Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Se nebi strinjal, gostilne, ki živijo od malic, se pravi gre za masovno "proizvodnjo" mislim da imajo kar kvalitetno robo. Je pa res da je verjetno kvaliteta v ljubljani ali kakšnem večjem mestu manj kvalitetna kot nekje na periferiji.
LP
Da gredo na maso pomeni da gredo na maso ljudi, kar pa pomeni, da če imajo od obroka po glavi 50c je to dovolj,
gostilni ki ima 50 ljudi pa pač ni dovolj. Recimo v bilokateri menzi z rusom, winer ni nikoli tako velik in dober kot pa
alacard, enaka kvaliteta je lahko pomfri, pire (v kolker ga ne fejkajo s tistim s prahom, malo mleka, malo putra, olje imajo
refuzno na 25l od najcenejšega ponudnika, enako kečap itd. itd.
Pri lapiceti so recimo lignji na žaru, ligni na tržaški ali pa dagnje manjkvalitetni kot pa v restavraciji kjer boš plačal 18e za
porcijo školjk kot predjed. Školjke v omaki načeloma težko zjebeš, ker je treba vse nafukat v 50l lonec, dat po receptu vina, olja
in ostalega ter počakat kaki dve uri, malo mešat in je to to.
In se bo vrjetno oglaso kdo, ki bo potrdil, da tam hrana ni vrhunska (v Lapizetti), je pa ok za najest ko si zverinsko lačen,
rad bi jedel toplo, dosti in vse od juhe do solate, je tam pač 4,30 najhujša cena kar si jo lahko za te reference predstavljamo.
Res pa je, da to lokalci dol s pohorja pač ignorirajo ali celo ne okusijo, in tedinitivno tam lignji žeri kok češ 4,30e, nebodo nikoli
tak dobri kot recimo v Ankori, kjer je porcija lignjev na žaru (6-8 lignjev + riž/pomfri) 8-9€; brez solate, juhe, ipd., kar si
v Lapizeti bašeš z lopato za sneg kidat. Se mora poznat na kvaliteti; razen pomfri riž; ta je tako-alitako s tuša/špara/lidla...
Pa seveda sistem pohanja; prvo gredo not kaneloni, nato šampinjoni, nato winerji, nato peruti nato riba nato ligenj,
pa nato s friteze prefiltrirat, dodat dva litra svežega in ponovit postopek.
Spodoben ruski bife (12 šefingov + solatni bife) je tam vsaj 10€, pa še to je pod ceno, prej rečma 15€.