Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
NIma klime, ne piše koliko ima prevoženih ... ah, pozabi ...
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Oprema vozila pa je na nivoju stoenke? S to opremo ni vreden več kot 1000eur, za 11 let staro gajbico.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Se sfrinjam, za tri jurje se dobi kaj bolj pametnega. Pred petimi leti je bil vreden tri jurje sedaj pa bo moralo se precej save v blizini preteči.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bolj ko berem razne oglase, manj mi je nekaj jasno - "pisno garantiramo za prevožene kilometre". okej, in če ugotoviš, da avto nima teh kilometrov, da je prevrten? ti jih pod garancijo vrnejo!? kaj ti bo ta papir v primeru, da je avto prevrten?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Točno, garantirajo da jih ima točno toliko po števcu... s tistim papirjem si še rit ne moreš obrisat, tako da je vse skupaj brez veze.
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
bolj ko berem razne oglase, manj mi je nekaj jasno - "pisno garantiramo za prevožene kilometre". okej, in če ugotoviš, da avto nima teh kilometrov, da je prevrten? ti jih pod garancijo vrnejo!? kaj ti bo ta papir v primeru, da je avto prevrten?

To je stavek, ki me zagotovo odvrne od nakupa.
Ravno tako, kot bi šel mimo blagajne in prodajalki rekel: grem sam skoz, nisem nič ukradel
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ma ne, saj to ima zapisano tudi en od dealerjev, ki je zaupanja vreden in ima dobre avtomobile oz. takšne, kot so oglaševani (poznam več avtov, ki so bili tam kupljeni in vsi so štimali, dva od teh sem tudi sam ogromno vozil).

ampak se mi tako smešno zdi to, garancija na nekaj, kar itak ne moraš uveljavit.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Pomeni, da boš v tem primeru deležen vračila dela kupnine ali boš vrnil vozilo in dobil €€€ nazaj ali bodo ponudili kakšno extra ugodnost. Pač so te zavedli in ti prodali nekaj, kar ni bilo predmet pogodbe.

To je normalen postopek, brez da bi bilo potebno navajat "garantiramo prevožene kilometre", kar je v bistvu prodajni trik in brez pomena. Pravila so jasna pri oglasih z in brez te navedbe in delujejo tudi pri nategunskih fizičnih osebah, ki jih slej ko prej sreča pamet. Poznam dva primera, ko je prodajalec Janez vrnil konkreten del kupnine, ko se je izkazalo, da je imelo vozilo prevrtene kilometre.

V obeh primerih je števec zavrtel prodajalec (ne lastnik pred njim), kupec pa je ostro nastopil in se ni dal prepeljat žejnega čez vodo. Sicer se še danes sprašujem, zakaj vozila niso preverili pred nakupom, ampak marsikoga pri nakupu zanese in pozabi na razum.

Pri registriranih prodajalcih z dejavnostjo je to še toliko laže, ker si večinoma ne morejo, smejo ali želijo privoščiti slabe reklame.

Seveda je pogoj, da se v prodajno pogodbo zapišejo prevoženi kilometri.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Avtov in prodajalcev sicer ne poznam, a če kupuješ enko z osnovno motorizacijo, bi jaz na tvojem mestu raje razmislil o novem avtu. Ima BMW ravno akcijo.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, kaj pa vem, mislim da se akcijski začnejo nekje od 20k+, tale iz oglasa je pa kar drag glede na to, da je star že štiri leta.