako jih imajo 50 in več....
wink-1.gif

Tako pač je in nima se smisla okoli tega pričkarit, ali je določen Francelj res prijatelj ali ni.
Konec koncev se to pokaže šele takrat, ko skupnih interesov ni več oz. se zelo spremenijo (menjava šole, menjava službe, menjava kraja bivanja, poroka, bolezen, otroci... ).

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
da še jst pristavim svoj piskrčk
Sam sem utrpel podobne poškodbe kot tale nesrečnik. Le da sem jst imel to srečo, da sem bil dobrih 15 minut po "polomu" že sprejet na mizo travmatologa. Po osem urnem vijačenju, še 4 kasnejših operacijah, 2 letnem okrevanju, lahko rečem, da sm poškodbo že v celoti saniral.

Po takem dogodku pa pride do selekcije med prijatelji in znanci. S prvimi še dodatno okrepiš prijateljske vezi, drugi pa ne obstajajo več, ker tudi ti nisi obstajal za njih.

V vezi pa nisem bil, tko da me punca ni mogla načevljat
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Poznam pač dosti ljudi in tudi invalide in vem kakšni znajo bit eni po obnašanju, ne mi nekej bluzit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sej pa invalid je človek kot vsak drugi, logično da znajo bit nesramni in hudobni. Sej so pa ljudje.
Jaz jih sicer ne poznam dost, ampak to kaj jih poznam so kul modeli, face, gremo na kafe,
se zajebavamo, pa tut žurat znajo... Nimam slabe izkušnje z nobenim od njih...

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
ksz (sicer pa bi tezko napisal v kerokoli temo in ne odgovoril tebi kot zadnjemu
smile-1.gif
- lepo misljeno )

Glede teme:
- menim, da vecina trosi buce in upam da vecina nikoli ne bo na taki preizkusnji. Preprosto so taka vprasanje meni brezvezna, ker nikoli ne ves.

In ja, ljudje se spremenijo med boleznijo, v invalidnosti... in traja predno se poberejo - ali pa se nikoli ne in zajedajo zaradi lastne zagrenjenosti vsem naokoli.

Pa zgubljena noga IMO se ni tolk hudo, zivljenje ima lahko zahebano tudi nekdo, ki ima vse ude (in recimo alergijo na prakticno vsako hrano, 5. raka na crevesju, odstranjeno maternico zaradi raka, premalo trombocitov, dedno bolezen oci, ki vodi v 95+% slepoto, sfukane hormone, itd... zal sami primeri iz mojega okolja in vsi so "celi" in tudi mladi... )

Moje izkusnje so take, da se ti ob vsaki hudi preizkusnji ljudje okoli tebe dokazejo. Koliko so vredni kot ljudje, koliko je v njih neegoizma in kaj sploh zmorejo dati - in tukaj vecina potem popusi. Total popusi. Tisti ki rabi in tisti, ki ga zapustijo.

Se botrcku odgovorim:
V tem primeru bi pustil osebo. Ker drugace ne bi bil zvest sebi. Bi ji pa stal ob strani drugace, nikakor pa ne bi imel zveze zaradi nekih napacnih vzrokov - usmiljenje/pomilovanje/pretirano socutje/obcutek sokrivde mi ne spadajo v zvezo. Posledico so tako IMO se hujse.