malo zajebancije

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
ljudski vrt malo drugace
evil.gif

http://m.youtube.com/watch?v=yA4VTzCQwC4&feature=plcp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Še malo poskaliraš zadeve, pa imaš brezpilotno letalo.
evil.gif

Pa kak pihalnik še gor
evil.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To je pa malo jača zadeva... Kak pa je sploh s tem pri nas? V nekaterih državah so jih prepovedali.

zaenkrat še ni prepovedano

je pa riziko da ti pade dol... ali ******:)

v najslabšem primeru bi mogli tekmo prekinit:)

v kratkem bo še bol profi pride stabilizator kamere ter povsem nov leteči objekt ki je trenutno v izdelavi.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
V212 - akumulatorski quadrokopter za 50$ iz Kitajske + eno keycam kamerco (recimo 808 #16 za 40$) je za začetek idealno, za mal več keša maš pa lahko že tudi prvoosebno letenje prek kamere na ekranu. Jp, zasebnost bo kmalu stvar preteklosti
smile-1.gif

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Kaj bi bla fora, če bi komu na glavo strmoglavil, nobenmu nič jasno.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
V212 - akumulatorski quadrokopter za 50$ iz Kitajske + eno keycam kamerco (recimo 808 #16 za 40$) je za začetek idealno, za mal več keša maš pa lahko že tudi prvoosebno letenje prek kamere na ekranu. Jp, zasebnost bo kmalu stvar preteklosti
smile-1.gif

pozabte tole vstran vrzenih 50 eur ampak dobesedno....niti za probat ni....

moj set je pozrl ze 1,5k

I

Izbrisan uporabnik 474

Tako nekako zgleda v samogradnji. Razpon med osovinami motorjev je 550mm, vsak propeler je 11". Skupna moč motorjev znaša nekaj več kot 1kW. Krmilna enota je zgrajena na osnovi Arduinota in je open source, kar pomeni, da se koda vsak dan izboljšuje in se dodajajo nove stvari. Moj ima trenutno:
- 3 osni žiroskop za stabilizacijo
- magnetni kompas za držanje smeri (heading hold)
- barometer z možnostjo držanja višine (altitude hold)
- GPS z možnostjo držanja pozicije (position hold) in če ti nekje ****** ali izgubiš orientacijo - return to home
- mission planner - na PC-ju lahko preprosto naklikaš točke ter njihovo višino in zadeva gre sama po poti
- BT modul za spremljanje vseh parametrov med letom ter funkcijo "follow me"

Pa še več je teh funkcij...

zadeva me je stala okrog 300€ (komplet iz nule, razen oddajnika), flight time je okrog 15 minut lagano ali 10 minut norenja. Nimam pa še kamere - treba je še kupit kamero, oddajnik/sprejemnik ter očala, kar znese nekje še dodatnih 300€. Pri tem je domet vsaj 1km ali več, kamera pa mora skoraj nujno biti na motoriziranem podstavku - moja krmilna enota že ima izhod za korekcijo kamere - ne glede, koliko je quad nagnjen, je kamera vedno ravna.

Naslednji projekt je hexarotor...
smile-1.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Čudi me, da ima folk jajca, da se vozi z njimi nad ljudmi in nad balkoni. Ko ti bo odletel motor, ali se ti snel kaki šrauf pa padel nekomu na glavo - boš pa kaj? Spizdil? To niso igrače, in lahko resno koga poškodujejo. Jaz imam mini quada pa si tudi ne upam preletavati ljudi.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Tako nekako zgleda v samogradnji. Razpon med osovinami motorjev je 550mm, vsak propeler je 11". Skupna moč motorjev znaša nekaj več kot 1kW. Krmilna enota je zgrajena na osnovi Arduinota in je open source, kar pomeni, da se koda vsak dan izboljšuje in se dodajajo nove stvari. Moj ima trenutno:
- 3 osni žiroskop za stabilizacijo
- magnetni kompas za držanje smeri (heading hold)
- barometer z možnostjo držanja višine (altitude hold)
- GPS z možnostjo držanja pozicije (position hold) in če ti nekje ****** ali izgubiš orientacijo - return to home
- mission planner - na PC-ju lahko preprosto naklikaš točke ter njihovo višino in zadeva gre sama po poti
- BT modul za spremljanje vseh parametrov med letom ter funkcijo "follow me"

Pa še več je teh funkcij...

zadeva me je stala okrog 300€ (komplet iz nule, razen oddajnika), flight time je okrog 15 minut lagano ali 10 minut norenja. Nimam pa še kamere - treba je še kupit kamero, oddajnik/sprejemnik ter očala, kar znese nekje še dodatnih 300€. Pri tem je domet vsaj 1km ali več, kamera pa mora skoraj nujno biti na motoriziranem podstavku - moja krmilna enota že ima izhod za korekcijo kamere - ne glede, koliko je quad nagnjen, je kamera vedno ravna.

Naslednji projekt je hexarotor...
smile-1.gif

Kateri frame je tale?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
In kolk kanalov rabiš za tako pilotirat?

Verjetno več kot 3?

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
evo še moj set...

dji phantom
go pro hero 3
fat shark long range
carbon props,
kup baterij , polnilec , ter na sliki še ne vidn gimbal zenmuse dji

moralizirali ne bomo kako si upamo nad ljudmi leteti ...

ta debata ni vmesna...
1833300-photo(9).JPG

Priponke

• 1833300-photo(9).JPG
    1833300-photo(9).JPG
    120,4 KB · Ogledi: 115
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Če odpove motor, potem začne quad iti poševno in vedno stran od tistega, nad čemer letiš :) Je pa to eden izmed razlogov, da se pomikam na hex-rotor, saj tam lahko odpove en motor, pa še kljub temu letiš... Poleg tega stvari odpovedno pri vzletu, med letom praktično nikoli.

Moje je več ali manj no-name firma. Motorji so sicer Turnigy, prav tako regulatorji, akuji so Zippy, frame je no-name (je pa aluminijast), elektronika pa je MultiWii. Nekoliko boljša sta oddajnik/sprejemnik - 7 kanali Spektrum ter 8-kanalni Spektrum sprejemnik AR8000 z satelitom.
Stvar ožemam do skrajnosti, pa še nisem imel problema.

I

Izbrisan uporabnik 474

Minimum je 4 kanale (pomik gor/dol, pomik naprej/nazaj, pomik levo/desno, pomik okrog osi). Fino pa je imeti še dodatne kanale (vsaj pri moji elektroniki), da vklapljaš funkcije kot so altitude hold, GPS hold, return to home in podobno...