Mene pa zelo zanima, zakaj ni kamer na križiščih, ki bi slikale prekrškarje? Vem, da jih je bilo kar precej veliko let nazaj, potem pa so izginile. Od takrat je tehnologija toliko napredovala in cene padle, da bi kamere lahko postavili v vsa križišča in ne samo na par! Sicer pa je izgovor , da so cene kamer visoke (npr.tistih za AC)zame banalen, saj je prekrškarjev toliko, da je strošek hitro pokrit? Ali se pač motim?
No, če ostanem pri križiščih in prehodih za pešce, to je postalo popolnoma kaotično! Primer
rehod za pešce, zagori oranžna,pa rdeča, za peščce se prižge zelena, avti se ustavijo, otroci gredo čez cesto, ko s polno brzino pripelje tipson z BMW-jem in švigne mimo!?
Zame bi bil to umor , če bi koga povozil!!!
Da ne govorim o vsakodnevnem rinjenju v križišče za vsako ceno, čeprav je zatrpano do konca!!! S tem pa se onemogoči nasproti vozečim, da zavijajo!
Nekaj dni nazaj sem bil v Ljubljani, za avtobusom sem zapeljal v križišče, zavijala sva levo, seveda sva morala počakati vse,ki so pripeljali nasproti naravnost skozi zeleno(in še nekaj tistih, ki so prišli skozi rdečo), ko sva z busom speljala, da zapustiva križišče, se je zelena že odprla za druge, tipson, ki je bil prvi v koloni, pa je speljal na ves gac proti meni, močno zabremzal tik ob meni in začel neusmiljeno mahati in trooooobiti!!! Bil sem ravno prave volje, da naredim incident, pa me je sovoznik zadržal, da nisem izstopil in mu dal kakšno vzgojno...