Manjši avtodom

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če ni na kuglah ni nič.
cheer.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Nimam nobenih izkušenj na to temo. Tudi kampiral nisem nikoli. Bi rekel, da zadeva ni zame, ampak ker se je pojavila ideja o več mesečnem "potovanju" in ker mi je lani po dobrem mesecu skoraj vsakodnevno menjavanje hotela počasi začelo presedati, tudi sam malce spremljam te zgodbe. Španija bi bila za začetek verjetno prva destinacija.

Nek Adrija twin za 2 osebi mi po slikah deluje čisto OK. Samo ko gledam cene mi kalkulacija nekako ne gre skupaj. Original Adrija se mi zdi absolutno predraga. Cena za nov kombi je znana. Ne vem pa kako je z nabavo posameznih sestavnih delov za nadgradnjo. A se to dobi recimo modularno in sestaviš svojo "adrijo" z enakimi sestavnimi deli? saj pa oni tudi ne delajo vsega sami. Oziroma verjetno se da pri njih tudi nabaviti material?

Nimam dveh levih rok, na razpolago je delavnica, pa kar nekaj izkušenj v "bližini" s predelavo gasilskih vozil. In mogoče bi se sam lotil zadeve.

Je kdo kaj bolj konkretno delal na tem?

Torej kakorkoli obrneš si na koncu z novim - novim na +- isti ceni ki jo zdilaš z Adrija prodajalci.
Imaš še tako čez palec 5-6 resnih predelovalcev in še par manj resnih, ki to delajo ali vnaprej za prodajo ali po naročilu. Z dobrim rabljenim kombijem boš prihranil pač toliko kot je ta cenejši od novega.

Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Oz., že dolgo gledam spodnjega, pa cena raste namesto pada
grin1.gif

Je to doma spacano ali je dejansko kaka original izvedba?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11710142&display=Avtodom%20MUNNICH

Poznam prvega lastnika, original tovarniški, generalno obnovljen pred par leti.

Poznam tudi človeka, ki je sam naredil avtodom (nadgradnja) na podvozju Peugeota in je pač prilagojen njegovim zahtevam. Recimo, če vzamemo kateregakoli tovarniškega kot 10, je ta 8.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pri tej postavitvi je važno kako dolge so postelje zadaj! Po navadi do 190cm, so pa izjeme. Še en velik minus je stopnica do vozniške kabine, oz majhna luknja, sedeči zadaj se bodo pritoževali da nič ne vidijo naprej.
Drugače pa Rimor (malo mlajši od tega) Super Brig je bil moj prvi in še vedno trdim, da je bil zelo soliden izdelek.

Za prvi avtodom in kaki dve sezoni po moje tako preko oglasa ni slab (seveda bi ga raje v živo videl - vzami s sabo kakšnega znanca, ki se spozna na avtodome) in po dveh letih boš zanj še vedno 9T€ dobil.
wink-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Tale mi je že takoj po sezoni padel v oči, ker ma postavitev zame. Trije mulci in občasno še njihova babica. Ma sej prikolca je čist OK za to kar rabimo mi, sam vsako leto ko postavljamo in pospravljamo sanjava o AD. Sam pol sanje minejo in je spet leto okoli.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Tole je pa kar soliden f.ugly, samo drugače za 7 oseb in 7m skoraj ne more biti. Jaz se tega ne bi upal vozit. Bi me bilo sram, da je joj. Brez zamere.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Če ne znaš vozit ti jest nisem kriv, da se ti pol ljudje smejejo in te je sram...:)

Z budgetom, ki bi ga imel za AD bi bla pa estetika daleč na zadnjem mestu. Tud prikolca ni ravno med najlepšimi, niti avto.

Ta razporeditev je udobno za šest tako da majo štirje vsak svojo posteljo + zakonska, zato je to razporeditev, ki paše nam.

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Forde Transite Euroline Nugget sem gledal in po raziskavi forumov ugotovil, da se njihovi lastniki postavljajo v dve vrsti: tisti, ki se jim je motor že sesul in tisti, ki na to še čakajo. Menda je motor hudo občutljiv na priganjanje, kar pri naloženi kravi skoraj nikoli ne izostane.

Zgodba je podobna pri VW T5.2 in njihovih 180KM Biturbo motorjih, ki preko noči postanejo olježeri.

ja, pri VW T5 2.0 tdi biturbo najprej DPF ven, drugače vem za tri primere (dva na enem in istem vozilu, po menjavi motorja ista zgodba), ki pijejo olje kot nori

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ah sorry.

Na Kalbotov link sem odgovarjal, pa je bilo še nekaj vmes, čez je pa hudo pozno šlo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Je renta in je renta! Dva od mojih treh sta bila sigurno v renti, ker sem jih kupil od zastopnika, ki jih je rental, sedanji pa tudi mogoče.

Včasih so rentarski bolje servisirani kot lastniški.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Sej men je v bistvu mašina važna, pa da ne curi not, ostalo poštimam. Moram skwo odvlečt tja pogledat, pa še kakega avtodomarja zraven.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.658
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne vem, kje ti vidiš štiri postelje +zakonsko? Ok, dva zadaj, potem pa ena da podreš mizo in zgoraj zakonska. Levo, kjer je klop, če si to mislil, pa je za spanje preozko. Se pa seveda v tem prostoru naredi ena res velika postelja, kjer trije spijo z lahkoto! Edino kar je nerodno, če tistega zgoraj ponoči na wc in mora paziti, da komu ne stopi na glavo.....
shocked-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Miza se spusti, sedišča se razširijo do klopi in evo 200 X 190 postelja za tri, zadaj pograd dve in v alkovnu 135 X 190 = 7 postelj.
wink-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.658
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Miza se spusti, sedišča se razširijo do klopi in evo 200 X 190 postelja za tri, zadaj pograd dve in v alkovnu 135 X 190 = 7 postelj.
wink-1.gif
Ja, saj tako sem napisal. Kalbo pa je napisal, da so štiri postelje vsaka posebej+zakonska zgoraj. Vsaj tako sem razumel. Sam imam isto, zato tudi vem, da je na klopi zelo težko spati, ker je ozka, čeprav se tudi da, ampak je zelo ozko in neudobno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Desno, kjer se sedi ena postelja levo klop še ena, pograd dve, je enako 4 plus zakonska. Na klopi spi otrok z lahkoto ni nič ožja od pograda v prikolici.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.658
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Nekajkrat je na tej klopi spal sin, ko je bil star 14 let. Ni mu bilo ravno udobno, je pa bilo zame in za mojo precej bolj udobno ponoči it na wc. Jaz sem spal na ležišču, kjer je miza, moja s tamalim pa zgoraj. Za 4 osebe carsko, če se pa malo stisneš bi šlo tudi za 6.