Mark Žitnik in partner Rok ponosna na sinčka Trist

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Umetna oploditev je pač korak napredka, ki ga je treba pozdraviti. Je možnost omogočiti starševstvo paru, ki ga po naravni poti ne more doseči. Kmalu se bo dalo na tak način preprečiti marsikatero bolezen in obstaja velika možnost, da se bomo nekoč razmnoževali le po tej poti.

Vendar pa se da vsako tako stvar zlorabiti. In za moje pojme je zloraba, če je to omogočeno homoseksualnim parom. Enako velja za enega starša, ki si želi otroka. Umetna oploditev naj bo le tisti majhen popravek, ki ne gre po naravni poti. Nadomestna mater neplodni materi da. Ne pa sredstvo, da si lahko vsak, ki mu je dolgčas, omisli otroka. S tem, še enkrat, ne mislim na heteroseksualne pare, ki posedujejo vse optimalne pogoje za vzgojo otroka, le spočeti ga ne morejo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Zaradi mene ni treba nič prepovedati - itak se prepoved zaobide, kot vidiš.
Če pa lahko izrazim svoje mnenje, sem proti. Starševstvo ni niti video igra, niti reality show. Naj si tamagočije kupijo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tudi sam sem proti, ampak v primerih, ko nadomestna mati postane 'nadomestna' povsem prostovoljno, resnično nimaš dobrega argumenta. Ne dvomim v to, da so starši, ki so dobili otroka prek nadomestne matere, enako dobri kot tisti, ki so ga dobili po naravni poti. Se pa strinjam, da bomo down the road prišli v Huxleyjev Krasni novi svet.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Težko si predstavljam, da se mati prostovoljno odreče otroku, ki ga je nosila in rodila. Se pa dogaja, vem. Nekatere novorojenega otroka celo umorijo. In kaj naj si mislim o njih. Nič lepega. Isto o očetih, ki se odpovejo svojemu otroku, ko jih potrebuje.

Nič lepega pa tudi o takih "peace duke-ih", ki mater (ali očeta, da ne bomo delali razlik) napeljejo k temu, da se otroku odpove.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
ksz

Kaj pa, če bi recimo otrok "nastal" v umetni maternici brez (nadomestne) mame?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Potem smo pa v Krasnem novem svetu in pri 'alfa, beta, gama' otrocih. Pri iOtrocih, kjer boš imel z 200.000 € letnega dohodka na razpolago 'tier 1' lastnosti (otrok z IQ-jem med 120 in 140, serijskim igranjem klavirja ali violine in znanjem kitajščine ali arabščine), s 100.000 € bo izbira malenkost slabša itd. Skratka, happy times

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Me prav zanima koliko tipov bi javkalo na "kupljenim" otrokom, ce bi oni morali rojevat.
confused-1.gif

A ni bilo ocitno? Da ponovim za tiste, ki mogoce niso razumeli: Ja, odobravam
smile-1.gif

Praktivni primer iz mojega kroga prijateljev:

ZDA: Ona1 in Ona2 (in bivsa zena Ona 3)... Trije otroci (fantje)
En otrok je sin One 1 in Darovalca 1
En otrok je sin One 3 in Darovalca 1
En otrok je sin One 3 in Darovalca 2...

Ko sta se Ona 1 in Ona 3 "locili", so sli vsi otroci z Ono 1, ki se je "porocila" (in pred par tedni tudi Porocila, zdaj ko je njuna zvezna drzava prisla k pameti) z Ono 2. Dva sta "hetero" (od tega je en v vojski), en pa ni cisto ziher kaj je. Vsi (visoko) izobrazeni in fejst lustkana familija.

Zaradi mene ce dva geja posvojita otroka, ki jima ga je rodila Zulujka z darovanimi jajceci Tajke, ki so bila oplojena z "multipraktik mixom" semena obeh ocetov - dokler otroka hoceta in ga imata rada mi je popolnoma vseeno. Vse "tezave", ki jih bo otrok imel v soli pa niso krivda njegovih starsev, ali tega kako in komu je prisel na svet, ampak zafrustiranih "slovenceljnev" - ki pa jih, roko na srce, v tej temi kar precej slisimo.
smile-1.gif

Meni, recimo, gre bolj na bruhanje ko berem kako sta "imela pet splavov v 22 tednu ali kasneje" (http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=05969442), pa sta se vedno z glavo silila skozi zid, da jima je na koncu vseeno uspelo. A je tole, z vsem zdravljenjem in operacijamo kaj bolj "naravno"? Aja, ker sta hetero par je to vse sprejemljivo - ne glede na to, koliko medicine je bilo potrebno da jima je v poizkusu 6 koncno uspelo prisiliti to opevano "naravo" da imata "svojega" otroka.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik skala pravi:
a niso tam otrok gojili na farmah? tako kot so to nacisti počeli?

Veš, da je najbolj znana "posledica" tega Frida Lyngstad?

BTW, otroci, spočeti v programu Lebensborn niso imeli lahkega otroštva, saj so bili zaničevani...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Daj premisli pri sebi, če bi bil star 5 let; bi se v vrtcu hvalil, da imaš dva fotra pedra?

Ne zastopi...verjetno bi bilo pa to edini,s čemer bi se sploh lahko hvalil.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:Naj bo Žitnik še taka baraba, za tole obema vsa čast!

Tole pa je za spomenik... Cloveski neumnosti in podlosti......

1. otrok se uporablja za AW
2. da gres v neko revno vukohebino iskat otroka samo zaradi tega ,ker pac lahko (ali mislis da lahko)
3. da locis mater in otroka samo zaradi tega ,ker lahko
4. da za vse zgornje uporabljas tuj denar
5. da uporabis tuj denar in potem to drugim nastavis pod nos
6. starsevstvo ni za vsakogar, sploh v tem primeru glede na dosadnje AW
7. kdorkoli slika otroka in to se sproti objavlja je teslo (sploh v tem primeru ,ker bo lahko kdorkoli poiskal to sliko za leta nazaj)

pa pri tem se niti dotaknil nisem "homo" elementa...

467716-post_slo.gif
točno to sem mu nakazal, ampak ni dovolj intelekta, da bi dojel.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Se mi je kar zdelo, da nisi zmožen odgovoriti na vprašanje.
smirk-1.gif

Joj, Štiber, ti si res en hecen tip.

Lej, še enkrat povem:
Ja, dejstvo da sta javno povedala, da imata otroka, je pomembno dejanje, ki bo hočeš nočeš prineslo spremembe v razmišljanju ljudi.

Sicer pa se otrokom in tepčkom pove dvakrat. Ostali običajno razumejo že prvič in jim ni treba ponavljat.
Bo tokrat šlo, Štibi?
srce-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Daj premisli pri sebi, če bi bil star 5 let; bi se v vrtcu hvalil, da imaš dva fotra pedra?
Najbrž res ne, če bi bili moji vrstniki tvoji otroci.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Umetna oploditev je pač korak napredka, ki ga je treba pozdraviti. Je možnost omogočiti starševstvo paru, ki ga po naravni poti ne more doseči. Kmalu se bo dalo na tak način preprečiti marsikatero bolezen in obstaja velika možnost, da se bomo nekoč razmnoževali le po tej poti.

Vendar pa se da vsako tako stvar zlorabiti. In za moje pojme je zloraba, če je to omogočeno homoseksualnim parom. Enako velja za enega starša, ki si želi otroka. Umetna oploditev naj bo le tisti majhen popravek, ki ne gre po naravni poti. Nadomestna mater neplodni materi da. Ne pa sredstvo, da si lahko vsak, ki mu je dolgčas, omisli otroka. S tem, še enkrat, ne mislim na heteroseksualne pare, ki posedujejo vse optimalne pogoje za vzgojo otroka, le spočeti ga ne morejo.

no vidiš, jest pa upam, da se ne bomo razmnoževali po tej poti, pizd.a sej nismo laboratorijske živali. Jest sem zagovornik naravnih zakonov, in če je eden od staršev neploden je pač neploden. Pač je tudi to del naravne selekcije. Že tako nas je preveč na tej zemlji. In tako nas bo samo še več. Še dele telesa naj začnejo v laboratorijih klonirat, pa bo pika na i. Potem kr ne bo noben umrl, vsi bojo zdravi. Ampak vsi ti bojo tud lačni, rabil bojo prostor, službe... in kje se to konča? vojna.

sej vem, da je čisto nečloveško nekomu rečt, da ne more met otroka, čeprav si ga ful želi. In ker je to omogočeno, pač ni druge poti, kot da se uredi nekaj papirjev in nekaj posegov in je dojenček tukaj.

Mi je pa trenutno vseeno, nej imajo hetero al pa homo, mi je čisto vseeno. Dokler se okolica ne bo sprenevedala, bo imel tak otrok enako otroštvo kot otrok hetero staršev...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:Naj bo Žitnik še taka baraba, za tole obema vsa čast!

Tole pa je za spomenik... Cloveski neumnosti in podlosti......

1. otrok se uporablja za AW
2. da gres v neko revno vukohebino iskat otroka samo zaradi tega ,ker pac lahko (ali mislis da lahko)
3. da locis mater in otroka samo zaradi tega ,ker lahko
4. da za vse zgornje uporabljas tuj denar
5. da uporabis tuj denar in potem to drugim nastavis pod nos
6. starsevstvo ni za vsakogar, sploh v tem primeru glede na dosadnje AW
7. kdorkoli slika otroka in to se sproti objavlja je teslo (sploh v tem primeru ,ker bo lahko kdorkoli poiskal to sliko za leta nazaj)

pa pri tem se niti dotaknil nisem "homo" elementa...

Ti dam večinoma povsem prav, čeprav so nekatere stvari nepreverjene in povsem nepomembne.

Ampak dejstvo je, da premikata meje. O tem sem govoril.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mej ne premikata onadva, ampak sistem, k jima to dovoljuje. zakaj se ne pizd.ite nad sodniki, socialnimi službami?

in niti nista prvi tak par na svetu no...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
467716-post_slo.gif
točno to sem mu nakazal, ampak ni dovolj intelekta, da bi dojel.

Štibi, ti nisi povedal ničesar.
Le vprašal si, če res mislim kar sem napisal.
Razumi, na take kozlarije odrasel človek enostavno ne more odgovarjat.

Pa a res ne razumeš, da te preprosto ne morem jemat resno?
Sem pač tak, da se z nedoraslim tepčkom ne morem resno menit.
Oprosti, ampak tko to je.

Pa ne bit zdej spet hud.
Lupčka!
srce-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mej ne premikata onadva, ampak sistem, k jima to dovoljuje.
Družinski zakonik je pa padel na referendumu
frown-1.gif

Mogoče bo Žitnik in še par podobnih, pa zgodbe iz tujine zalegle, da bo naslednjič šel skoz.