Marihuana

Marihuano:

• Skupaj glasov
    215

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jaz pa domnevam, da nobenega, ker bi jim to pokvarilo statistiko...
crazy1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
speed je boljsi, se za studirat je super, se velik vec zapomnes
smile-1.gif
za na zure pa itak ni boljsga

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.552
3.900
113
Ljubljana
hmpg.net
Pa se ena raziskava, ki so jo izvedli na avstralskih dvojčkih in je podprla teorijo, o kateri se že dolgo krešejo mnenja in sicer, da marihuana lahko vodi do trših drog.
Raziskovalci so prišli v stik s 311 pari istospolnih dvojčkov, pri katerih je samo eden od obeh marihuano kadil pred 17. letom. Pri tistih, ki so kajenje okusili v zgodnjih letih, so odkrili petkrat večjo verjetnost, da postanejo uporabniki trdih drog, kot njihove druge polovice.
Dvakrat večja verjetnost obstaja, da poskusijo opijate, ki vključujejo heroin, ter petkrat večja verjetnost, da uporabijo halucinogene droge, kot npr. LSD.

Res pa je, kot napisal nekdo zgoraj, da je za te dvojcke tudi precej vecja verjetnost, da jih bo pojedel morski pes, kot za dvojcke iz Slovenije.

Vse te raziskave NE TRDIJO, da bos presel na mocnejse droge, samo verjetnost, da bos zacel s heroinom kot prvo drogo, je pa zelo majhna.

In moje osebno mnenje je, da marihuana ne "vlece" v trde droge, ampak dejstvo, da je to "ilegalna droga", posledicno pomeni, da si ob kajenju marihuane v bistvu že na drugi strani zakona (vem da uživanje droge ni kaznjivo), torej je poizkusit še kaj močnejše lažje, kot če bi bila marihuana legalizirana in bi se jo dalo kupiti legalno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Logično.

Trava je droga. Probas travo, si probal drogo. In večja vrjetnost je da bos probal kaj druga, kot pa da ne probas trave...

Isto recimo, če začnes vozit motor, je večja verjetnost za se bos ubil na cesti, kot pa da ne probas vozit motorja.
Nikjer pa ne piše, da če bos začel vozit motor, tut umrl na cesti...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.552
3.900
113
Ljubljana
hmpg.net
Tocno za to gre. Verjetnost, da bo nekdo poizkusi trdo drogo je veliko vecja, ce kadi travo, kot ce zbira znamke recimo. Res je tudi, da ce pijes alkohol, je vecja verjetnost, da bos zacel kaditi travo. Travo redko zacnejo kaditi : nekadilci, ki ne pijejo alkohola, izhajajo iz urejenih druzin in v njihovi druzbi (vrstnikov) kajenje trave ni sprejemljivo. Kaj od tega pa najbolj vleče?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ferdo, trava je samo najbolj razširjena in najlažje dostopna od nelegalnih drog. Kljub temu, da vsi narkomani začnejo s tobakom in alkoholom in šele nato s travo, nihče ne govori, da sta alkohol in tobak vezni člen do trdih drog...
Drugače pa tudi jaz poznam precej ljudi, ki redno kadijo, pa nobenemu ni nič slabega. Tisti, ki so propadli, bi tudi brez trave, ostali pa so normalno doštudirali, eni so naredili magisterije, drugi so na postdoc-u čez lužo... ne vem, če je reč res tako pogubna
rolleyes-1.gif

Jaz sem mnenja, da je poglaviten razlog zakaj to počneš. Če pohaš iz čistega dolgčasa, za zabijanje časa, je to definitivno slabo in si na dobri poti, da ti crkneta še tisti dve preostali možganski celici... ampak taki osebki z zaspanimi možgani bi propadli tudi brez trave...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Razlika je med povezavo in vzrokom. Ker pač ljudje gredo od marihuane do trdih drog to še ne pomeni, da marihuana vodi do trdih drog. Razlog je nekje drugje! Zakaj je začel kaditi marihuano in zakaj je začel uživati trde droge?

Marihuano je začel z nekim razlogom, najbolj pogosto da utiša depresijo in pozabi na svoje težave. Potem pa je videl, da je marihuana prešvohna in je šel na trde droge.

Kdorkoli ki je probal trde droge ti bo povedal, da je marihuana za prpe, sploh ni primerjave med marihuano in heroinom. Kot pivo in žganje.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Za tole temo sem si vzel malo več časa in poskusil bom povedati čim več. Sam sem kadil travo slabih 5 let vsak dan (konec OŠ, cela SŠ) in moram vam povedati, da se mi je življenje zelo spremenilo. ko sem ga pokadil mi je bilo vseno kaj se dogaja okoli mene, motorika je bila bolj slaba, na koncu nisem več dojemal vsega kar se mi dogaja, skratka dokurčilo mi je in sedaj ne kadim že okoli 40 dni. Počutim se bolje, lažje spim, zjutraj se ne zbudim ves zadet od zadnje bakle prejšnjega večera, itd.. Mogoče bom čez nekaj časa pokadil še kakšnega, ampak trenutno sem zaključil s tem.

+To, da je trava povod v trše droge. Trava sploh ni droga ampak je stimulans. Če ne veste kaj je to poglejte v slovar. Torej.. Trava ni droga, saj so droge kemija, žiža pa je popolnoma naravna.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ma ja ..trava te mori, uspavlja..ne vem, kaj vidite na temu, pa še smrdiš, ko kadiš
tongue-1.gif

js naredim en šmrk, pa sem kot nov..delam kot norc, ne spim tudi tri noči nič..vse laufa-itak je pa to moje mnenje, da se zastopimo
grims-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
js naredim en šmrk, pa sem kot nov..delam kot norc, ne spim tudi tri noči nič..vse laufa-itak je pa to moje mnenje, da se zastopimo
grims-1.gif

Belka je itak klasa zase. Mi smo še recimo lani kar dost vozli dol avte za eno avtohišo in za privat nakupe. Nabasalo se nas je 6-7 v galaxija in smo leteli recimo na sam sever po en avto, pol hamburg, berlin, minhen, spet kaj do češke meje, skratka
podolgem in počez, in če si potegnil takratko in si vozil gor do severa, tam prevzel avto in ga peljal dol, recimo stabo je šel
še en, do berlina, ostali z galaxijem dalje, mi2 recimo pa špura domov... Je blo v špilu tut 24 ur vožnje mimogrede, vsakih 200 km se stoji na hitrem čiku in redbullu in dalje, in nekateri šmrkali speed, in so bli kul, prisli nazaj, sploh spat niso sli, eni
celo na šiht & podobno, tako da to da si kot nov drži. Sam pa vseeno nisem upal probat, sem raje butnil 3 redbulle v roku enega čika in je blo to to... Vsakemu svoje. Je pa bla možnost da bom na cesti zajebal jaz, dost večja...
Ampak vseeno, kamija ni zame. 3je zvitki letno so meni čist kul.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Dokler se razvijaš ima vsaka droga precej bolj pogubne posledice kot kasneje pri odraslem človeku. Vsak dan pohat (ali se ga zapijat ali kaj drugega) v srednji šoli je precej dober recept za precejšnjo škodo v telesu in glavi.

Jest sem že starejša generacija in v srednji šoli sploh še ni bilo trave, sem jo probal kasneje. In s presledki pavze še danes včasih kadim.

Imam kakšne posledice? Mogoče pljuča kdaj protestirajo, kar gre tudi na račun tobaka. Včasih je zjutrj težje vstat, pozornost je lahko krajša... Nič tragičnega, ni pa neopazno.

Je pa zelo opazna razlika v kvaliteti trave in posledicah. Razni našpricani skunki so strup, ki ti ohromijo glavo in ga sploh ne povoham, kaj šele kadim. Tu bi prišla prav legalizacija, saj bi se dalo pridelovat kvalitetno travo s kontroliranim poreklom. Bi bilo precej manj škode.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:

Je pa zelo opazna razlika v kvaliteti trave in posledicah. Razni našpricani skunki so strup, ki ti ohromijo glavo in ga sploh ne povoham, kaj šele kadim. Tu bi prišla prav legalizacija, saj bi se dalo pridelovat kvalitetno travo s kontroliranim poreklom. Bi bilo precej manj škode.

Podobno, kot je zelenjava in sadje iz leta v leto bolj kvalitetna?
smirk-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Podobno, kot je zelenjava in sadje iz leta v leto bolj kvalitetna?
smirk-1.gif
Nasprotno. Kako sploh veš, kaj kupiš, katera sorta, od kod je prišla, kdo jo je poscal, kaj vse so gor zlili? Zato jest trave ne kupujem. Z legalizacijo pa bi lahko imel zraven listek s poreklom in podatki, tako kot pri sadju in zelenjavi.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Jaz sem imel v študentu cimra, ki je imel smotko v rokah že ko se je zjutraj zbudil... Ko ni imel na zalogi je pa še po predalih lovil in zbiral kje se kaj skriva kakšen vršiček da bi ga spremenil v dim in pepel... Parkrat sem doživel, da so se lotili zvečer ob 10 z čednim kupčkom trave in kadili dokler ni zmanjkalo. Mene takrat to ni ne mikalo ne zanimalo, pa bi lahko tudi sam skadil kolikor bi želel... Pa ta cimer ni bil lih "normalen", če ni skadil vsaj 5 smotk na dan se je že tresel... Pa končal je samo osnovno šolo, srednje niti videl ni. V študentu je bival na črno in da ne rečem še tega, da je ciljal na sama direktorska delovnva mesta (dobival pa samo za pometanje in čiščenje). Vse kar je zaslužil je zakadil. Pravil je da je poizkušal tudi druge droge in da nobena ne "poči" enako kot trava in da je trava najboljša. In da bo raje ostal kar na travi kot pa čem drugem...

Tako da po mojem cimru bi sodil, da lahko rataš odvisen od kanabisa... Kaj pa vi mislite? Je to res?

Zanimivo je da dokler je bil on v študentu nisem skadil nič. Ko se je pa on izselil, se je začelo pa malo obračat... Obisk Amsterdama, potem na enem Tajskem otoku, na Full Moon Partiju (ta je bila najboljša - plaža, šumenje morja, glasba, smeh in žur...). Pa tako občasno še kje... Aja tisto v Amsterdamu ni "počilo" niti 1/3 tistega kot je bilo na Tajskem, pa smo skadili neprimerno več...

Sedaj sem recimo že kaki 2 leti "čist", ampak me mika, da bi nekaj naredil za dobre stare čase... Ker tisti občutek, da se režiš vsemu in vsakomur za popolnoma brez vezno stvar in da se ti je*e za vse na svetu je res dober... Samo kaj ko mora biti tudi klapa okoli tebe za to stvar, ne pa da so 4 naliti, 1 pa napohan...
smile-1.gif
Po mojih izkušnjah pa alko in joint ne gresta vkup...

Kaj pa tisto kar so nekoč pravili, da čisti pljuča, je to res ali samo "bale"?

Aja pa še to vprašanje za tiste ki kadite... Ali kadite čisto ali zmešano z tobakom? In približno v kakšnem razmerju...

Tako da jaz osebno nimam nič proti tistim, ki kadijo zaradi užitka in veselja, dokler podajajo smotko naprej....
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Mene bl zanima kok kej vpliva pasivno, ker sam ne kadim sam sem vedno zraven :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007