malo zajebancije

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
kaj pa za video??

jas mam 600 mw pa mi med hišami ne nese več kot 600 m,

na prostem mi nese 1 km

meni baterija drži od 4 do 9 minut odvisno od stila letenja...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Koliko računate za snemanje? Jaz bi imel posnetek domače vasi.
cool-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
domet je super, škoda samo da je časa leta samo 12 minut....

Na žalost je sama zasnova multicopterja (in tudi helikopterja) narejena tako, da nima nobene fiksne vzgonske površine, razen propelerjev, ki pa so gnani preko motorjev in zato, da ga obdržiš v zraku rabiš energijo, kar recimo pri letalu ne oz. ne ves čas. Recimo če hočeš multikopter spustit rabiš še vedno energijo, ki jo pri jadralnih letalih ne oziroma mogoče minimalno, če si se uštel pri pristajanju.

Zadeva je težka cca 2kg (se mi zdi da celo malo čez) in zaenkrat nam današnje baterije omogočajo take čase letenja, gre pa tehnologija naprej in si lahko obetamo, da se bodo časi podaljševali, na račun boljših komponent, motorjev, reglerjev,...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
kaj pa za video??

jas mam 600 mw pa mi med hišami ne nese več kot 600 m,

na prostem mi nese 1 km

meni baterija drži od 4 do 9 minut odvisno od stila letenja...

video z 200mw oddajnikom tam 1 km do 2 km odvisno od terena

katero anteno imaš?

jaz sem si naredil cloverleaf antene in za oddajnik in za sprejemnik in je pokritost odlična

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Odvisno kje si jih kupil, Fatsharkove so v redu, kakšne poceni kitajske kopije pa za stran vržt. Zato si jest antene kar sam naredim, najbol zihr.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Odvisno kje si jih kupil, Fatsharkove so v redu, kakšne poceni kitajske kopije pa za stran vržt. Zato si jest antene kar sam naredim, najbol zihr.

ja kitajca mam bo treba fat shark kupit
al mi lahk ti nardis za denarno protiusluo seveda

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

ja kitajca mam bo treba fat shark kupit
al mi lahk ti nardis za denarno protiusluo seveda

lahko, če se ti ne mudi, ker sem jig za sestavljanje anten posodil in ga dobim nazaj šele konec avgusta

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
teza je problem

Tako je, ena 4000mah 3S baterija tehta cca 350g in če bi hotel podvojit, moraš avtomatsko dati enako baterijo, kar pomeni da si že na 700g. Zdej zadeva sicer leti, ampak, ker so motorji toliko bolj obremenjeni, vlečejo toliko več toka in avtomatsko presežejo območje najbolj efektivnega delovanja in imaš preveč izgub, kar na koncu pomeni, da si mogoče z podvojitvijo podaljšal čas za 2 do 4 minute.

Ravno danes sem se podil na Bohinjski Beli pod Babjim zobom, pa sem komaj komaj stisnil 10 minut. Pri 3 poletu mi je že malo prpo stisnilo, ker sem bil previsoko in sem imel že precej porabljene baterije, ampak mi je na koncu uspelo varno pristati, drugače bi pa še zdaj po smrekah skakal
bonk.gif

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Moj setup je težak polno opremljen 7,2 kg, čas letenja 15 minut. Z dodajanjem baterij je pa bilo že prej pravilno razloženo.
Za snemanje ni blazno veliko denarja večina nas to dela za dušo. Moja žena pravi da je to boljše kot pa bife.

Lp N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Sicer malo off, zadeve so meni precej zanimive ampak tu je jasno tudi varnostni in še kakšen vidik ki se bo v kratkem reševal z zakonodajo (kako v kratkem je odvisno kdaj bo pizdarija ali pa kdaj bomo prekopirali zakonodajo "razvitih držav").

7kg+ težak leteči projektil, ki si ga lahko lasti vsak je nekako izzivanje usode. Take naprava spadajo samo na športna letališča oz. z izjemnim dovoljenjem (registracija kot vsak zrakoplov + izpit za operaterja) mogoče za uporabo na "prostem nebu" za izvajanje posebnih nalog (slikanje, snemanje, iskanje, ...).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
...

Ravno danes sem se podil na Bohinjski Beli pod Babjim zobom, pa sem komaj komaj stisnil 10 minut. Pri 3 poletu mi je že malo prpo stisnilo, ker sem bil previsoko in sem imel že precej porabljene baterije, ampak mi je na koncu uspelo varno pristati, drugače bi pa še zdaj po smrekah skakal
bonk.gif

Kaj pa kakšno padalo za primer ko zmanjka baterije? Je kdo že poskušal narediti kaj takega?

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer malo off, zadeve so meni precej zanimive ampak tu je jasno tudi varnostni in še kakšen vidik ki se bo v kratkem reševal z zakonodajo (kako v kratkem je odvisno kdaj bo pizdarija ali pa kdaj bomo prekopirali zakonodajo "razvitih držav").

7kg+ težak leteči projektil, ki si ga lahko lasti vsak je nekako izzivanje usode. Take naprava spadajo samo na športna letališča oz. z izjemnim dovoljenjem (registracija kot vsak zrakoplov + izpit za operaterja) mogoče za uporabo na "prostem nebu" za izvajanje posebnih nalog (slikanje, snemanje, iskanje, ...).

mislim da so pijani norci precej bolj nevarni kot pa en tak projektil ki leta tu in tam po luftu.. ne pretiravat z tem ...

jas se ravno menim z agentom da si bom odgovornost zavaroval za take primere..

a jebiga če bo pado bo pado..