Malica..

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
no no saj veš da se v službi ne pije
wink-1.gif
, drugače pa tudi jaz imam danes za malico ostanke kosila. Samo da ni sendvič juhuhu!!!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
tud jst sm včasih večkrat malical v trgovini pa fast food, pol pa sm ugotovil, da en dober obrok v dnevu si pa človek le zasluži. Da bi pa gledal na denar in še to za 2 al 3 evre na dan in da bom prišparal, se m mi zdi pa neumno. Tok se pa še spoštujem, da pojem en obrok na dan v gostilni, kjer me lepo postrežejo. Drugo so punce, ki itak skoz neki hujšajo, pa še te sm navadu, da grejo vseeno na solatke pa razne tunice. Privarčevat 50€ na mesec zato da jem slabo vsak delovni dan - neumnost brez primere. Ampak važn, da je leasing za novga polota,

lp

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Smesno, kako ljudje menijo da z obrokom v kaksni menzi naredijo nekaj koristnega zase in za svoje zdravje. Ne leti to nate osebno Ateis, govorim za rajo nasploh. 75% malic katere ponujajo je ravno tako junk kot hamburger v kaksnem fast foodu zaradi samih lastnosti jedi ali pa nacina priprave in dodatkov.

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Se strinjam..

Jaz si ponavadi prinesem ostanek kosila od prejšnega dne, ali pa zvečer kaj skuham, v službi pa pogrejem. Vn grem redko jest. Sadje je vedno na zalogi.

Menza - no go. Preveč delajo z moko in zame je to prehuda oz. za moj želodec.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
319
83
Tud jst se kle strinjam. Sam si največkrat kar s sabo prinesem, pa ne iz razloga šparanja ampak iz razloga zdravja. Te malice in vsa kosila so tok umetna in polna maščob in usega, da se mi še do pravega kosila do doma spahuje in riga, sploh pa če sem zjutraj je tko mal huda ob 11-ih spravit vase normaln zrezek z vsemi juhami in solatami, rajši kak sadje in neki za prgriznt, da se laži počaka kosilce doma. Sem hodil ene 6 let vn jest, pa ni to to, k sm lačen hočem dobit neki dobrga, ker če ni sm žiučn še bl, kukr če sm lačn pa še nikol ni tko k doma, tako da no thanks, to svinarijo naj kar ostali jejo, v pol ure se ne mislim basat zato, da bom ''zdravo'' pojedel topel obrok.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
tud jst sm včasih večkrat malical v trgovini pa fast food, pol pa sm ugotovil, da en dober obrok v dnevu si pa človek le zasluži. Da bi pa gledal na denar in še to za 2 al 3 evre na dan in da bom prišparal, se m mi zdi pa neumno. Tok se pa še spoštujem, da pojem en obrok na dan v gostilni, kjer me lepo postrežejo.

Kako se ti pa časovno izzide? Imate 'ameriški' delovnik, kjer imaš eno uro "lunch hour"?

Malo težko si predstavljam, da imaš recimo pol ure za malico in v tem času prideš do spodobne gostilne, naročiš, poješ in prideš nazaj...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz pa moram it ven..sploh v 'nemrzlem' letnem času.

sediš, ješ neki brezokusnega in gledaš gzelce, antilope, zebrice..in ocenjuješ okus..podhranjenost..letnik proizvodnje itd..to je najlepši del dneva.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Mamo malco pol ure, ampak nimam tazga dela, da ne bi mogel zadeve podaljšat za petnajstminut pol ure. Ker jst se ne pridem nabasat, ampak dejansko jest in nekaj spit, da naredim malo premor - miselni in fizični odklop - in pač na teden porabim še dve uri svojega časa za malice. Ne strinjam se pa, da je fast food enako kot malice. Fast foodi so predvsem burek, pleska, pica. Če greš jest v gostilnio na malico pa imaš na izbiro marsikaj drugega(zrezki, enolončnice, špageti, solate,..). Nekako to kar narediš doma. Je pa res, da najbrž ne uporabljajo prvovrstne sestavine, kot jih mogoče mnogi doma pri pripravi hrane. Konec koncev pa večina kupuje v trgovini surovine. Je pa seveda razlika ali delaš 8 ur na dan ali 10,11+, pol dejansko rabiš jest vsaj enkrat zunaj neki normalnega, ker bne moreš bit od jutra do večera na sendvičih in fastfodih.

lp

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ne hodim ven na malico, mogoče parkrat na leto, ko takoj po šihtu šibam na kero zahtevnejšo športno aktivnost in nočem, da mi potem kosilo obleži v želodcu. Drugače mam pa kosmiče vedno na zalogi - to jem včasih ko pridem v službo. Okrog poldneva pojem solato, al pa kaj kar nam od kosila ostane al pa kakšen bolj zdrav sendvič. Doma me itak čaka kosilo, tko da se mi ne zdi smiselno hodit ven na malico pa itak sem navajena jesti kosilo šele okrog 16. 17. ure. Ne predstavljam si, da bi dvakrat an dan jedla topel obrok. eno kosilo je dovolj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda, doma narejen sendvič stane nekaj 10 centov, nadomestilo za malico pa par eurov. In na tak način, folk nekaj privarčuje, žal na račun lastnega zdravja.

Če v sendvič nasekaš nekaj solate ali paradižnika pa kako domačo salamo, je lihtak ok za zdravje, sej pa je malica ne pa temeljno kosilo, tisto govejo juho pa solato tako ali tako pol ješ doma. Še vedno boljše sendvič s paradižnikom in salamo, kot pa stradat.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
75% malic katere ponujajo je ravno tako junk kot hamburger v kaksnem fast foodu zaradi samih lastnosti jedi ali pa nacina priprave in dodatkov.

lej nasičene maščobe in Eje imaš tako v gostilni kot doma. za pridelavo se uporabljajo pesticidi, pri pečeni/pohani hrani nastajajo neki ahrilamidi. Kaj vsi kupujejo hrano s kmetije? Nihče ne kupuje poceni hrane, ampak vsi samo top kvaliteto ? Ker jst pač kupujem v trgovini pa pr šiptarju. To dela tudi veliko gostiln, prav tako veliko jih kupuje od kmetij. In jst verjamem, da marsikatera gostilna prodaja boljšo kvaliteto hrane kot pa jo nekateri kupujejo za doma. Seveda pa ne v menzi za 3€.

LP

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kakšno hrano pa imajo recimo restavracije v šparu, tušu, mercatorju....?

So tam kosila tudi "škodljiva" ali se to lahko šteje za "zdrav" obrok hrane, katero načeloma sam skuhaš dpma?

Moja mati mi zmeri pravi - ni ga obroka na dan brez žlice! Torej vsaj 1 obrok dnevo moramo pojesti kuhano, čim manj pa pečenih snovi
smile-1.gif

Jaz imam sicer 30 min malice in si grem skoraj vedno kupit sveže narezano salamo (poli, prsa, ogrsko...), 2 kajzerci, kak jogurt in pojem okoli 10h zjutraj. Okoli 13h sem pa že lačen in takrat vzamem kako sadje ali čokolado ali kak kreker, glih toliko da zdržim do kosila ob 16h. izogibam pa se čim bolj zapakirani hrani (zapakirana salama, kruh...), ker sigurno imajo kake nezdrave snovi v sebi..

No sicer pa tudi tista salama, ki mi jo sveže nareže pred mano ni povsem zdravva, ampak je vsaj manj škodljiva od te zapakirane, ki stojijo v hladilniku po en teden ali več..

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Se strinjam..

Jaz si ponavadi prinesem ostanek kosila od prejšnega dne, ali pa zvečer kaj skuham, v službi pa pogrejem. Vn grem redko jest. Sadje je vedno na zalogi.

Menza - no go. Preveč delajo z moko in zame je to prehuda oz. za moj želodec.

Sm mislu da imam sam jst tok občutljiv želodc
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
: (ala. Buf in podobno)

Kater buf?
Primer sm sam navedu, tisti na Celovški sm mislu dokler je delu.

Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Serife jz pa si dostkrat prnesm kr od doma. Dostkrat kupm razne sendvice v trgovin( tuna,piscansja prsa, kruh s semeni, kefir, voda). Al pa mi prnese punca na siht. Pa tud kdaj burek maznem in mislm, da si ga tud ti na sihtu ze na tone pojedu.:)

Jah punca, jst nimam punce
smirk-1.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.465
589
113
Jelen na koncu Celovške v LJ, malica za 3.80€. Jutri je postrv in krompir, pa zraven je še solata al pa sladica, pa kruh ti nč ne računajo. Kar se porcij in cene tiče je to-to
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Smesno, kako ljudje menijo da z obrokom v kaksni menzi naredijo nekaj koristnega zase in za svoje zdravje. Ne leti to nate osebno Ateis, govorim za rajo nasploh. 75% malic katere ponujajo je ravno tako junk kot hamburger v kaksnem fast foodu zaradi samih lastnosti jedi ali pa nacina priprave in dodatkov.

Daj ti meni povej, kaj je toliko nezdravega v rižoti, v naravnem zrezku, v pasulju, v ješprenu......
confused-1.gif

Zanima me razlika gostilna - doma. Kaj je toliko bolj strupenega v gostilni?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Uporabljajo veliko preveč olja in moke za moj okus.

Daj še enkrat preberi kaj sem napisal.

Pa prosil bi tiste ki delajo po 8 ur na dan naj se ne oglašajo v tej temi, ker je drugače če poješ sendvič pa greš domov na kosilo ali pa če si po 12ur in več v službi.

LP

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz sem glihtak lahko 12 ur v službi, ob 6ih doma pojem kosmiče in jabolko ter đus, ob 12ih maznem sendvič (taki pravi sendvič kot se spodobi) ob 16 je kava, jabolko in čik, ob 18ih mam doma pozno kosilo, po filmu okol 22 mam večerjo in ob 23 že spim ko top.

Nevem ki je zdaj sendvič sporen, mam bogat zajtrk (če ga jem sploh, včasih mi ne paše), malica, malica, kosilo, večerja.

Nevem zakaj bi me pol francoza s poli klobaso in paradižnikom v periodi 40 let uničlo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
319
83
Ti si si kr prilastil temo al kaj, in vsem nam, ki po 8 ur delamo prepovedal oglašanje, si pa đek, ampak pomojem si v manjšini s tem12 urnim delavnikom in se raj ti nehi oglašat
smile-1.gif